reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

A to wlasnie nie jest ta pasta, ktora napisalam? Mamy elmex taki pomarańczowy..w takim razie musimy zmienic! :) nam niestety nie zawsze sie udaje codziennie umyc, bo tak jak napisalam zasypia przy butelce... chociaz coraz rzadziej, i w sumie za jakis czas sie budzi na chwile wiec szanse na umycie sa, musze byc bardziej stanowcza w tym temacie ;)

Btw alza, Twoje rady dla angelstw poskutkowaly tym, ze i u nas noce mijaja bez jedzenia ! :) takze posrednio dziekuje! :)

A jesli chodzi o wymioty, to szczerze wspolczuje...

reklama
Dziewczyny mam do Was takie nietypowe pytanie powiedzmy ze bardzo osobiste ale chciałabym wiedzieć o ile to możliwe kiedy jest możliwość powrotu do współżycia po poronieniu ja juz przestalam krwawić 4 dni temu no i tak się zastanawiam... Chodzi mi oczywiście o bezpieczny "seks" bo na taki inny jeszcze muszę poczekać do czerwca ale póki co interesuje mnie jak to było u Was czy może powinnam najpierw odwiedzić ginekologa ? Tylko ze ja wizytę mam dopiero za 2 tyg

Nie jestem jakaś napalona babą czy cos:-p no ale wiadomo jesteśmy tylko ludźmi a ja juz z.moim od 6 tygodni nic jeszcze mi kaj wyfrunie z chałupy jak go tak będę zaniedbywać hahahaha :rofl::-D

MashaFre no to wystarczy myć zęby. Z doświadczenia wiem, że lepiej szybko i sprawnie. Oluś rano nie pozwala sobie umyć zębów, robi to sam. Wieczorem nawet jak by się waliło i paliło to ma umyte porządnie. Czasami się broni i ryczy, ale nie dajemy za wygraną i ogólnie jest dobrze. Co do pasty to możesz wyrzucić do kosza. Tam jest tyle fluoru co nic. Lepiej dać mniej pasty (dosłownie smużkę) ale o wysokim stężeniu. Polecam elmex junior. Ma delikatny smak, ale fluoru tyle co w pastach do dorosłych. Oczywiście pastę dozuje rodzic ;) No i co do szczoteczki to doświadczenie nauczyło mnie, że lepiej wybrać tą z wyższego przedziału wiekowego, np. taką dla dwulatków. Po prostu szybciej się umyje zęby większą szczoteczką ;) Jeżeli chodzi o zapach to może być objawem choroby oczywiście. Jednak najczęściej przyczyną jest zachyłek w gardle lub przełyku, gdzie gromadzi się troszkę jedzenia i później śmierdzi albo taka flora bakteryjna w buzi. Czasami babcia czy ktoś inny obliże łyżeczkę albo smoczek przekazując w ten sposób swoje bakterie. Jama ustna dziecka jest zasiedlona przez stosunkowo mało gatunków bakterii i cudze mogą nieźle pohulać.

Ja dzisiaj rano tak świetnie się czułam że postanowiłam nie brać tabletki na rzygi. Koło 13 doczekałam się takiej sesji nad muszlą, że pożałowałam... Dobrze, że mama przyjechała, bo od 18 ledwo kontaktuję :( masakra jakaś :([/QUOTE

Moje dzieciaki nie chciały bardzo mmyć zębów wiec wpadlam na pomysł i na gwiazdkę dostały od nas szczoteczki elektryczne takie ładne dla dzieci z rożnymi końcówkami powiem Wam ze od 3 lat spokój nie trzeba prosić z poczatku dla nich była to zabawa a teraz to juz dzieki temu popadły w rutynowe mycie ząbków jedyny minus... Mamusia musi pamiętać o lądowaniu tych szczoteczek :laugh2::laugh2:

Moje dzieciaki nie chciały bardzo mmyć zębów wiec wpadlam na pomysł i na gwiazdkę dostały od nas szczoteczki elektryczne takie ładne dla dzieci z rożnymi końcówkami powiem Wam ze od 3 lat spokój nie trzeba prosić z poczatku dla nich była to zabawa a teraz to juz dzieki temu popadły w rutynowe mycie ząbków jedyny minus... Mamusia musi pamiętać o lądowaniu tych szczoteczek

Przepraszam ze sie tak rozpisuje ale.jak juz dostanie weny to... Same nie raz widzicie wpis po wpisie hehe myślę ze się nie gniewacie dziołuszki :-p

Renata ja czekałam do kontroli po poronieniu miałam jakąś blokade psychiczną, nie wiem jak inne dziewczyny, pewnie tak delikatnie można sobie pozwolić na sex jeśli czujesz się dobrze i nie krwawisz.

Renata nie pamiętam ile czekałam, ale na pewno nie za długo. Na początku ciągle myślałam o dziecku, które straciliśmy, nie potrafiłam czerpać zbyt wielkiej przyjemności z seksu, ale po jakimś czasie wszystko wróciło do normy. Poronienie to nie poród. Po porodzie było mi bardzo ciężko pod tym względem. Blizna mnie bolała i w ogóle szkoda gadać... Po poronieniu chyba bardziej liczy się gotowość psychiczna.
Teraz to mój mąż przeżywa dramaty... Od ponad 6 tygodni nic, zero. Nawet się nie całujemy, bo boję się, że się zerzygam :(

MashaFre to nie moja metoda tylko z mądrej książki przeczytana :) a co do spania przy butelce to Olek zasypiał przy piersi, więc myłam mu zęby przed ostatnim karmieniem. Lepsze to niż nic. Nawyk mycia zostaje na czas, kiedy już nie będzie zasypiać z butlą :)
Pastę masz pewnie taką od pierwszego dnia czy od pierwszego ząbka, z myszką. Mi chodzi o taką z napisem 7-12 lat (jakoś tak).

reklama
Do góry