reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam,

KAROLCIA, sorki, że się wtrącę, ale z tym kwasem foliowym to nie do końca prawda, że nie można go przedawkować. Mój P przyjmował w dawce 15 mg, 2 razy na dobę, długotrwale (na wzmocnienie armii). Pani dr po półrocznym stosowaniu nakazała zrobić szereg badań, bo taka dawka i długo przyjmowana, może prowadzić do zaburzeń funkcjonowania układu nerwowego i pokarmowego, skórnych odczynów alergicznych oraz krystalizować się w moczu. Także, jak przyjmujesz taka dawkę to warto podpytać swoją lekarkę prowadzącą o szczegóły. A tak na marginesie - trzymam za WAS kciuczki, jesteś teraz pod dobrym okiem fachowca, więc i nie ma innej opcji - uda się!
To się wymądrzyłam, a teraz uciekam.. :)))
Pozdrawiam

a wymądrzaj się ile chcesz...przynajmniej się tu pokazujesz ;)

tak to prawda...bardzo duża dawka przez długi czas może troszke namieszać....ale to już mówimy o super dawce....30 mg, dla faceta, który jako taki ma mniejsze zapotrzebowania w folik niż kobieta.....to zabójcza ilość.
ale 15 mg. raz dziennie....przez pół roku i potem tylko przez ciąże...to jest do przeżycia. Bo potem mam brać już tylko 5 mg.
a mój Z to tylko na 0.4 jedzie...bo więcej mu lekarka nie pozwoliła brać.

buziaki.

reklama
cześc kobitki
kolibek napewno sie nam uda:) może opowiesz nam o tej swojej przeprowadzce co tam wg u ciebie kobito???
karolciu33 masz zupełnie takie samo podejście do teściowej jakie ja miałam a miałam bo już nie jest moją teściową widuję ja tylko jak raz na 2, 3 m-ce przyjdzie do Kacpra a mieszkamy (jeszcze) w tej samej wiosce bo z moim zmarłym mężem znaliśmy się od 5latków:):) i tak jż zostało ajjjj bardzo mi go brakuje ale nie będę tu wam o tym truć mało mamy problemów;/ cieszę się że mam Alberta on jest teraz moim mężem życie pisze nam tak różne scenariusze ale bardzo tęsknię za Pawłem bardzo... no ale o teściowej mieszkałam z nią pod jednym dachem i też nie znam tak podłej osoby jaką ona jest także na takie ofiary losu nie trzeba zważać ale widze że ty masz z nią ostro na pieńku??
box2 coś się wyjasniło??? byłas u lekarza??
siunka witaj zapalam światełko dla twoich bliźniaków(**) będzie nam miło jeśli z nami zostaniesz:)
Emy jak dobrze że u Ciebie wszystko ok martwiłyśmy sie kochana o Ciebie a zwłaszcza jak oglądam tv masakra z naszego punktu widzenia ale jak u Ciebie jest spokojnie to i my będziemy spokojniejsze:) Kochana masz rację z ta budową;/;/;/ Miałam iść mieszkać na swoje na Boże Narodzenie i co... jak to mój Lucyferek mówi (jajeczko):p
patka82 i jak tam byłaś po wyniki??????? PISZ tu szybko!!!
&Ewcia chłonę fliudki chłonę:p

A ja od wczoraj mam dni płodne i nici z przytulanek bo wczoraj mój chłop jak sie tylko położył to jak kamień usnoł:zawstydzona/y: Powiedzcie mi kochane jak to jest z tymi dniami od wczoraj mam napewno ale do kiedy??? Ile dni ma się te akurat dni płodne heheh ale napisałam;)

Karolcia, aaaaa...to tylko przyjmujesz 15mg raz dziennie? To spox.
A pokazuję się rzadko, bo wiesz...przykro mi czytać, że któraś z dziewczyn znów straciła dzidzię, później za bardzo to przeżywam i chodzę struta po domu pół dnia...dlatego wolę sporadycznie do Was zajrzeć. Wiem, że to egoistyczne...ale myślę o każdej z Was i mocno kibicuję, idzie wiosna!!! Będzie wysyp!!!

EwelinaK26, witaj, tu masz o dniach płodnych, poczytaj
http://www.planujemydziecko.pl/Planowanie-ciazy/Cykl-owulacyjny-dni-plodne

Hej dziewczyny

Mam pytanie do was czy któraś z was miała przed @ i potem po zafasokowaniu bóle jak przy @? takie mocne, choćby skurcz który narasta a potem nagle puszcza? miałam tak i za pierwszym razem i boje się że to może akiś zły objaw.
Ogólnie bardzo się boję jak coś zakuje, ciągle biegam do wc by sprawdzić co tam słychać i czy nie widać złych symptomów.

Karolcia81, Zjola, Ewelina28 - hehe takich wypowiedzi trzeba tu więcej :tak:

Karolcia81 - ważne, że @ przyszła to raz, dwa w terminie, wiesz, że to też ważne i tak jak piszesz bliżej staranek, a Z. bierze folik też tak profilaktycznie czy na wojsko? Bo Jego wojsko było ok po badaniach przecież.

Zjola - a nie da rady tych badań przez NFZ zrobić? Jak planujecie staranka później może znajdzie się wolny termin w miedzy czasie i co jak co, ale te 300zł się zaoszczędzi.

Linea - takie bóle to normalka, zagnieżdża się jajeczko.

