Lena jak jest napisane, że bezpieczna w trzecim trymestrze, to znaczy, że tak jest. Niektóre leki są zabronione na daleki wyrost. Jak ktoś napisał, że dozwolona, to możesz pić bez stresu. Lepiej jak będziesz zdrowa
Okien w ciąży nie myłam, bałam się, że stracę równowagę. Ale jak nic Ci się nie stało, to nie ma co roztrząsać. Sama wiesz, że nie powinnaś
A gadanie babci czy cioci... Coś o tym wiem. Moja babcia ma prawie 90 lat, endoprotezę, jest w połowie ślepa, ale w domu ma tak posprzątane, że można jeść z podłogi. Jak ja w ciąży leżałam to zawsze krzywo na mnie patrzyła, pod tytułem: ach ta dzisiejsza młodzież, taka słaba... A ile się od teściowej nasłuchałam, jak to dzieciom wiele nie potrzeba, jak mój mąż spał w redlinie w czasie kopania ziemniaków. Tylko on miał wtedy 4 lata i mogła to być jakaś tam rozrywka dla niego a nie pół roku... Porady wszystkich wkoło trzeba omijać z daleka. Ale tego dowiedziałam się z książki "W Paryżu dzieci nie grymaszą"
Bardzo długo się przejmowałam.
Magdalena ja poroniłam w 12 t.c. więc ciągle się stresuję... Najbardziej boję się, że pojadę na test podwójny do Łodzi i tam pani przyłoży głowicę i powie: ale tu jest martwa ciąża, tu nie ma co badać. Znam to uczucie, które Cię męczy, mnie też ciągle chodzą różne myśli po głowie. Prawie co noc śni mi się, że krwawię itd. A co ile masz wizyty?
Doris dzięki że pytasz
Dzisiaj byłam już mądrzejsza i wzięłam tabletkę rano. Zaliczyłam tylko poranne rzyganko i jakoś dzień w miarę mija. Jutro jedziemy na chrzciny, dzisiaj trzeba jakiś prezent kupić