reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
enya cuuuuuuuuudowne wieści.a mówiłam,że wrszcie musi być efekt tych wizyt,wydanych pieniedzy,czekania? ahhhh cudnie.kochana ja teraz też mialam krwiaka przez clexaane.tak jak z Alusią.trzymam &&&&&&&& kochana.będzie dobrze,oj będzie.

Neta poszłam do dr Guzika bo On ma rewelacyjne USG, zresztą już samo to że w 6-7 tygodniu robi USG przez brzuch o czymś świadczy:) Ledwo mi przytknął tą głowicę juz wiedziałam że jest dobrze bo zobaczyłam to bijące serduszko. On ma osobny ekran dla pacjenta i można napatrzeć sie do woli co robi:) Mam zdjątka i płytkę z nagraniem w cenie 70 zł. Ale pozytywne wieści są bezcenne. We wtorek idę do Szczurkowskiej bo faktycznie coś mi sie przyplątało i swędzi mnie w środku (stosuje czopki propolisowe ale tylko troszkę działa). A w środę jadę na ostatnią szczepionkę. Kolejna wizyta w Łodzi 19.03.

Edytka no własnie też mi się wydaje że dzidzia jest duża, wg suwaczka powinna mieć 4 mm a moja jest 2x większa. No ale jak dr pomierzył to w sumie tylko nadrabia 2 dni do przodu. Ale w sumie lepiej w tą niż w drugą stronę tym bardziej że podobno podczas brania Encortonu dzieci rodzą się mniejsze a ja go biorę codziennie i to w niemałej dawce....

Lumia dzięki i witaj:) Mam nadzieję że sie poznamy:) Dziewczyny tutaj kiedyś postawiły mnie na nogi ale dawno nie pisałam regularnie bo rok trwało moje leczenie i generalnie sie nie starałam:)
Ale mam zamiar nadrobić pisanie i teraz wspierać inne dziewczyny:)

Ostatnia edycja:
NIMFII
Na zabiegu bylam w innym szpitalu.
A korzystajac z okazji czy mozesz napisac do kogo chodzisz (ginekologa). Bo coraz czesciej zastanawiam sie nad "zdrada" swojego. Czy Twoj "zna sie" na problematyce pco i problemach hormonalnych?

ENYA
Tez mam taka nadzieje;-)
Jak patrze na Twoj suwaczek to Kobitko duzo juz przeszlas:-( bardzo mi przykro...
Tym bardziej zaciskam kciuki:-)&&&&&&&&&&&
Silna z Ciebie Babka,;-)

Kochane mam do Was jeszcze prosbe, przeczytalam juz prawie caly watek o badaniach po poronieniu... i juz mam metlik. Czy mozecie napisac, ktore bezwglednie powinno sie zrobic po poronieniu. Na nablizsza wizyte do gin pojde chyba ze swoja lista...

Czy mogę dołączyć do waszego grona? Może będzie mi łatwiej...
Dziś straciłam już wszelką nadzieję na utrzymanie ciąży. Od nocy się oczyszczam. Mam skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie ale pewnie dopiero we wtorek pójdę.
To był 6/7 tydzień. Ciąża przestała się rozwijać.

Może za bardzo chciałam...

Edytko, Naala dziękuję, że pytacie... u mnie tak sobie... w pracy jeszcze więcej stresów, nerwów, psychicznego zmęczenia... wracam z pracy ostatnimi czasy wyssana z wszelkiej energii... poza tym przez 3 tyg. miałam gościa – moja kuzynka (która urodziła niedawno bliźniaki-wcześniaki) mieszkała u nas, żeby maluszkami się opiekować podczas, gdy one zostały jeszcze w szpitalu... i jeszcze ferie i synek J, który chciał być u nas prawie cały czas (nie chciał wracać do mamy)... i jeszcze pakowanie J, bo zdał egzamin z norweskiego (zdobył 100 na 100 pkt.) i tak dzisiaj zostałam w domu kompletnie sama: wczoraj pożegnałam J, dzisiaj pojechał synek J i wypisali maluszki, więc kuzynka również wyjechała.... wysprzątałam mieszkanie, nalałam sobie lampkę wina, nałożyłam lodów i zasiadłam w tym cichym mieszkaniu do komputera i do Was
Byłam u lekarza w zeszłym tygodniu, wszystko gra. Dostałam skierowanie do szpitala, więc zaraz po miesiączce (za jakieś 2 tyg.) mam się zgłosić na podglądanie macicy od środka i ewentualne wycięcie przegrody...
Edytko &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za wizytę :happy2:
Naala, za owocny cykl &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :happy2:
Anty,
powodzenia w walce z paskudztwem, ja długo walczyłam i od kliku lat spokój
Enya, fotogeniczny ten Twój trzpiot :tak: ściskam cieplutko i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Witam wszystkie nowe aniołkowe mamy i zapalam
[*]
[*]
[*] dla aniołków.
Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny :happy2:
Postaram się zaglądać choć na razie weny do pisania totalnie brak:-(

Ostatnia edycja:
Witam wieczorową porą:-)

Lumia ciężko powiedzieć, które trza zrobić. Jak poszłam do mojej gin z listą badań to mi się spytała dlaczego akurat te a nie inne. I miała rację, bo nie da rady sprawdzić wszystkiego, a bardzo łatwo wpaść w paranoję. Dla spokoju zrób tarczycowe (o tym już pisałyśmy), cytomegalia, toxo, ewentualnie chlamydia. A przede wszystkim myśl pozytywnie, na pewno wszystko jest ok:-)

Lisica witaj, światełko dla Twojego Aniołka
[*] Przykro mi, że się tu spotykamy, mam nadzieję, że z nami będzie Ci raźniej. A za bardzo chcieć nie można. Każda z nas pragnęła maleństwa które straciła od zobaczenia II kreseczek. Widzę, że masz synka - dzieci są największą pociechą w takich chwilach. Trzymaj się.

OneMoreTime to rzeczywiście miałaś szaleństwo w domu. Teraz musi być dziwnie samej w czterech ścianach. A J. na długo wyjechał? Mam nadzieję, że wena do pisania wróci no i życzę w pracy mniejszego sajgonu:-) Trzymaj się ciepło

My dzisiaj z córą byłyśmy na drzwiach otwartych w przedszkolu. Mała szalała jak zawsze i było jej wszystko jedno gdzie mama. Świetnie się bawiła. Niesłychane jak szybko przestajemy być potrzebne dzieciom:blink: U mnie jeszcze tydzień do testowanka, a najchętniej już bym sprawdzała, choć szanse i tak marne. Ale nic, poczekamy zobaczymy. Pozdrowienia dla Was wszystkich dziewczynki, udanego weekendu życzę:-)

reklama
Do góry