reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Aga_cina ja stosowałam gumki, chociaż tak jak piszesz nie jest to najlepsze rozwiązanie ale nie obciąża organizmu chemią. Znalazłam stronę internetową, gdzie tanio można kupić prezerwatywy Conamore. Coś 12 szt. za 8 zł, czy coś koło tego. Nie jest to jeszcze takie drogie ale jak Ci to nie pasi, to musisz zastanowić się na innymi metodami lub szklanką wody zamiast

Ja mieszkam w UK, a tu za 12 durexow place 8 funtow!! W takiej klinice leczenia nieplodnosci daja gumki za free, ale rzadko bywam na miescie w tygodniu, a to jest w centrum. Ale tabsy mam za free za to u lekarza ogolnego. Ja pierdziele! Niby dobrze by bylo sie poobserwowac, ale tak sobie kombinuje, ze moze szybko zajde w ciaze jak poprzednio, w 2 cyklu odstawieniu tabletek. A Wam jak lekarze sugerowali?

Klaczek, a nie moze Ci ktos kupic w PL i wyslac?

A ja dzis ide do fryzjera :) mialo byc dzis mega cieplo, a niebo zachmurzone i zastanawiam sie nad wlaczeniem ogrzewania.

Jakos oswajam sie z tymi 6 miesiacami. Ale mam niegrzeczne mysli, bo zawsze mozna wpasc wczesniej sasasa. We will see ;-)

Witam moje drogie piatkowo i slonecznie :-)
odebralam wyniki bety wynik wyszedl 32,66 :szok::-D
taki maly prezencik na swieta jestem w szoku:rofl:

Czy to znaczy, ze moge gratulowac? Przepraszam, ale nie wiem na czym polega ten test, domyslam sie jedynie ;-)

reklama
hejka!

Czarna, dzięki za pamięć :-)
synek zasuwa na czworaka, wstaje przy czym się da i pewnie niebawem się puści ;-) a poza tym ćwiczy się w wymuszaniu płaczem - terrorysta mały ;-)
Powiedz dla swojego chłopa, że się doczekać nie mogę kiedy Ty będziesz w ciąży :-D

Kłaczek, a może byś coś innego poanalizowała niż samą siebie ;-) Od takiego rozkładania na czynniki pierwsze to faktycznie sfiksować można.
W tym cyklu co zaszłam w ciążę z Szymonkiem - zaczęłam sobie mierzyć temp - tak z ciekawości - efekt ciekawości był taki, że byłam pewna, że owulacji nie było - wykres taki tylko delikatnie idący ku górze był. W cyklu tym straszliwie bolał mnie prawy jajnik - najpierw myślałam, że może jednak owulacja, jak bolał pod koniec cyklu to byłam pewna, że jakieś dziadostwo mi się na nim zrobiło. Na usg ciążowym lekarz powiedział, że owulacja była z drugiego jajnika. Tak więc widzisz interpretacja sygnałów płynących z ciała może być nic niewarta ;-)

Kasia2011, pięknie :-) Spokojnej ciąży :-)

Onaxx, fajnie, że jesteś! Rozumiem doskonale jak jest źle na serduchu gdy nie ma tej drugiej osoby, ale wiesz chyba szkoda życia na dołowanie się z tego powodu do tego stopnia, że to życie gdzieś przelatuje obok, przepada. Kurczę, nie wiem czemu tak jest, że człowiek nie dostaje tego czego chce. Ale skoro już tak jest, to trzeba się cieszyć tym co mamy ;-)

aga_cina lekarze najczesciej radza, aby po odstawieniu tabletek wsztrzymac sie ze starankami co najmniej 3 miesiace, niektorzy sugeruja, ze nawet pol roku....ja odstawilam tabsy w listopadzie, a o dzidize zaczelismy sie strac w czerwcu...mysle, ze nie warto w twoim przypadku ingerowac w swoj organizm tabletkami na te kilka miesiecy, moze warto zastosowac naturalne metody? my przez ten okres przed staraniami specjalnie sie nie zabezpieczalismy, oczywiscie pilnowalam dni plodnych no i stosowalismy stosunek przerywany, ttylko prosze sie ze mnie nie smiac :) wiem, ze to malo pewna metoda, ale u nas sie sprawdzila przez ponad pol roku...

aga_cina lekarze najczesciej radza, aby po odstawieniu tabletek wsztrzymac sie ze starankami co najmniej 3 miesiace, niektorzy sugeruja, ze nawet pol roku....ja odstawilam tabsy w listopadzie, a o dzidize zaczelismy sie strac w czerwcu...mysle, ze nie warto w twoim przypadku ingerowac w swoj organizm tabletkami na te kilka miesiecy, moze warto zastosowac naturalne metody? my przez ten okres przed staraniami specjalnie sie nie zabezpieczalismy, oczywiscie pilnowalam dni plodnych no i stosowalismy stosunek przerywany, ttylko prosze sie ze mnie nie smiac :) wiem, ze to malo pewna metoda, ale u nas sie sprawdzila przez ponad pol roku...
Moj lekarz powiedzial, ze po odstawieniu tabletek od razu sie starac, bo dlaczego niby trzeba czekac 3 miesiace a nie 4 czy 2. Chociaz nie jest powiedziane, ze zajde w ciaze, ale zdarzaja sie takie cuda, ze kobiety zachodza zaraz po odstawieniu tabletek i ja taki cud przezylam. Niestety Victor wywynal mi niezly numer w dniu porodu. I tak sobie kombinuje, ze moze cud by sie powtorzyl i tym razem ;-)
Ech, wiem, moze niepotrzebnie sie nakrecam. I to 6 miesiecy czekania. Yhhhh.
A ten stosunek przerywany to mnie kusi, bo zawsze mozna zaliczyc wpadke ;-) ale musze chyba faktycznie pomyslec o moim zdrowiu. Mam tylko jeden jajnik i nie moge go stracic, a mam juz wizje ciazy pozamacicznej. Brrrr!

