Igusiad, chyba teraz to juz ten scan zrobia, skoro GP wyslala sprawe do szpitala. Kurcze, tak mi to wyglada - ona mowila tez o scanie. Ja swinia jestem, ale tlumaczylam jej, ze jesli wczesniej rozpoznac ciaze bezzarodkowa, to mozna by sprowokowac poronienie i mozliwosc komplikacji jest mniejsza niz po 12 tygodniach. Inaczej organizm pozbywa sie malenkiego zalazka, inaczej lozyska wielkosci solidnej piesci, albo mniejszych dwoch piesci. Mniejsze ryzyko krwotoku i komplikacji z nim zwiazanych, potrzeby hospitalizacji... Generalnie mniejsze koszty dla NHS - tego juz nie mowilam, ale to sie wie. Jesli scan to koszt, to pozne rozpoznanie pustego pecherza plodowego rowniez generuje konkretne koszty, ktorych mozna uniknac wykonujac ow scan. Poza tym ile ja sie z tym potem bujalam? Jeszcze w lutym robilismy scan kontrolny zeby sprawdzic czy juz czysto, a po drodze zaliczalam szpital i piguly - to sa koszty dla NHS! A mozna tego uniknac wykonujac badanie. Wydaje mi sie ze moja prosba byla uzasadniona rowniez od tej strony.
Bibiana, zadna z nas nie bedzie taka sama... Rajmund mowi ze dawno mnie takiej szczesliwej nie widzial, ostatni raz chyba w styczniu... Faktycznie, znow chce mi sie smiac, ale gdzies za plecami nadal czai sie strach...
czasem wierze ze los sie usmiechnal
mysle sobie ze wyszlo slonce
chce znow tanczyc i smiac sie
i biegac obce psy znow chce glaskac
gwizdac z ptakiem te sama melodie
czasem szczescie nagle wybucha
az powietrza w piersiach brakuje
wiec przygladam sie swojemu zyciu
kazdy dzien na minuty rozbieram
w przerazeniu na los swoj spogladam
czy to usmiech czy zlosliwy grymas
Bibiana, zadna z nas nie bedzie taka sama... Rajmund mowi ze dawno mnie takiej szczesliwej nie widzial, ostatni raz chyba w styczniu... Faktycznie, znow chce mi sie smiac, ale gdzies za plecami nadal czai sie strach...
czasem wierze ze los sie usmiechnal
mysle sobie ze wyszlo slonce
chce znow tanczyc i smiac sie
i biegac obce psy znow chce glaskac
gwizdac z ptakiem te sama melodie
czasem szczescie nagle wybucha
az powietrza w piersiach brakuje
wiec przygladam sie swojemu zyciu
kazdy dzien na minuty rozbieram
w przerazeniu na los swoj spogladam
czy to usmiech czy zlosliwy grymas
Ostatnia edycja: