reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Magdalena przytyłam teraz kilogram, ale wcześniej schudłam 5 kg, więc nadal wychodzę na -4. Imię bardzo ładne :happy: Podobają mi się takie dawniejsze imiona. Jakoś nie mogę się przekonać do tych Andżelik, Klaudii itp. A teściowa... Nie wiem co ma hashimoto do szczepień? Idąc tym torem myślenia to ludzie z tym zespołem nie byliby szczepieni na nic. Lepiej, żeby chorowali, zamiast się zaszczepić? Ona to już chyba nie ma na co narzekać i gdzie szukać problemu... :no: A potworem to jest sama, skoro tak zadręcza ciężarną.

OneMoreTime nie kusi Cię, żeby już zrobić test? ;-)

Karola dobrze, że poza tymi bólami wszystko w porządku. Może jak pochodzisz, to wszystko się tam lepiej układa i dlatego przestaje boleć? A kalendarzyk nie jest taki śmieszny. Ja też kombinowałam jak koń pod górę, zwłaszcza, że cykle trwały tyle, ile im się akurat zachciało...

Edytko Gratuluje córuni :-)

OneMoreTime już nie mogę doczekać się Twojego testowania :-) Cały czas o tym myślę....bo chciałabym żeby wyszły Ci II :-) I tego życzę Ci z całego serca :tak:

Ja będę jednak póżniej testować.....ok 10 maja powinnam mieć @.....więc jeśli spóźni mi sie jakieś 10 dni to wtedy uruchomie test :-p. Ostatnio też tak zrobiłam :blink:. Takze mąż będzie musiał poczekać na prezent....o ile go dostanie......ehhh.....tak się boję......że nic z tego nie wyjdzie.....

A teraz życzę Wam dziewczyny udanej Majóweczki :happy:.

alza kochana ja nie mówię,że kalendarzyk jest śmieszny.kaira miała na mysli to,że po porodzie z Alą nie mogłam stosować żadnej antykoncepcji hormonalnej więc dziewczyny poleciły mi prowadzenie kalendarzyka na enpr.pl z racji,że miałam regularne 30dniowe cykle,owu zawsze tak samo...no i z tych moich obserwacji wynikło to,że jestem w 28tc:-D:szok: także u mnie kalendarzyk odpada:-).co do imion to i my nie lubimy tych nowoczesnych typu Alan,Oliwier lub Nadia.kwestia gustu.my mamy Alicję i Jasia w brzuszku:happy2:.jeśli chodzi o te moje bóle to właśnie chyba rozchodzenie jest tu najlepszym wyjściem z tego co już załuważyłam...

karola a propo kalendarzyka to chyba bardziej sprawcą Jasia były u was stosunki przerywane niż obserwacje, npr sam w sobie dzieci nie sprawia ale jak się baraszkuje w dni płodne to mogą być z tego ciekawe efekty ;-);-)

a odnośnie imion to my chcemy nadać córeczce na imię Łucja :-) chyba że jeszcze nam się odwidzi...

One More to był 10 tydzień a zatrzymane na 6 tygodniu. Ja psychicznie jestem ok i sama chciałabym próbować ale lekarz twierdzi że dla bezpieczeństwa należy tyle zaczekać aby spokojnie donosić kolejną ciążę. Tak prawdę mówiąc wspominając moje poprzednie ciąże to po 1 poronieniu zaszłam w ciążę dosyć szybko i znowu poroniłam , ale to prawdopodobnie nie miało znaczenia bo to były puste jaja płodowe ( miałam łyżeczkowanie na początku lipca i na końcu listopada - oba ok 10 tygodnia. Później odczekałam 8 miesięcy i znowu zaszłam w ciąże i było wszystko ok. Ogólnie mam mieszzane uczucia... chciałabym lecz boję sie...

Co do imion....to dokładnie...rzecz gustu...
Jesli doczekam kiedys dzieciątka.....to synus będzie miał na imię Natan albo Fabian...a córcia Nina albo właśnie Nadia.
Takie mi się podobają :tak:

Moja bratowa (jest w 15 tc) wybrała imiona Olga i Franek :happy:. Też ładnie ;-)

Karola ja juz na wychodzie:) Juz sie koncze 14 ostania wizyta i szpital i czekanie na rozwiazanie o ile wcsesniej mnie nie pocisnie. Malej sie juz zaczyna spieszyć.

Cześć kochane,
w najbliższym czasie postaram się nadrobić zaległości, a póki co wrzucam zdjęcie mojej Niuni :tak: Przyszła na świat 28.04 o godz. 12:20 przez cc, 3520 g, 55 cm. Od środy jesteśmy już razem w domku. Ja czuję się średnio, tzn. dokucza mi rana po cc, ale absolutnie było warto :tak:

Oto Inga:
IMG_20140428_162634.jpgDSC_0208.jpg

Załączniki

• IMG_20140428_162634.jpg
    IMG_20140428_162634.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 48
  • DSC_0208.jpg
    DSC_0208.jpg
    14,5 KB · Wyświetleń: 49
reklama
Do góry