reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
edytko oczywiście masz rację.zawsze kochalismy się w taki sposób jak piszesz i nigdy dzieci z tego nie było...później staraliśmy się o Ale i nie wychodziło.a teraz pierwszy raz zaczęłam zapisywać,obserwować swoje cykle i wiem dokładnie kiedy zaszłam...najlepsze jest to,że zaszłam,bo owu wystąpiła u mnie 3 dni wcześniej...pierwszy raz się tak zdarzyło...no i bach będzie Jaś:rofl2:,ale nie narzekam w żaden sposób oczywiście tylko się śmieje z tego,bo jak nie obserwowałam swojego cyklu,kochaliśmy się tak samo to zajść było ciężko,a jak już zaczęłam to proszę:confused2::-p,Łucja bardzo ładne imię:tak: ma coś w sobie takiego magicznego:tak:.

kaira niech jeszcze siedzi.a jakie bierzesz leki na np przedwczesny poród? no,bo jak fenoterol jest wycofany to się zastanawiam czym cię szprycują:-p.

matita Inga jest absolutnie cudowna.życzę szybkiego powrotu do formy i zdrówka dla małej.

a my mieliśmy jechać jutro do znajomych na majówkę,lecz z naszych planów nici...po 1 pogoda...dziś u nas 7st:szok:,wczoraj było 21:szok:...pada,wieje,zimno jak cholerka...jutro ma być podobno 12,ale aura taka sama i nd też do bani więc jeśli mamy siedzieć w domu to już wolimy w swoim niż nocować tam.Ala nie przepada za spaniem u kogoś...po 2 ja się wcześniej trochę popsztykałam z tym kolegą do którego mieliśmy jechać,ma chłop ciężki charakter,szybko się obraża,a przed wczoraj męża mego poddenerwował głupimi hasełkami więc poprostu stwierdziliśmy,że zostaniemy sobie w domu,bez denerwowania się.a może jutro pogoda postanowi spłatać figla i chociaż padać nie będzie? kto wie.

kaira karola dziękuję :-) mi też się podoba, może tylko ma taki mankament że nie ma zdrobnienia od Łucji ale może to i lepiej ;-)

matita GRATULACJE !!!!!!!!!! szybko wracaj do zdrowia kochana a córeczka jest śliczna :-)

a u nas w domu dzisiaj tornado, jesteśmy u moich rodziców i całe moje rodzeństwo jest w komplecie, czyli jeszcze dwie siostry i brat oraz ich dzieci razem czwórka, więc wesoło :-) no a wczoraj wieczorem takie wiadomości: najpierw moja siostra (ta która na stałe mieszka w Norwegii) powiedziała że też jest w ciąży - 10 tc, a potem moja szwagierka krzyczy "ja też" - ok 5/6 tc serduszko jeszcze nie potwierdzone... czyli w najbliższej rodzinie trzy ciąże na ten sam rok :-) szczerze to byłam w szoku i nawet trochę mi się przykro zrobiło bo dla odmiany mój tata zareagował bardzo optymistycznie i pogratulował siostrze i szwagierce... a pisałam już wam wcześniej jak było gdy się dowiedział o mojej ciąży... no ale cóż takie życie... teraz tylko mam nadzieję że u dziewczyn z dzidziusiami będzie wszystko ok...

Edytka duzo zdrowka dla rodzinnych ciezaroweczek. A zobaczysz jak tata sie bedzie cieszyl jak wnusia bedzie :)

I tak chyba nikt z was nie ma takiej jazdy z rodzina jak ja z tesciowa. Ale postanowilam teraz ze koniec mojego przymilania sie gdy ona po wszystkich jezdzi. Zawsze przytakiwalam i sluchalam i zbieralam najgorsze na siebie ale dosc ! Nie podoba sie to niech nas nie odwiedza.

Witam was dziewczyny!
Nie było mnie tu z miesiąć, bo w zasadzie moje staranka sa całkiem odlozone w czasie...
chcialam Wam zadac pytanie na wstępie może wiecie...

Jesli chce wykonac pakiet badań hormonalnych: tsh, prolaktyna, fsh, lh, estradiol, prodesteron to czy powinnam to wykonywac w jakimś dniu cyklu? Z tego co czytałam to czesć badań powinno się wykonac przed owulacją a częśc z nich po dlatego jestem w kropce, bo to pakiet badan i nie wiem już sama co robić.

a teraz tak... Czekam na druga @ po poronieniu. Pierwsza przyszła po 7tyg. Druga się juz spoźnia o tyle ze czekam na nia juz 32dni. Niby za miseiąc będzie ta trzecia @ po poronieniu czyli zacznie sie okres bezpieczniejszy dla zachodzenia w ciaze. Ale myśle ze się tego nie podejme teraz jednak, bo z mężem dogadac sie nie moge. Widzialam go ostatnio w dniu mojego poronienia, wiec nasze planowanie dziecka byłoby bez sensu, a jednak chce porobić wszystko badania i w razie czego wiedziec ze juz jest "bezpieczniej" ;)

Pozdrawiam Was!

reklama
Nimfii te badania powinnaś zrobić 1-3 dnia cyklu. Większość z tych co wymieniłaś jest wtedy miarodajnych:)

Matita gratulacje!!!! Śliczna Twoja córcia a najważniejsze że masz to za sobą:-)

Edytka ale jaja z tymi ciążami w Twojej rodzinie:) Ten rok jest mega mega płodny i chyba będzie wyż!!! Hehehe;-):-) U mnie już dawno nie było wybuchów radości na wieść o ciąży bo już tak często o niej mówiłam że jakoś sama wiadomość spowszedniała.......Wybuchy radości były później jak dzidzia się zaczęła dobrze rozwijać;-)

Ostatnia edycja:
Do góry