reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Narazie nic więcej, skurcze mam w ciągu dnia ale są nieregularne. Nie mam wysokiego mega bo max 142/92 ale spada np po tabletkach do 105/50

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Robiłaś jakieś badania przed porodem: kiła, wirusowe zapalenie wątroby, czy posiew? bo czytałam, że trzeba a mój lekarz tylko się uśmiechnął i nic nie zlecił...:baffled: zaczyna mnie coraz bardziej wkurzać ten lekarz :crazy:

Robiłam te weneryki raz jeszcze, już, toxo, przeciwciała, posiew gbs bo on ważny... Niestety mam. Dodatni i antybiotyk przy porodzie muszą podać żeby mała nie złapała. Jak ktoś nie ma gbs to wie ze dają antybiotyk ppnprostu. Ale u mnie wymagane w szpitalu to...

Doris moja beta też tak zwalniała powyżej 1000, oczywiście nie uspokoisz się dopóki nie zobaczysz na kilku wizytach, że wszystko idzie dobrze.. Do porodu będziesz się bała mniej lub bardziej. Nie ma na to gotowej recepty, po utracie ciąży/ciąż nie ma już spokoju i ciąża nie przypomina 9 miesięcy w kolorze różu lub błękitu i spokojnego pogłaskiwania brzusia.. Oby wszystko szło tak jak trzeba, tylko to Cię trochę uspokoi. Ja robiłam 3 bety + 1 zlecał gin i na tym koniec, temperaturę również mierzyłam do pewnego momentu bo mnie to stresowało. &&&&

ONA jeśli miałaś wcześniej opryszczkę to raczej spokojnie. Pierwszy wykwit w ciąży może być groźny, uwaga też po porodzie, osoby z wykwitem na ustach nie powinny mieć kontaktu z dzieckiem a już na pewno nie całować go w usta/twarz.

One gin nie robił Ci wymazu na gbs tylko się śmiał?.. Jeśli trafisz do porodu bez tego wyniku to podadzą Ci antybiotyk profilaktyczne jeśli gbs nie masz to niepotrzebni dostaniesz lek...Co to za gin?? Badania na żółtaczkę robisz we własnym interesie, ja na hcv robię przed porodami czy wizytami w szpitalu (planowanymi).. Jeśli to taki gin to może lepiej rodzić w szpitalu bliżej Twojego miejsca zamieszkania?

ewel oby już niedługo dwupak szczęśliwie się zakończył ;-) &&&&

Pleni, powiedziałam mu, że słyszałam, iż powinno się zrobić jakieś badania przed porodem, ale wyleciały mi z głowy nazwy tych badań a on się patrzył na mnie i uśmiechał (moim zdaniem głupkowato :crazy:) a ponieważ nie potrafiłam mu podać konkretów - powiedziałam, że na następną wizytę sobie przygotuję wszystko (jak nie urodzę do tej pory) on zakończył temat. Zapytał na koniec czy jeszcze jakieś pytania mam i to wszystko... im bliżej końca, tym mniej go lubię....:baffled: A jak Twoje samopoczucie?

ewel, co tam? dużo masz towarzyszek na sali? nie osłabia Cię za bardzo to niskie ciśnienie po tabletkach? 105/50 to bardzo niskie ciśnienie....

One no śmiesznie bo dziś pojechałam a lekarz po. Ktg i spr ciśnienia uznał ze jest wszystko ok i nie ma sensu żebym się kładla myślałam że szału dostane.... Mam się położyć na oddział w 39tc czyli w czwartek. I tak wróciłam do domu z walizkami znowu a mój mąż musiał wziąć urlop buuuu

reklama
Doris piękna beta:) wiem,że Ci ciężko myśleć pozytywnie ,ale musisz,mnei zaczęło mdlić konkretnie w 7 tygodniu i trwało do 10tego,przeszło wszystko nagle razem z bolącymi piersiami,też się bałam ,że to nic dobrego a na darmo bo wszystko wporządku:)

Ewel najeździsz sie do tego szpitala...ale tak czy tak juz niedługo i maleństwo będzie z Wami:)

Dziewczyny?Miałyście takie coś,że pod piersią nad żebrem samym miałyście takie cierpniecie?mrowienie? jak by uczucie jak noga cierpnie czasami,pomyslałam,że moze mała na cos mi tam uciska i taki efekt daje? bo czuje to tylko przy leżeniu na boku

Do góry