LINNEA82, ja po zafasolkowaniu, jeszcze nie wiedziałam o ciąży, miałam bóle jak na @ i byłam przekonana, że lada dzień @ przylezie...nie przylazła...miałam wszystkiego okresowe objawy, od bólu brzucha, ból piersi, rozdrażnienie itp., więc niekoniecznie w Twoim przypadku to objaw czegoś niepokojącego, ale....no właśnie to ale...żadnych bóli w ciąży lekceważyć nie można, lepiej iść do gina i skonsultować, on rozwieje Twoje wątpliwości na pewno...

Ostatnia edycja:
KOBIETKA - MARTUŚ. jak tam Twoje staranka? zaczęłaś juz oficjalnie, czy jeszcze troszke czekasz?
ja od czerwca zaczynam...ale juz tak bardzo tęsknie za tymi emocjami oczekiwania i czekania na objawy...

wogóle to sobie włąsnie uświadomiłam, że od 2 lat moje życie to wieczne obserwowanie cykli, objawów ciąży, objawów poronienia...od 2 lat jestem albo w ciąży, albo się staramy intensywnie, albo dochodzimy do siebie po kolejnej stracie....takie dwa lata wycięte z życiorysu...

a ja chce już znowu to przechodzić...chcę szukac u siebie objawów, chce testować, chcę leżeć po seksiku z pupą do góry....

miłego dnia kochane....

oj widzę Karolcia ,że pozytywnie powiało w Twoją stronę ....:-D:-D:-D
Wreszcie jakiś rozsądny i konkretny post ;-);-);-):-):-):-)
Bardzo się cieszę ,że wracasz na właściwe tory myślenia ;-):-D:-D:-D
Nam też się uda ,bo przecież czemu nie?
Bóg też nas obdarzy małym cudem ,tylko musimy trochę dłużej poczekać...:happy2::happy2::happy2:
Hejka babki!

Lilijanko ja taka gapa jestem, że nie zauważyłam, żeś moderatorem została :szok: Moje gratulacje :)

Karolciu już niedługo doczekasz się swoich staranek. Ja dopiero w grudniu :(

Emy dobrze, że jesteś cała i zdrowa :)

A my wczoraj mieliśmy głupawkę wieczorną i urządziliśmy sobie imprezkę na trzy osoby (ja, mój M i synuś). Lataliśmy po domu w kowbojskich kapeluszach i tańczyliśmy przy muzyce z You Tube, przy coraz lepszych kawałkach :0
Dzisiaj ciężko było wstać :( a przede mną 12 godzin w pracy, bo nasi milusińscy mają dzisiaj zabawę karnawałową.

Pozdrowionka dla wszystkich bez wyjątku.
no kochana takiej głupawki to ja Ci zazdroszczę .:-D:-D:-D:-D

Witam się we czwartek.
Dziś znów młody do szkoły ,a my z D do łóżeczka :tak::tak:
D szykuje się do pracy ,patrzy na zegarek i mówi
Wiesz co ,ja od 5 minut już pracuję :baffled::baffled::baffled::baffled: ,a zanim dojedzie to bita godzina jeszcze :-D:-D:-D:-D:-D
To się facet poświęca dla mnie ;-);-):-):-):-):-)

As - no bo @ przylazła...to i dołek poszedł...hormonki się ustabilizowały....i bliżej, bliżej, bliżej...staranek!

Lilijanna - dobrze pamiętasz, jego wojsko jest silne, zdrowe i szybkie, ale tak dla BHP na wzmocnienie - ginka powiedziała, że na pewno nie zaszkodzi....to bierze....tak dla towarzystwa....

Lilijanko ja właśnie planuję zrobić te badania na NFZ. Jest trochę czasu, to mogę poczekać. W przyszłym tygodniu idę zrobić tylko betę, tak dla sprawdzenia, czy zaśniad nie hula po moim organizmie. Wydaje mi się jednak, że wszystko jest ok, bo cykle są regularne, biust nie boli, więc raczej nie mam podniesionego poziomu hormonów, bo było by wszystko rozregulowane.

As ta głupawka działa naprawdę oczyszczająco! Dzisiaj gęba mi się cieszy do samej siebie :)
A u was, widzę boboseksy idą pełną parą :-D
Szkoda, że ja się nie mogę zabrać tak szybko za robotę :(

Linea ten ból zaraz przed spodziewaną miesiączką to mogło się zagnieżdżać jajeczko, bo zagnieżdżenie następuje po ok 2 tyg. po zapłodnieniu. Może wtedy wystąpić nawet lekkie krwawienie, a ten drugi ? No cóż, macica rośnie i też może różnie reagować. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Zwłaszcza, że nie piszesz nic o plamieniu, czy krwawieniu.

Ostatnia edycja:
reklama
Zjolu-ja też kwas foliowy mam w zwiekszonej dawce na receptę oczywiscie, ale nie wiedziałam że to ze względu na wiek.Mam prawie 35lat:) A z tą zabawą w kowbojskich kapeluszach,dobre:)Uśmiałam się:) Też bym chciała czasem takiej głupawki:-)
Karolciu-ja już zaczęłam staranka, mam zielone światełko, ale co z tego wyjdzie niewiem.Cały czas doszukuję się objawów no i mam wszystkie:) @ mam dostać 6 lutego,czekam a raczej mam nadzieję, że nie nadejdzie haha

pozdrowionka dla wszystkich

Do góry