reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
karolcia81- no to teraz do dzieła:)Najważniejsze że masz zaufanego lekarza.
kasia2011- super ze dzidzia rośnie.Będzie wszytsko dobrze.
klaczek- to moze jak juz tam cie zagaduja co robisz to moze bedziesz i ta zbyt miala?wiesz takie wiesci o takich
rzeczach to pewnie rozejda sie poczta pantoflowa i business bedzie sie krecil.Powodzenia.ciesz sie ze robisz to co lubisz
ewelinaK28- a ty gdzie tam sie wybralas?no to kawal drogi masz do przejechania.Uwazaj na drodze.
patka- i jak teścik zrobiony?
A u mnie no coż z moim nie gadam.postanowilam sie teraz zawziąśc a niech on w koncu odczuje.zawsze odpuszczalam ale nie tym razem
mam tego dosc.a dzis jeszcze zadzwonil i powiedzial mi ze nie mam powodu zeby sie tak boczyc.ja nie mam
powodu?to ze na mnie sie wyżywa?ze robi mi na zlosc to nie wazne?ja nie mam jjuz sily na to.
dzis na 18.50 wizyta prosze o kciuki.

Anulka, jakby Ci to.. Zaczynasz odczuwac konflikt pokolen??:-D A serio - mnie tez draznia ludzie z sianem w lbie. O, matulu, jak to wkurza! No, to wlasne dziecie doprowadza mnie z lekka do szalu tez bo stary kon a w glowce piaskownica. Moj sie o siwe nie obraza... bo ich prawie nie ma. Siwieje ja - jeszcze po wierzchu to tak nie widac, ale jak zagladnac po bokach to koszmar i dramat. Przestalam farbowac wiec zaczynam widziec to, co farba kryla. Sie mowi trudno, mam splesnialy leb. :-D Nie lubie siwizny, ale jej nie przeskocze, natomiast jak marudze ze mi plesnieje fryz, to moj Rajmund od razu zaznacza, ze jemu pyszcz i nie marudzi. Na glowie ma pojedyncze siwe ledwie, wiecej w brodzie - normalne. A ze sie goli "w kratke"...
Jak sie czuje, pytasz? Fajnie, dziekuje. Spac mi sie chce niemal na okraglo, muli "bidnyzuczka" do urzygu, czyli w zasadzie jest ok. Cycki pobolewaja, ale poki co trzymaja sie w rozmiarze - grzeczne bufory, grzeczne.
EwelinaK, ale Cie ponioslo! Baw sie dobrze! Obstawe masz przyzwoita, powinno byc wesolo.
Karollcia, podstawa to cicha reklama - nosze swoja bizuterie, nie ukrywam ze cos potrafie zrobic. Zobaczymy. Byloby fajnie gdyby cos takiego wypalilo, bo zawsze mozna isc na samozatrudnienie (tu jest o wiele fajniej niz w Polsce) i dlubac nawet przy malenkim dziecku.

Ostatnia edycja:
ja tylko na chwilę kasiu ciesze się że wsio ok- nie mogło być inaczej :D

kłaczku powiem ci że mnie te twoje rzygowzdrygi cieszą jak cholera :) nie ma to jak objawy :) znaczy że jest dobrze

aniunia i karolcia kciuki za wizyty zaciśnięte &&&&

witam moje drogie:-)
klaczku tak wychodzi z usg ze wczoraj bylo 8tyg i 1 dzien a z @ wychodzilo 7tyg i 5 dni to jest 3 dni roznicy nie wiem dlaczego tak wyszlo
jeszcze raz dziekuje ja kciukasy

Ostatnia edycja:
juz jestesmy po wizycie serducho wali jak mlot male brykalo niesamowicie piekny widok wszystko z dzidzia ok wedlug usg ma 8tyg i 1 dzien
kolejna wizyta za 2 tyg bo mam jakas wolna przestrzen kolo maluszka wynik zlego zagniezdzenia czy jakos tak ma sie to wchlonac ale chce mnie zobaczyc wczesniej
dziekujemy za kciukasy buziolki moje drogie i dobranoc

Super wiadomość! :-) Byle tak dalej. Buziaki dla Ciebie i dzidzi.

karollcia33 kto zrozumie faceta? A niby to takie nieskomplikowane istoty :confused:. Trzymam kciuki za wizytę :-)

kłaczku "spleśniały łeb" - Ty to zawsze mi humor poprawiasz :-D

anulka masz rację, tu nie o wiek chodzi, ale o poziom umysłowy.

