reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Asia1987 jeszcze nie miałam okazji pogratulować, więc oficjalnie GRATULUJĘ :-) duuuuużo zdrówka mamie i fasolce życzę :-)
Zjola czekam z niecierpliwością na piątkową relację. Czuję w kościach że coś jest na rzeczy
Kłaczek strasznego smaka mi robisz opowiadając o tych kanapkach, za każdym razem jak o nich czytam to robię się głodna ;) „pora zrobic Brzydala bis i zatopic Wyspe. E” nie ogarniam tego szyfru :-D
IZW kiedyś miewałam takie „kaszaki” – pojedyncze pryszcze podskórne „tam”- czasem mniejsze, czasem większe i to w miejscach gdzie włosy już nie rosną. Jakoś nigdy się nie zastanawiałam co mogą oznaczać, tylko wkurzałam się jak się powiększały po nieudolnych próbach wyciskania. Wtedy zostawiałam w spokoju i same z czasem się goiły. Ale tfu tfu już jakieś 2 lata nie miałam „przyjemności” z nimi obcować. Za to z innymi infekcjami jestem za pan brat :] 3 lata temu miałam operację torbieli, podłapałam jakieś cholerstwo w szpitalu i jak raz się pojawiło to później z górki…
Keka27 witamy. Może uznasz za bezduszne to co powiem, ale 4 tc to najczęściej pusty pęcherzyk, który daje fałszywie pozytywny wynik testu. Głowa do góry- nikt nie ingerował mechanicznie w twoją macicę, więc przy następnej owulce do dzieła, a my będziemy trzymać kciuki- za kolejnym podejściem się uda i nie ma to tamto. Na moim innym babskim forum jest dziewczyna, która miała pusty pęcherzyk, który samoistnie się wyczyścił w 5 tc i w kolejnym cyklu zaszła w ciążę teraz jest w 12 tc i wszystko przebiega książkowo.

U mnie już po @ :) Moja była dla mnie łaskawa i łagodna, pewnie jako rekompensata za ten czas czekania na nią… Teraz idziemy na żywioł- w tym cyklu wypatruję dni płodnych bez wspomagaczy (termometrów, wykresów, testów owu) jak wypatrzę to zdecydujemy czy teraz, czy przeczekać jeszcze jeden cykl. Zielone światło od gina jest, ciekawe czy psychika też da zielone :]
Pozdrawiam was wszystkie ciepło i wiosennie.

reklama
Juz tlumacze, poroniona. Brzydal, to pieszczotliwe okreslenie Rajmunda. Mamy zwyczaj przerzucac sie czulosciami typu "brzydal", "paskuda", "koszmar", "okropa", "wstreciuch", "potwora" itd. Brzydal bis to planowany dziec, a Wyspa to wyspa - przeciez mieszkamy na wyspie. Zakladamy, ze jesli zmajstrujemy takiego brzydala jak Rajmund, to dwoch takich Wyspa nie zniesie.:-D Co do kanapek, to dzis mi sie chyba skonczylo zatrudnienie. Chyba ze faktycznie Stefan rozwinie skrzydla i mnie zatrudnia na stale - bylo by bosko. Coraz sprawniej mi to idzie w sumie - dzis 80 bagietow zrobilam w 3,5h, a poprzednio robilam 20/godzine.
Cos fajnego znalazlam! Wielkie Żarcie - Artykuł - Horror kuchenny, czyli... jarzynowa

Ostatnia edycja:
Kochana, zwykle owulacja (czyli dni plodne) poprzedza @, czyli po zabiegu najpierw bedzie owulka a po niej nadciagnie @. Czyli nie znasz dnia ani godziny i raczej sie zabezpieczaj - mierzenie nic nie da bo plemniki przezywaja w pochwie "mala chwilke" a dni plodne mozesz ustalic kiedy juz beda. Czyli jesli sie zabawisz wieczorem, a rano tempka pojdzie w gore co jest oznaka dni plodnych, to mozesz miec pozamiatane.
wiesz własciwie bym chciała mieć pozamiatane-ciąża mnoga
bym się wcale nie pogniewała
a tak na marginesie nie wierzę że mi się od razu uda ja do takich nie należę

kłaczek Zupa super;-)

Ostatnia edycja:
Keka27 witaj i zostań, tutaj jest naprawdę dobrze nam wszystkim.

