reklama
Kwiatuszekk23
Fanka BB :)
Nalla co do jodu to sa różne szkoly. Ja mam hasimito i moj gin kategorycznie zakazal bac jod w ciąży. Natimiast endokrynolog kazala brac. Ja spanikowana w koncu nir bralam tego jodu.
One posmaruj sobie pasta do zębów albo czosnkiem. Opryszczka jest bardzo groźna dla malych dzieci. Koedys emka podeslala mi artykuł o kobiecie, ktora po porodzie pocalowala dziecko z opryszczka i to dziecko zmarlo. Teraz jak ja tylko mam nie pozwalam sie Oliwii zbliżyć do moich ust i uwarzam czy nie bierze czegos po mnie.
One posmaruj sobie pasta do zębów albo czosnkiem. Opryszczka jest bardzo groźna dla malych dzieci. Koedys emka podeslala mi artykuł o kobiecie, ktora po porodzie pocalowala dziecko z opryszczka i to dziecko zmarlo. Teraz jak ja tylko mam nie pozwalam sie Oliwii zbliżyć do moich ust i uwarzam czy nie bierze czegos po mnie.
Olasec
Jak miałam zimno w ciąży to ginekolog pozwolił miejscowo smarować zovirax lub cebulę przykładać.
Dziś mój Misio kończy 4 tygodnie. Zakochana jestem po uszy. Mogę ciągle ma niego patrzeć i Go całować.
Miłość macierzyńska jest tak silna, że nie można tego opisać nawet.
Każdej z Was życzę abyście zaznały tego uczucia. Wierzę, że każdej się uda.
Dziś mój Misio kończy 4 tygodnie. Zakochana jestem po uszy. Mogę ciągle ma niego patrzeć i Go całować.
Miłość macierzyńska jest tak silna, że nie można tego opisać nawet.
Każdej z Was życzę abyście zaznały tego uczucia. Wierzę, że każdej się uda.
Załączniki
Plenitude
Witaj nasz Cudzie :)
Wirus opryszczki jest w stanie wywołać opryszczkowe zapalenie mózgu lub nawet sepsę - stąd opryszczka narządów płciowych jest wskazaniem do cc. Kwiatuszek pisze o kobiecie, ja czytałam o zrozpaczonym tacie, który pocałował nowonarodzonego synka i dziecko zmarło, badania wykazały opryszczkę jako sprawcę.. Dlatego ja gdy urodziła się mała wystawiłam swojego męża jako strażnika i on zapowiedział wszystkim w rodzinie i każdego gościa kontrolował czy nie ma opryszczki przychodząc do nas a już w szpitalu bezwzględnie, ktokolwiek by to nie był miał zakaz wstępu. Mój mąż jest bardzo stanowczy i nie było żadnych zbędnych dyskusji, z drugim dzidźkiem będzie tak samo. Trzeba bardzo uważać, używać plastrów, nawet dla dwulatka ten wirus jest groźny, może doprowadzić do paraliżu: (mowa tu o również naszym lekarzu, dr Błocki z oddziału neurologicznego z Nowej Soli)
Walczą o życie dziecka zarażonego opryszczką - oglądaj wideo TVN24
Jeden pocałunek może zabić. Wirus opryszczki przeniesiony przez pocałunek ojca pozbawił życia jego maleńkiego synka
Walczą o życie dziecka zarażonego opryszczką - oglądaj wideo TVN24
Jeden pocałunek może zabić. Wirus opryszczki przeniesiony przez pocałunek ojca pozbawił życia jego maleńkiego synka
Olasec
Byliśmy dziś u kardiologa i jest wszystko dobrze. Jest malutka dziurka ale lekarka mówi ze Misio jest zdrowy i tak go mamy traktować. Leki odstawić i cieszyć się,że wszystko się dobrze skończyło. Kolejna kontrola dopiero e kwietniu. Lekarka mówiła, że mozna mu już rower i narty kupić bo jest zdrowy. Taki dzielny był na badaniach. Grzeczny byl i nic nie płakał. Taka dumna z niego jestem. Jutro kończy miesiąc :-)
Olasec No to świetna wiadomość! Lekarze muszą powiedzieć prawdę o naszych dzieciach - nawet jeśli jest bolesna - nawet te najgorsze scenariusze. W przypadku serduszek - wiele dzieci rodzi się z ubytkami i najczęściej wszystko ładnie samo się zarasta, ale nie zawsze tak jest, więc lekarza mają obowiązek o tym poinformować. Cieszę się, że wszystko dobrze z Twoim synkiem. Teraz pozostaje Ci cieszyć się macierzyństwem
reklama
One czuje się dobrze, chodzę do pracy, coś tam czasem zakuje, zaboli ale jestem dobrej myśli. Dziś beta 1478 także rośnie ładnie, tsh spadło do 1,4 a progesteron 32:-) Więcej nic nie badam, czekam cierpliwie do wizyt 19.10.
Kwiatuszek z tym jodem też różne rzeczy czytałam...i w sumie biorę, ale nie mam przekonania i nie wiem czy nie przestać??
Pozdrawiam was wszystkie:-)
Kwiatuszek z tym jodem też różne rzeczy czytałam...i w sumie biorę, ale nie mam przekonania i nie wiem czy nie przestać??
Pozdrawiam was wszystkie:-)