reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Doris super przyrost bety.bierzesz omega 3 bo mi lekarka zaleciła że zmniejsza ryzyko porodu przedwczesnego.

Ja też mimo,że to już 31 tydzień mam problem z imieniem dla chłopaka jakoś dla dziewczyny łatwiej. Na razie jest Leonard ,ale też Nataniel mi się po głowie pałęta( zwłaszcza znaczeni mnie zachwyca bo to "dar od Boga") i w sumie to nie wiem. Dziecię międzynarodowe i krótkie nazwisko więc imię musi być długie.
W czwartek mam wizytę i się doczekać nie mogę.Mam nadzieje że wszystko będzie ok.

reklama
Nie wiem czy zdążę pójść do jakiegoś gina, kilka dni na wynik i ewentualne leczenie....mogę nie zdążyć przed porodem :baffled: przeczytałam właśnie, że bardzo często w szpitalach po rozpoczęciu akcji porodowej podają dożylnie antybiotyk i to zwykle wystarcza.... Paciorkowiec w ciąży groźny dla dziecka
więc nie pozostaje mi nic innego jak zadzwonić w piątek do szpitala (jednego i drugiego z resztą) i dowiedzieć się, czy oni tego nie mają w zwyczaju - to byłoby jedyne wyjaśnienie dla zachowania mojego lekarza i faktu, że nie uznał tego badania za konieczne...

IwiX, za pozytywne wieści z wizyty &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

One i jakie leczenie? Tego się nie leczy przed porodem, na wyniki czeka się od 3-5dni max ja miałam w 3dniu juz

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

ewel, ja nie robiłam tego badania, więc nie wiem czy u mnie jest dodatnie, czy ujemne...:baffled: czy w takim razie jak jest dodatnie, to też się tego nie leczy a jedynie dostaje antybiotyk w szpitalu podczas/przed porodem? bo już zgłupiałam......:eek:

Jak jest dodatnie to dają w czasie porodu jak się poród zaczyna to podaja antybiotyk, ale ja nie jestem zwolennikiem antybiotyków jeśli nie ma wskazań i myślę że lepiej zrobić to i wiedzieć niż brać bo się nie wie, może chociaż. Spróbuj z czw zrobić to do pn wynik będziesz pewnie miała a pewnie nie urodzisz:) nie leczy się tego wcześniej bo to ciągle. Wraca a. Chodzi o. Moment gdy dziecko wychodzi żeby wtedy nie zlapalo

One dokładnie tak jak pisze ewel - przed porodem nie leczy się gbs-a tylko jak wynik jest dodatni to podają osłonowo antybiotyk żeby dziecka okołoporodowo nie zaraziło się nim. Jeśli nie ma gbs-a to nie podają antybiotyku. Jeżeli kobieta z różnych przyczyn nie ma zrobionego tego badania traktują sytuację w taki sposób jakby był wynik dodatni i po prostu podają ten antybiotyk bo nikt nie będzie ryzykował..To wszystko podają już w szpitalu przed samym porodem.

Tak czy inaczej zadzwoń do szpitala, jesli nie zdążysz zrobić to wyborem będzie "mniejsze zło" czyli aplikacja antybiotyku. Nie spinaj sie za mocno bo to gin olał sprawę jak pierwszy lepszy zaspany student..

Ostatnia edycja:
No właśnie po wcześniejszym podniesieniu ciśnienia doszłam do wniosku, że nie będę już się tak spinać na końcówce. Jeśli mi się uda w piątek (bo jutro święto) dostać do ginekologa w mojej przychodni, to zrobię ten wynik - jeśli nie, to trudno, będę musiała po prostu wziąć ten antybiotyk w szpitalu...:baffled: mimo, że również nie jestem zwolennikiem nadużywania leków...:baffled: Pleni, lekarz już pod 60-tkę podchodzi, więc raczej rutyna zaważyła.... nie wiem....

Natomiast, dowiedziałam się dzisiaj, że prawdopodobnie w tym roku udostępnili znieczulenie zewnątrzoponowe w szpitalu, w którym zamierzałam rodzić :-):rofl2: znajomej powiedział tak lekarz, który tam pracuje, więc chyba wie,co mówi :-pnie wiem, czy skorzystam, ale sama świadomość, że jest, już bardzo dobrze wpływa na moje samopoczucie i samo podejście do porodu sn :tak:tym bardziej, że zgłębiłam temat i okazało się, że każde z mojego rodzeństwa ważyło ponad 4 kg :eek: moja siostra ma dwoje dzieci, z których córa 4300 a syn 4800 :szok: więc są duże szanse, że moja kruszynka, nie będzie taką kruszynką w rzeczywistości :-p:-D

U nas niby imiona dla obu płci były od kilku lat wybrane, ale jak przyszło co do czego, to też mieliśmy problem :-p:tak:

One no tak szkoda nerwów, a ile mała ważyła ostatnio? U mnie wg wyliczeń wychodzi ze jak dotrwam tydzień do terminu będzie miała jakieś 3700 ale to tylko waga orientacyjna nie wiem czy się sprawdzi :))
Skurcze właśnie mnie zlapaly ale to tylko kilka nie regularne są, szkoda. Idę spać dalej:-)

reklama
Do góry