reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
OAngelstw / Martaha &&&&&&&&& za Wasze staranka

One super że z Małą juz sobie lepiej radzicie:-) mam nadzieje że te kolki to tylko chwilowa sprawa. Niestety na tel nie widzę zdjęcia, ale w domu na kompie podejrzę Twoją Królewnę ;-)

Ag / aanniiaa gratuluję, niech Fasolka rośnie zdrowo, &&&&&&&&&&&& zaciskam mocno za Was.

Masha zdrówka dla Mani życzę :-) :*

Doris to Twoje dziecię będzie nas tak trzymało w napięciu jeszcze tyle czasu ;-) u mojej szwagierki dopiero przy porodzie okazało się że zamiast Zuzi jest Jaś :p to dopiero była niespodzianka.

Baslan a kiedy termin @, może jeszcze za wcześnie na test było??

Iwix &&&&&&&&&& zaciśnięte, kiedy mieli Cię przyjąć na oddział, dziś??

A ja wczoraj zaczęłam 10 tc, w czwartek mam wizytę prywatnie, a we wtorek 2-go na nfz, już od wczoraj panikuję, to jest silniejsze ode mnie :-\ ale oczywiście nie tracę pozytywnego myślenia, musi być dobrze :-) i tego się trzymam :-)

Pozdrowienia dla reszty nie wymienionych dziewczyn :-*

Iwix trzymam kciuki
Aga gratki
One z czasem powinno się wszysyko ustabilizować. Podziwiam Cię że tak super sobie sama radzisz.
Anula gratuluję i polecam melise chociaż na myśl o wizytach ciążowych boli mnie brzuch i mam stresa trochę sobie tego nie wyobrażam w moim wykonaniu panika panika i jeszcze raz panika. ...

Anula1807* termin @ mam na jutro, a testowałam wczoraj w południe, bo wyczytałam, że jak się bierze Duphaston, to nie powinno się przerywać jego brania po zapłodnieniu, bo może dojść do poronienia na skutek nagłego spadku progesteronu. Chociaż gin nic mi nie mówił, że jak skończę po 10 dniach brać dupka (czyli w 25 dc), to mam robić test i jak wyjdzie pozytyw to brac dalej.... Myślicie, że może jeszcze ta @ nie przyjść? :)

Na betę nie mam za bardzo jak iść, musiałabym wziąć wolne w pracy, a z tym może być ciężko. Anula1807 dałaś mi jeszcze cień nadziei :-) Jak @ nie przyjdzie, to przetestuje jeszcze raz :happy:

Zawsze warto sprawdzić dwa raz, te testy z Rossmana są podobno bardzo czułe i pokazują wczesną ciążę, takie zwykłe paskowe nazwa jakoś na F.... ale z glowy mi całkowicie wypadła. Dopóki nie ma @ kciuków nie puszczam &&&&&&

Ja też korzystałam z testów owulacyjnych (z ciekawości porównywałam z pomiarami temperatury na enpr) i ciążowych z Rossmanna i nie kupiłam więcej tony no-name testów z allegro. Te sa konkretne, zachowałam je sobie i do dziś doskonale widać wyniki. :)

Powtórzyłam test, dalej nic. Chyba zainwestuje w kolejnym cyklu w testy owulacyjne:happy:, tylko powiedzcie mi kochane kiedy się je wykonuje? Serio są skuteczne?

reklama
Balsan ja za każdym razem zachodzilam w ciążę na testach owu. Nawet dzięki nim odkryłam, że nie miałam owulacji. Dodatkowo mierzylam temperaturę i sprawdzałam śluz. Te testy jak się zaczyna je stosować to warto robić ok tydzień przed planowaną owulacją. Jeśli masz regularne cykle np co 28 dni to mniej więcej kolo 8-10 dnia cyklu zacznij stosować. Mogą wychodzić 2 kreski ale wtedy jest blisko owulacji kiedy obie kreski są wyraźne. I najlepiej przytulać się od dnia dwóch mocnych kresek i tak przez 2 dni :-) na początku nie jest to łatwe ale już drugi i trzeci cykl idzie lepiej :-) powodzenia :-)

Iwix jak tam?

Do góry