reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja to poszłam na umówiona wizytę, mieliśmy zobaczyć Maluszka i usłyszeć bicie serduszka. Szliśmy tacy szcześliwi do gina a on robi mi usg i mowi ze cos jest nie tak i ze mam zejsc i sie ubrac . popłakałam sie. Powiedzial ze moge w domu czekac na poronienie lub skieruje mnie do szpitala tam mi zrobia usg jeszcze raz ale kto inny i wtedy podejma decyzje. lekarz sie nie mylil serduszko nie bilo, tragedia o 9 45 zabieg:(

agnessss, to tak ja, też wiedziałam od 12 tygodnia, ale dopiero w 14 miałam wyznaczoną amniopunkcję i do tego czasu serce nie doczekało. też spodziewam się zespołu turnera, takie są prognozy. Ale powiem ci że to szczęście w nieszczęściu, bo w instytucie genetyki powiedzieli mi, że zespół turnera się nie powtarza, że mam takie samo prawdopodobieństwo urodzenia chorego drugiego dziecka jak kobieta która ma 10 zdrowych dzieci. Że turner przypadkiem i nie należy się bać ponownie tego samego przynajmniej.

Marta85
, a jakie były przyczyny twoich poronień? masz cały czas tego samego lekarza? pytam, bo może warto zmienić jeśli takie rzeczy się powtarzają. Nie sugeruję niczego, ale wiadomo że są lekarze i lekarze. I potem okazuje się np. niski poziom jakiegoś hormonu który nie został zbadany, bo lekarz tego nie zlecił itd. A badaliście jakość nasienia?

Hejka ,
jestem ale tylko na chwilkę
chyba powoli mnie bierze jakieś choróbsko , więc zapodam sobie zaraz coś i do wyrka

Życzenia chciałam żłożyć , Babci tu żadnej nie ma, ale jest pewnie sporo Agnieszek- wszystkiego NAJ dla Was kochane z okazji imienin - Trawa , Aga34 , Agnieszka0204 , agnesss ....

Narka

Marta81, mam skierowanie na badania i w grudniu zdecydowalam sie zeby w lutym je zrobic bo sa to : toczeń, toksoplazmoza, zespół antyfosfolipidowy i jeszcze jakies ale bałam sie tych badań i jak juz powiedziałam sobie ze pojde w lutym to sie okazuje ze jestem w ciazy:)) wogole jestem z mazowieckiego a teraz ma pania gin z malborka fajna babeczka ale nie wiem czy isc do niej boje sie zeby sie nie powtorzyło

Naprawdę kochana, badania mogą tylko pomóc coś ustalić, może to jakiś drobiazg któremu można zapobiec. Poszłabym do innego poleconego lekarza, zabierając całą swoją dokumentację tych poronień. On ci powie jakie badania masz zrobić a jakich już nie robić w ciąży. I dawaj znać co i jak.

reklama
Karolcia33 GRATULACJE:):)zaczelysmy w tym samay czasie sie starac ale u mnie jakos nic nie widac z tych staranek:(boje sie ze przez operowany wyrostek ktory mialam w kwietniu moze byc cos nie tak:(do kwietnia mam czas jak nie zajde to doktor bedzie mi robic badania zwiazane z ta operacja wyrotka czy jajniki sa droze zwlaszcza ten prawy bo on znajduje sie w okolicy blisko wyrostka:(:(masakra

Do góry