reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

No to faktycznie Kłaczku niezłe jaja robi sobie ta ichniejsza służba zdrowia...buuu. co do terminu porodu, to mi z OM wychodzi 18 XII, a z USG w 12tc 15 XII, jeszcze pół roku i zobaczymy jak będzie w praktyce ;-) kurde, ja do tej pory miałam już 3 USG i też się denerwowałam, bo tyyyle musiałam czekać na kolejne, a u Ciebie no masakra normalnie, współczuję tych nerwów i życia w niepewności. jesteś teraz 2 połowie 9 tygodnia, ja właśnie w tym okresie pierwszy raz widziałam swojego szkraba z raczkami, nozkami i bijacym serduszkiem i miał już wtedy 1,5 cm :-) teraz pocieszę Cię troszkę i napiszę, ze mi czas też baaardzo się dłużył tak do tego 11 tc, a teraz tydzieńza tygodniem leci niewiadomo kiedy :-)

Karolcia81 ja niezmiennie nadal trzymam kciuki razem z moim bąblem za wasze boboseksy :-) za kilkanaście dni będziemy wyczekiwać zdjęcia twojego testu z dwiema krechami ;-) nie ma innej opcji....

Emy pastę z tuńczykiem i pomidorami też często robię, mój mąż uwielbia, zresztą on wogóle jest taki makaronowy, więc problemów z nim nie mam :-) moim popisowym numerem jest też tagliatelle z wędzonym łososiem i groszkiem w sosie śmietanowym z dodatkiem białego wina...pychotka :-)

Ja już z niecierpliwością czekam na jutrzejsze USG genetyczne 4d... a dziś wieczorkiem idziemy do kina, zawsze to jakieś urozmaicenie :-)

reklama
Odebrałam dziś wyniki ;

Grav.obsoleta Hbd 12

opis makroskopowy

jama- obfite , brunatne ,błotniaste

Rozpoznanie patomorfologiczne

1,072,074 wyskrobiny

Residua deciduae et fragmenta parva necrotica chorii.

czy ktoś coś z tego rozumie wizyte mam w piątek ale już bym chciała wiedzieć.

Kłaczku ani ochoty na jedzenie ze spaniem to niby śpie ale budze się kilkanaście razy w nocy...Odbierałam wyniki w szpitalu i czkajac na winde zobaczyłam taki obrazek tatuś odbiera mamusię i noworodka szczęśliwi uśmiechnięci a mi się krzyczeć chciało dlaczego mojego maleństwa juz nie ma ,czy oni sa lepsi odemnie!!! pobiegłam schodami ...

AniolkowaMamo, to masz wiecej szczescia. Tu chyba jest taki oddzial: Association of Early Pregnancy Units , ale nikt mi nic na ten temat nie wspomnial - zakladaja prowadzenie tej ciazy w sposob typowy. Londyn istotnie mam daleko ja cholera, ale Barnsley jest o 46M - odleglosc nie jest w takim ukladzie problemem bo to blisko.
A_gala, ja wiem ze na tym etapie juz jest wszysko, wiec czemu oni ze mnie idiote robia i wmawiaja ze nie da sie nic zobaczyc? To obraza mnie jako istote cokolwiek rozumna. Nie jestem pieprzona angielska, bulowata ameba, zeby mi takie kity zenic.
Fasolka, masz klasyczne objawy depresji z odpychaniem od siebie ludzi wlacznie. Zaburzenia sny, brak apetytu, apatia, wycofanie... wiesz co z tym zrobic?

z innej beczki ,, wchodzi moj synek do domu i mowi ze ma srednia na koniec 4.70 a do paska powinna byc 4.75 i luz , luz na calego a ja tu szukam numerow jakich tych nauczycielek moze zadzwonic zeby cos zmienic .Nie wiem czy powinnam ale sie wnerwiłam , a on spokojny jak nie wiem co.Ma ogolnie to w dupie czy bedzie pasek czy nie , mnie bardziej zalezy .

anulka luuuuuz, nie możesz mieć większych ambicji niż Twoje dziecko. Powinnaś być z niego dumna, pochwalić, zafundowac jakąś nagrodę za dobre oceny. A pasek? Pasek o niczym nie świadczy, w dorosłym życiu nikt nie będzie się go pytał o czerwone paski na świadectwie, zwłaszcza z 4-5 klasy... Mój ojciec miał wiecznie większe ambicja od moich, zawsze pretensje "a gdzie pasek", "dlaczego tylko 4+ a nie 5?" z domu wyszłam "niedorobiona" z niskim poczuciem własnej wartości bo nigdy do końca ojca nie mogłam "zadowolić" (jakkolwiek dwuznacznie by to nie zabrzmiało;-)). Twoja ewentualna interwencja u nauczycieli tylko może syna w zażenowanie wprowadzić i sprawić że będzie wytykany przez kolegów jako ten któremu mamusia po znajomości oceny podwyższa.

Anulka, odpusc dziecku. Ma racje ze zlewa. Pasek mu w glowie nie zostanie. Uczy sie dobrze? Madry jest? Oducza mamusie palic? Masz wspanialego syna i najwazniejsze ze paska na d... nie bedzie - na swiadectwie tez byc nie musi.

Ops... zaczynam miec koszmarny pomysl... Emergency (za kilka dni, nie teraz) i bajeczka ze mnie brzuch boli, ze plamie... Od razu scanu nie zrobia, ale wyznacza termin najdalej za 2 dni. Po dwoch dniach plamienia moga mi juz przejsc, prawda??

tak wiem wiem , moze to rzeczywiscie moja ambicja :zawstydzona/y:. A troszke zachowuje sie jak Twój ojciec , chce zeby wyszedł na ,, ludzi,, . Zeby było mu łatwiej kiedyś o prace niz nam jest teraz. Zeby nie był ,,robolem,, jak my z moim.Tez nieraz zdarzało mi sie powiedzieć ,, tylko 4+ ? jakbys sie postarał to była by 5. ,, :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Anulka, bardzij motywuje pochwala niz wieczne niezadowolenie rodzicow. Bo po co sie starac, jak i tak beda marudzic? Pochwal i za to 4+, ale jak Ci przyniesie 5, to mu zrob swieto w domu i bedzie sie bardziej staral zeby Ci sprawic te wielka radosc.
Czemu chore? A oni to zdrowi sa??

Do góry