reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

MisiaMonisia nie musisz się rejestrować w UP ale jak od razu po macierzyńskim nie znajdziesz pracy to nie masz ubezpieczenia, ale mąż może Cię podpiąć pod swoje ubezpieczenie jeśli jest zatrudniony na umowę o pracę.

reklama
Dziewczyny.
Oczywiscie nie moglo byc, az tak kolorowo.
Pomocy.
Wczoraj wieczorem zobaczylam, ze wydzielina jest ciemniejsza tzn taka pomaranczowa. Wprowadzilam delikatnie palce do pochwy i mam na wydzielinie domieszki krwi, zywej bo rozowe.
Oczywiscie nie musze Wam opowiadac co mi przy porannej toalecie towarzuszylo....
Czulam dzis rano bol jak na okres, myslalam, ze dostane biegunki....
Poszlam do toalety, wyproznilam sie - bez biegunki.
I teraz wszystko przeszlo.
Na papierze nie bylo krwi, a balam sie, ze po powyzszym bedzie...
Nie wiem co o tym myslec, tym bardziej, ze piersi przestaly bolec...
Dzis rano peklam i sie rozplakalam:-(
Dodan tylko, ze biore acard, febidon i duphaston

Ostatnia edycja:
Lumia, przede wszystkim gratulacje Kochana. Będzie dobrze, betę miałaś wysoką co świadczy że ciąża się rozwija, a nie tak jak u mnie beta 25 i spadek, czyli jak zwykle ciąża biochemiczna. Co do piersi to chyba nie jest tak do końca, że przestają boleć nagle, bo mnie w każdej ciąży biochemicznej a przeszłam już trzy - bolały zawsze bardzo, nawet jak już wiedziałam, że beta spada to przestawały mnie boleć dopiero po spóźnionej @.
Bądź dobrej myśli a jak się bardzo denerwujesz to jedz na IP, jak na USG jeszcze nic nie widać, to poproś aby zrobili Ci betę HCG.
Trzymam mocno kciuki za Ciebie. Daj znać!!!!! Kiedy badałaś ostatnio betę?

Witam i pozdrawiam resztę dziewcząt!!!!!!!!

Dziewczyny
Dupka biore 2x dziennie i chyba dzis zwieksze dawke.
Acard raz dziennie
Febidom raz dziennie
I folik.
Bete ostatnio robilam w pon. We wtorek bylam na usg, ale jeszcze nic nie bylo wudac, bo jak twierdzi gin beta za mala. Jestem umowiona na wtorek na wizyte.

Ehh szczerze powiedziawszy, to gdybym paluchow nie wtrabila to nawet bym o tym nie wiedziala...

A moze to byc od acardu?

Lumia, acard rozrzedza krew, więc jakiekolwiek mikro uszkodzenie będzie powodować mniejsze lub większe plamienie niestety :-/ ja miałam plamienia niewiadomego pochodzenia prawie przez cały I trymestr i teraz leci mi 27 tc :-) głowa do góry ;-) &&&&&&&&&

Duphaston mozesz spokojnie zwiekszyc do 3x, moj lekarz tak mi kazal jak zaczelam plamic w pierwszej ciazy. Bedzie dobrze, trzymam kciuki :) one jest doskonalym przykladem na to ze nawet wieksze plamienia nie musza zle sie konczyc. Sciskam!

reklama
Do góry