Kasia, gratuluje Ci serdecznie :-) trzymam kciuki, by wszystko bylo dobrze! Tylko tyle moge moge zrobic, bo gwarancji nam nikt niestety dac nie moze. A szkoda ;-)

Aga_cina, sie zobaczy... Nie tak prosto atakowac bliskich takimi zleceniami, ale... Jest podany sklad, a ja sie troche na ziolkach znam, wiec tak sobie mysle, ze jakby poprosic o rozne ziolka, tak na oczyszczenie, na przeplukanie nerek (co mi sie okresowo nalezy jak psu buda) i miedzy wierszami upchnac te ale w wersji "paczka tego, paczka tego", to by mi jakos przeszlo.
Just, Ty pewnie masz racje - psycha mi sie ryje. Bardziej po ludzku mowiac, szlag mnie trafia bo to juz 3 cykl i lipa jak sosna, a poprzednio udalo sie za pierwszym razem. No, wczesniej to cwiczylismy dosc dlugo i bezskutecznie, ale... Do tego dochodzi swiadomosc mijajacego czasu... Co by tu mozna poanalizowac zastepczo? Wyzszosc Wielkanocy nad Bozym Narodzeniem?:dry:

Klaczek, herbata z lisci malin jest jeszcze dobra przy starankach podobno (i pod koniec ciazy rowniez). Ja kupilam na ebayu, bo nie lubie torebkowych.

Wlaczylam ogrzewanie i wlazlam pod koc. Gdzie to slonce??

Kasiu strasznie się cieszę!!!! Gratulacje!!! Ja mam dostać @ za tydzień, chciałabym taki prezencik jak ty.

Kłaczku ja o pierwszą nieudaną ciążę starałam się 11 miesięcy. Był brak śluzu itp., itd., za to przed każdym okresem bolały mnie nieziemsko piersi. Jak zaszłam ból pozostał. Za drugim razem przed @ nic mnie nie bolało. Śluz był albo nie, więc sięgnęłam po wiesiołek. Robiłam testy owulacyjne, bo jeden lekarz mi powiedział, że ból jajnika wcale nie oznacza, że owulacja nastąpiła, bo pęcherzyk mógł np. nie pęknąć i się wchłonąć i takie tam duperele. Z testów owulacyjnych wynikało, że owu nie ma. Nie było jej przez pół roku a żołnierzyki M miały ograniczoną żywotność. No ale widać natura jak chce zrobi coś, nawet przeciwko naszym przewidywaniom i zaszłam w ciążę! Wniosek: ciąża była pomimo słabych plemników, stosunku cztery dni przed owu, której według testu nie było i przy braku śluzu, ot co. Myślę, że powinnaś dać sobie spokój, bo zwariujesz! Idź na całość!

Kasia2011 Gratulacje!!!!!!! wiedziałam, poprostu wiedziałam, że zaciążyłaś, ale się cieszę:-D spać nie mogłam w nocy bo myslałam o Tobie, spokojnej ciąży życzę i aby Okruszek rósł duży i silny:tak:

Kłaczku ja tam na temp. się nie znam, ale moja koleżanka jak nie miała owulki to do gina chodziła się obserwować, ona miała tak śmiesznie bo owulka występowała w takich dniach w której nie powinno jej być, ale może kup testy owulacyjne.

Aga_cina od mojego męża kolegi żona miała raka macicy, nie miała jeszcze dzieci i po usunięciu raka lekarz kazał jej natychmiast starać się o dziecko, mimo, że przeszła trudną operacje, bo omal całej macicy nie straciła....2 tygodnie temu urodziła córeczkę, a w ciąże zaszła chyba miesiąc po operacji, nic jej nie mówili o regeneracji i takich tam....ja się nie zanm ale chyba co lekarz to opinia....
Nie martw się, że masz jeden jajnik mojej koleżanki siostra ma połowę jajnika i dwójkę ślicznych uwrwisow:tak: ja myslę, że dzidzia schowa się w brzuszku w najmniej oczekiwanym czasie:tak:

Just skąd ja znam takie wymuszanie płaczem....hehe czasami miałam wrażenie że Filipek się tego gdzies nauczył hihi, oj te dzieciaki są takie mądre:tak:

ja nie stosowałam nigdy zabezpieczeń i wszyscy się dziwili, że mamy jedno dziecko, nawet gin się smiał, bo mówił, że mam takie piękne dni płodne:-D a tu nic....no chyba, że mój M ma jakieś dziwną armię

reklama
Aga_cina, dzieki.To chyba i w tym dziwnym kraju dostane.
Zjola, to mi sie podobalo - ciaza byla choc owulacji nie bylo i zolnierzyki nie teges i w dodatku seksik zupelnie nie w pore... Jakby na to popatrzec, to ciazy byc nie powinno a byla. U nas jest odwrotnie - powinna byc i lipa.
Bibiana, dzieki... Chyba sie rozejrze za testami. A jeszcze lepiej za czyms co wylaczy myslenie...

Do góry