reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Nalla co do jodu to sa różne szkoly. Ja mam hasimito i moj gin kategorycznie zakazal bac jod w ciąży. Natimiast endokrynolog kazala brac. Ja spanikowana w koncu nir bralam tego jodu.
One posmaruj sobie pasta do zębów albo czosnkiem. Opryszczka jest bardzo groźna dla malych dzieci. Koedys emka podeslala mi artykuł o kobiecie, ktora po porodzie pocalowala dziecko z opryszczka i to dziecko zmarlo. Teraz jak ja tylko mam nie pozwalam sie Oliwii zbliżyć do moich ust i uwarzam czy nie bierze czegos po mnie.

Jak miałam zimno w ciąży to ginekolog pozwolił miejscowo smarować zovirax lub cebulę przykładać.

Dziś mój Misio kończy 4 tygodnie. Zakochana jestem po uszy. Mogę ciągle ma niego patrzeć i Go całować.
Miłość macierzyńska jest tak silna, że nie można tego opisać nawet.
Każdej z Was życzę abyście zaznały tego uczucia. Wierzę, że każdej się uda.

FB_IMG_1444038637628.jpgDSC_0172~2.jpg

Załączniki

• DSC_0172~2.jpg
    DSC_0172~2.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 51
  • FB_IMG_1444038637628.jpg
    FB_IMG_1444038637628.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 48
Wirus opryszczki jest w stanie wywołać opryszczkowe zapalenie mózgu lub nawet sepsę - stąd opryszczka narządów płciowych jest wskazaniem do cc. Kwiatuszek pisze o kobiecie, ja czytałam o zrozpaczonym tacie, który pocałował nowonarodzonego synka i dziecko zmarło, badania wykazały opryszczkę jako sprawcę.. Dlatego ja gdy urodziła się mała wystawiłam swojego męża jako strażnika i on zapowiedział wszystkim w rodzinie i każdego gościa kontrolował czy nie ma opryszczki przychodząc do nas a już w szpitalu bezwzględnie, ktokolwiek by to nie był miał zakaz wstępu. Mój mąż jest bardzo stanowczy i nie było żadnych zbędnych dyskusji, z drugim dzidźkiem będzie tak samo. Trzeba bardzo uważać, używać plastrów, nawet dla dwulatka ten wirus jest groźny, może doprowadzić do paraliżu: (mowa tu o również naszym lekarzu, dr Błocki z oddziału neurologicznego z Nowej Soli)

Walczą o życie dziecka zarażonego opryszczką - oglądaj wideo TVN24

Jeden pocałunek może zabić. Wirus opryszczki przeniesiony przez pocałunek ojca pozbawił życia jego maleńkiego synka

Byliśmy dziś u kardiologa i jest wszystko dobrze. Jest malutka dziurka ale lekarka mówi ze Misio jest zdrowy i tak go mamy traktować. Leki odstawić i cieszyć się,że wszystko się dobrze skończyło. Kolejna kontrola dopiero e kwietniu. Lekarka mówiła, że mozna mu już rower i narty kupić bo jest zdrowy. Taki dzielny był na badaniach. Grzeczny byl i nic nie płakał. Taka dumna z niego jestem. Jutro kończy miesiąc :-)

Olasec No to świetna wiadomość! Lekarze muszą powiedzieć prawdę o naszych dzieciach - nawet jeśli jest bolesna - nawet te najgorsze scenariusze. W przypadku serduszek - wiele dzieci rodzi się z ubytkami i najczęściej wszystko ładnie samo się zarasta, ale nie zawsze tak jest, więc lekarza mają obowiązek o tym poinformować. Cieszę się, że wszystko dobrze z Twoim synkiem. Teraz pozostaje Ci cieszyć się macierzyństwem :)

reklama
One czuje się dobrze, chodzę do pracy, coś tam czasem zakuje, zaboli ale jestem dobrej myśli. Dziś beta 1478 także rośnie ładnie, tsh spadło do 1,4 a progesteron 32:-) Więcej nic nie badam, czekam cierpliwie do wizyt 19.10.

Kwiatuszek z tym jodem też różne rzeczy czytałam...i w sumie biorę, ale nie mam przekonania i nie wiem czy nie przestać??

Pozdrawiam was wszystkie:-)

Do góry