reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Niech Wam mili będzie wiosennie, słonecznie i świątecznie. Niech cieszą Wasze oczy kolorowe pisanki i wielkanocne baranki. Niech się w Śmigus-Dyngus woda na Was leje. A zając przyniesie radość, pokój i nadzieję. życzę wam wszystkim moje drogie :-)

reklama
To sie nazywa refleks szachisty, zjolu i w zasadzie jesli chodzi o szachy to tylko refleks mam wlasciwy.
biggrin.gif
No co sie nabijasz? Przeczytalam kasi post z wynikiem bety, g... mi to za przeproszeniam mowi, wiec... Dopiero gdzies dalej z kontekstu wyszlo i... opad szczeny i te sprawy. No, jak nie bociany to chociaz wielkanocny zajaczek, co?
Bibiana, mni zawsze najtrudniej to wychodzi odpiac myslenie. Pierwszy raz sie udalo faktycznie jak nie myslalam - mielismy dla siebie 10 dni (Wielkanoc ub.roku) i troche zwiedzalismy. Miedzy innymi bylismy w Whitby i na Flamborough Head, a ze ja mam bzika na punkcie morza to latalam jak psiak z wywieszonym ozorem. Wiesz - port i rodzinne miasto Cooka, urocze miejsce w dodatku, a na Flamborough Head absolutnie boskie klify, 2 latarnie morskie i w ogole Morze Polnocne... Bylo tyle wrazen... Za drugim razem bylam spokojna ze mamy sie na co dzien... Dopiero tu przyjechalam na stale... A teraz... Im wiecej czsu mija, tym bardziej sie spinam po prostu.
Twoje swieta... Pomysl inaczej - masz zyc normalnie dalej. Ran w sercu ludzie nie widza, to blizny ktore nosimy w ukryciu. Nie masz obowiazku cieszyc sie i bawic, ale masz obowiazek zyc dalej normalnie. Dla siebie, dla swoich bliskich i dla swojego dziecka. Ktos kiedys powiedzial, ze nasi bliscy, ktorzy nas kochali, nie chcieli by widziec nas w smutku z ich powodu. Ze my rowniez musimy zgodzic sie w naszym sercu na ich odejscie, zeby oni mogli byc naprawde wolni. Jesli potraktujemy smierc nie jako cos ostatecznego, a tylko zmiane miejsca i stanu, to ma sens. Ja wierze, ze nasi zmarli bliscy sa wsrod nas, tu, na ziemi, tylko sa inna forma bytu... I wiem z doswiadczenia, ze czasem sie z nami kontaktuja, albo probuja nawiazac kontakt.
Onaxxx, jesli on Cie bedzie nachodzil lub nekal telefonami, zglos sprawe policji - to podpada pod stalking. O ile powiedzialas mu, ze nie zyczysz sobie zeby sie do Ciebie zblizal lub odzywal.
Co do jankesowej - herbatka z kopru wloskiego i anyzu - dziala prolaktacyjnie. I dostawiac malego, dostawiac, dostawiac - ssanie piersi przez dziecko rowniez pobudza laktacje. Moze byc na poczatku nieskuteczne, ale zwykle daje efekty chocby po kilku dniach nawet. W tym czasie niestety moze byc koniecznie dokarmianie malego, ale zawsze najpierw niech ssie chocby "na sucho".

Dzien dobry mam do was pytanko wczoraj pierwszy raz uzylam luteine dopochwowo a zapomnialam zapytac sie lekarza co wtedy z seksem mozna sie kochac jak sie ja uzywa???
Zycze wszystkim WESOLYCH I SPOKOJNYCH SWIAT SMACZNEGO JAJKA I MOKREGO DYNGUSA:)

Kasiu Mega Gratulacje !!!!!!!! Spokojnych 8 m-ce
Kochane Najlepszego w te Święta i mokrego dyngusa.Bociany przyleciały więc będzie wysyp fasolinek:)
A co do produkcji mleka na mnie żadne specyfiki nie działały Dostawiać Dostawiać i będzie ok

20 lat temu w szpitalu twierdzili ze bawarka tez pomaga i dawali takie pomyje ni to herbata ni to popluczki z mleka. Bleee...
Mam genialnego chlopa!! Kupilam groszek w puszce, taki do salatki jarzynowej. No, wiem, nie doczytalam - kupilam zmiksowany groszek, na zupe krem bedzie mniodzio, ale do salatki sie nie nadaje. Chlopina moj kochany porwal sie i pognal do sklepu, uprzednio obsmiawszy moje gapiostwo. Wrocil z... fasolka szparagowa w puszce. Normalnie straczki takie cieniutkie w zalewie... Mamy salatke z fasolka szparagowa bo zadne z nas nie ma ochoty latac jeszcze raz.

Ostatnia edycja:
:-) kłaczek z fasolką tez nie bedzie zła ta sałatka. myslalam o tobie i tej twojej owulce. pisalas ze bola cie piersi tak jak w ciązy. nie wiem czy ci to pomoze ale ja tak mialam zawsze po owulce az do @

onaxx, wspolczuję natręta, najgorsze jest chyba to ze kiedy on tak sie wypytuje rozdrapuje rany zw z utratą Marysi.

Na pokarm? Powiem wam jak mnie moj maz zalatwil po porodzie blizniakow. bardzo się przejął calym faktem jak wiadomo i starał się dogodzic mi w połogu jak najlepiej starając się odtworzyc wszystko to co sie daje kobietom w połogu i kupił mi chyba pół kilo ziół, to sie tu nazywa "helba" takie male twarde kuleczki, smaczne, w smaku podobne do naszej polskiej kacanki.
W kazdym razie pamiętal ze oprocz herbaty z mlekiem babeczki piją tez ta helbę. herbaty z mlekiem nie chcialam, bo wiedialam ze to na laktacje, ale helbe wypilam bo nie wiedzialam na co to i od tego zaczal sie moj nawal pokarmu, doslownie w pol godziny... to byly najgorsze dni w moim zyciu....przynajmniej wiem ze dobra rzecz tylko tego nie ma w polsce.

Niech sie jankesowa nie zraza i dostawia malego ile sie da, anyzek tez pomaga

kasia nie wiem czy dobrze wyliczylam, ale wydaje mi sie ze nie dosc ze dowiedzialas sie o ciazy w Wielkanoc to rodzic bedziesz w okolicy Bozego Narodzenia??

pozdrawiam swiatecznie!

hej,

Onaxx, jeśli chodzi o laktacje to:
- laktator - zwlaszcza jak dziecko dostalo butle i nie chce ssać - doić się systemem 7-7-5-5-3-3 chodzi o minuty raz jedna pierś raz druga. Po dwóch godzinach dziecko przystawić, jak nie chce ssać albo possie mało to znów laktator
- dużo wody niegazowanej
- herbatki mlekopendne
- tak jak dziewczyny pisały przystawiać dziecko ile się da
- w nocy też pilnować, że max co 3 godziny dostawienie dzidzi lub laktator
- potem można karmi - w szpitalu to trochę kiepsko ;-)
- wierzyć że się uda!!!!

A Twojecho ex ukatrupić - choć i to za mało jak na jego durnotę!

reklama
Do góry