Za mnie też trzymajcie kciuki, bo o 12 jadę po wyniki tarczycy. Poza tym, mam kiepski humor, bo dzień matki się zbliża :-(

Witam kobitki, złapałam dołka wczoraj na maxa i wolałam przespać się z tymi myślami i wiadomościami od gina
Więc tak jest lepiej ale ciagle nie jest ok
beta spadła z 6,62 na 3,13, skrzepy z macicy znikneły, a grubość endo sie zmiejszyła z 17,69 na 15,02 wiec poprawa minimalna ale jest - wiec jestem dzis w domku a nie w szpitalu
Gin powiedział ze skoro skrzepów nie ma a beta spada lepij nie ryzykować z kolejnym zabiegiem tylko cierpliwie czekać tak jak mi AS pisałaś na privie, jakby nie było zabieg mógłby przyspieszyć powrót do formy i staranka, ale patrząc na ryzyko zrostów i w najgorszym przypadku przebicia scianki, krwotoku i co sie z tym wiąże usunieciem macicy... nic na siłę

Dopytałam sie o rzeczy o które ostatnim razem nie miałam odwagi - jak go pytałam o ewentualną "wpadkę" i ten mi powiedział że mi to nie grozi itp. Okazało sie że jajeczka se czekają ale nie ma żadnego które szykowało by się do wycieczki, czyli poprostu sie zablokowałam, dlatego też te miesiączki są takie słabiutkie (to co miałam na urlopie to była @). Psycha musi mi dojść do ładu i składu itp. Dostałam kolejna dawke tabletek na wywołanie mam zaczać brac 11 czerwca na 17 mam wizytę. Więc czekamy dalej do następnej wizyty - jeśli ta śluzówka dalej będzie powyżej normy trza bedzie podjąć decyzję zabieg czy dalsze czekanie. Na dzień dzisiejszy myślę że lepij czekać, szukam po necie czy takie podejście do sprawy ma też jakieś skutki uboczne oprócz uciekającego czasu, ale narazie nic nie znalazłam, więc to będzie moje pytanie nr jeden na kolejnej wizycie.
Pytał tyż czy chce wrócić do pracy, powiem ze zawahałam się, ale jednak posiedze w spokoju poczekam, nie wiem czy dobrze czy nie, ale wolę chyba wrócić jako pełna nadzieji a nie obaw do normalnego życia...
Wczora z wieczora złapały mnie jakieś fest bóle cos jak na okres ale dużo mocniejsze jakby mi pirat hakiem wnętrzności wyrywał... falami to szo z około 5 minutowymi przerwami i tak przez 2 godzinki, dziwaczne to było, wyleciało mi troche brązowej mazi i tyle.

a zapytałam też o tą endometriozę - powiedział ze to całkiem wyklucza więc jest ok

wiec co nic czekam z nadzieją że załapie sie na staranka w parze z iqusią

gin nie podał mi konkretnego terminu "rozopczecia" staranek, bo nie ma jak teraz wszystko zależy odemnie i tam od mojego podwozia

Magnusik, ja mam do objawow wiekszy dystans. Poprzednim razem mialam full wypas, z porzygiwaniem wlacznie i co? I okazalo sie ze cala ta ciaza to jakas kpina. Przy normalnych, pelnych objawach. Nie. Dopoki nie zobacze na scanie malutkiego czlowieczka, dotad nie bede miala pewnosci ze jest.
Kasia, to proste - owulacja mogla byc nieco wczesniej i dzidziol jest wiekszy. Na tym etapie rosnie jak szalony, wiec kazdy dzien widac. O, mamo... Ale drobinka!
Shehzadi, nie ma smiacia - starosc nie radosc. Z reszta... Zaczelam siwiec po dwudziestce, wiec nie powinam byc bardzo zaskoczona skala zjawiska.
IZW, jesli zablokowalas sie psychicznie, to powrot do pracy bylby lepszy niz siedzenie w domu bo wciagnelabys sie w normalne zycie, musialabys sie zajac, moze odciagnelo by to Twoja uwage od spraw aktualnie wiodacych. Chyba najlepiej jest sie czyms bardzo mocno zajac i nie myslec. Moge sie mylic, ale tak mi sie wydaje.

reklama
klaczku-trzymam kciuki za business a przedewszytskim za jajo:)
kasia2011-czasmi tak jest ochana ze usg rozni sie od daty ostatniej miesiaczki bo dzidzia rosnie
u mnie jest roznica ok. 2 tygodni ale ja sie tym nie martwie bo jak bede wczesniej rodzila to Amelka bedzie
donoszona
IZw-klaczek ma racje albo wroc do pracy albo zanjdz sobie jakies zajecie zeby ciagle o tym nie myslec.

Do góry