reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Anty to teraz wyleczyć to paskudztwo i na wypoczynek się udać;-)

Lumia, Nimfii jak najbardziej samo tsh nie jest miarodajne. W grudniu robiłam tsh, ft3, ft4 i anty TPO. Wszystkie wyniki w normie poza tsh. Z tego co wiem norma tsh jest inna dla kobiet starających się o dziecko i w ciąży i inna dla reszty. Ja miałam 2,62 i mój gin i endokrynolog uważają, że to za dużo i mogło to być przyczyną (choć nie musiało) poronienia. A to dlatego, że u dziecka tarczyca zaczyna kształtować się koło 12-14 tyg. Do tego czasu "korzysta" z tarczycy mamy i jeśli tsh jest za wysokie to maleństwo może tego nie wytrzymać. Ja od endo dostałam letrox 50 i po ponad 2 miesiącach tsh pięknie spadło. Dlatego teraz kontroluję tylko tsh, bo reszta ok.:-)

reklama
lumia ja nie badalam bety eraz po poronieniu, a to jest konieczne? Lekarz mi nic nie powiedzial o badaniach wiec tak dopytuje, on uznal ze bedziemy "dzialac" z badaniami po @ a jako że wczoraj mi wyszla owulacja to za jakies 3 tyg pewnie dopiero poedejde do badan. Bede u niego jeszcze po weekendzie z wynikami hito, wiec dopytam czy mi zaleca jakies badania i kiedy.

anty2 masz taki standardowy zestaw przeciwgrzybiczny :tak: powinno pomoc :tak:

naala wlasnie dlatego pomyslalam ze warto zaczekac z tarczycowymi bo po poronieniu ten wynik moze "szaleć" być może za jakis czas sie narmuje? To juz zapytam gina. Musze sobie porobić takie badania, jeszcze morfologie, zelazo, pasożyty - wszystko profilaktycznie tylko ;)

Dzięki dziewczyny.Niestety coś mi się porobiło i nie mogę podziękować pod każdym postem...Zmieniłam nawet przeglądarkę i nic:no: W ogóle nie wyświetla mi się ten pasek z napisem "dziękuję":wściekła/y:

Anty ja dzisiaj jak odpisywałam Lumii to nie mogłam wysłać odpowiedzi, a jak weszłam na stronkę po 10 min. to jednak się wysłało i to 6 razy, musiałam kasować:-D

Nimfii dokładnie lepiej poczekać bo w ciąży i po poronieniu to wszystko szaleje.

NIMFII
Jak poszlam do niego 5 dni po zabiegu kazal mi zrobic morfologie i powiedzial zebym skontrolowala bete. Ja dodatkowo zrobilam sobie jeszcze badanie ogolne moczu.
Zadzw dxis fo niego i kazal mi jeszcze powtorzyc w pon i zadzw.
Czy wykonywanie bety jest konieczne nie wiem,ale jak lekarz zlecil to wolalam zrobic:-)

NAALA
Termin niechcianej@sie zbliza;-)wiec trzymam mocno kciuki;-)

Dziewczyny powiem wam, ze czytam caly czas info na temat tarczycy i glupieje juz z tymi normami. Jak pojade po wyniki histo w czw to zapytam ,az z ciekawosci jak to jest....a jak nie to pomolestuje mojego gin;-)

NIMFII
Nie widzialam czesniej,ale oprocz tej nieprzyjemnej chwili,ktora przytrafila nam sie w podobnym czasie:-( laczy nas jeszcze jedno;-)miasto zamieszkania:-)

Dziewczynki te które mnie pamiętają, trzymały za mnie kciuki i tak strasznie mi kibicowały mogę już napisać: SERDUCHO BIJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MOJA DZIDIZA ŻYJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jestem nieopisanie szczęśliwa!!!!!!!!!!!
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif
Tylko dzięki Wam jakoś to wszystko przetrwałam , wiem że to nie koniec walki ale już pierwszy etap za mną:D Teraz już wierzę że będzie dobrze:-):-):-):-)
Lekarz robił mi USG przez brzuch a ja głupia od razu wyskoczyłam z gatek bo myślałam że będzie mi grzebał dowcipnie hehehe - Ale mój maż się ze mnie potem śmiał
Tylko dotknął głowicą i już wiedziałam po paru sekundach że dzidzia żyje. Widziałam piękne serdunio, główkę i tułów (prawie 9 mm pięknego ciałka). Rozbeczałam się w sekundę na leżance i beczałam ze szczęścia całą drogę do mamy bo jechaliśmy z córką na basen. Pęcherzyk żółtkowy prawidłowy -5 mm. Zresztą wkleję Wam zdjęcie
Wg USG dzidek wiekowo wyprzedza termin z OM o 2 dni wiec jest super (a ja przecież wiem kiedy zaszłam w ciążę bo miałam IUI, raczej spodziewałam sie tych 2 dni w drugą stronę).
Z gorszych wieści to mam oczywiście krwiaka podkosmówkowego 3,5 mm ale nie zagraża póki co ciąży bo jak lekarz napisał "nie odwarstwia właściwej kosmówki". Pewnie stąd to moje brązowe brudzenie ale tak szczerze mówiąc spodziewałam się że ten krwiak będzie dzięki Fraxi.

Czuję się jak po stoczeniu jakiejś ogromnej bitwy, próbuję uwierzyć że to prawda i jeszcze do mnie tak za bardzo nie dociera. Przede wszystkim ogarnęła mnie ULGA że już po, że jest dobrze. Nie żałuję nawet 1 złotówki wydanej na Łódź i mam zamiar wydać ich jeszcze dużo żeby tylko teraz Malina doprowadził mnie do szczęśliwego finału
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif

Przedstawiam Trzpiota juniora:

ENYA OGROMNE GRATULACJE !!!!!!!!!! bardzo się cieszę i dalej zaciskam kciuki :)) Moja kruszynka równo w 7 tc miała dokładnie 0,77 mm CRL więc twoja to olbrzym hehe ;) ;) trzymaj się cieplutko :)

reklama
Do góry