kłaczku wy jesteście naprawdę fajną parą (wnioskuję z tego co piszesz), z resztą uwielbiam czytać twoje posty. ho ho ależ wazelinkę puściłam ;-)

wiecie co ale albo ja jestem nienormalna albo wszystkie mamy na osiedlu jakieś sztywne. wyszłam z młodym do piaskownicy, usiadłam na piachu, kopałam dziury, robiłam babki- to jeszcze ok, ale jak zaczęłam jeżdzić autami i wydawać z siebie dźwięki typu brum brum, bum bum czy ijo ijo- jak karetka i straż pożarna to wszystkie mamy a było ich 5 patrzyły na mnie jak na debila do kwadratu- poważnie. jeny czy to coś chorego, że matka się z własnym dzieckiem bawi skoro ono jeszcze nie umie z innymi, a dopiero zaczyna próbować? kobitki siedziały na ławeczce, plotkowały a dzieci siedziały same w piasku i nie wiedziały co się tam robi- fakt ich starsze dzieci się bawiły, na drabinkach, karuzeli, grały w piłkę i normalka, że z tymi maluchami nie chciały- no bo przecież te maluchy to dzieci a oni dorośli :-) ja nawet łaziłam za wszystkimi- z moim na czele jak biegali po chodniku. już sama nie wiem :-)
Kasiu no bo najłatwiej jest usiąść na ławce i plotkować a dzieci?niech sie cieszą że na podwórku są.Niestety tak wygląda większość osiedlowych zabaw ,,z ,, dziećmi.

mnie najbardziej wkurzają te matki które siedzą koło piaskownicy na ławce i kopcą ile wlezie , nie powiem sama też pale (oczywiście w ciąży nie)ale na placu zabaw to tak nie wypada raczej.No to największy komplement od dzieciaczka dostałaś kasiu.

Lopop, tez bym sie nie obrazila za bliznieta - mam wprawe w wielopaku.
Kasia, chyba jestesmy zgrana para, to fakt. Wazelinka cacusna Ci wyszla.;-) A zabawa z dzieckiem w piaskownicy wlasnie jest normalna. Mamy czesto wykorzystuja ten czas na odpieluszkowanie sie w towarzystwie innych mam, ale jesli patrzyly na Ciebie jak na swira to znaczy ze sa cholernymi konformistkami.

ale jak to do cholery przestać palić? ja jak tylko sie dowiedziałam rzuciłam z miejsca zresztą słodkie papierosy były:-DJa nie zapale na ulicy czy jak gdzieś ide na spacer itp. Właśnie dzisiaj myślałam że musze całkiem przestać palić i może zielona herbatka zanmiast kawy:tak:Kwas foliowy też już czas zacząć brać;-).Ja też wróciłam do nałogu po poronieniu , tak mi sie wydawało że mnie to uspokaja a gów.. prawda to tylko takie złudzenia.a właśnie staraczki bierzecie kwas foliowy?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
u mnie też mój kopci ile wlezie , a rzuca codziennie ale nie bardzo mu to wychodzi:-Dtertaz jest moda na nie -palenie, ja myśle że przed lipcem musze:szok:przestać .Wstyd jak cholera w dodatku:-D

Kasiu, siedzac w domu, przy dziecku wylacznie, troche sie mamuskom zwykle mozg zaparza - lakna towarzystwa, normalnej pogawedki, pogaduszek, ploteczek. I tak wlasnie wykorzystuja czas na placu zabaw. Poza tym istotnie jest to niezle miejsce do nawiazania kontaktow towarzyskich.
Anulka, palenie rzuca sie z marszu. Palilam ze 20pare lat, z przerwami na ciaze i karmienia, pewnego razu idac na Sylwetra powiedzialam Rajmundowi ze na imprezce jescze pale (bo podczas imprez najtrudniej) a potem koniec. No i zastalo mi pol paczki fajek, ktore pewnie do tej pory leza za kompem w Brzesku. Potem jeszcze latem kupowalam sobie paczke fajek jadac na zlot i mialam weekendowy nawrot nalogu, ale to byly epizody. Rajmundowi bylo trudniej rzucic, ale tez mu sie udalo. Kwas foliowy jem od... 2lat? Wazne zeby go brac nie jak juz sie zajdzie, a duzo wczesniej.

reklama
kurcze kasia no byłoby fajnie tylko bez bajerów , wiesz sprawdzić nie mamy siebie jak ale chęć rzucenia u mnie jest ogromna a tak jak kłaczek gada to tyrzeba zrobić ciach i już a nie tam od poniedziałku , od czegoś tam. Ja jestem za:szok::-Dnaprawde:confused:tak naprawde jestem gotowa podjąć sie tego , kurcze to kiedy przestajemy? Kwas foliowy mam bo brałam w ciąży więc też zaczynam brać od dzisiaj.

Do góry