reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
kłaczek dzieki! Wiele dla mnie znaczy takie podtrzymanie na duchu.

Martwie sie tylko jednym. Okres powinnam dostac 5 , 6 zrobilam tes 2 krechy. W ten sam dzien dzwonilam do swojego gina i przyjoł mnie od razu . Powiedzial ze macica powiekszona nawet pytal czy ostatni okres mialam troche inny bo po macicy to wiekszy wiek ciazy by wygladal . A na usg nie bylo widac jeszcze nic. Powiedzial ze endometrium ladnie powiekszone. Dostalam duphaston i luteina i tez mnie to martwi bo chyba powinnam dostac jeden z tych lekow? Myle sie?
I powiedzcie mi czy jak jestem w 4 tygodniu czyli 2 tygodnie od zaplonienia to mozliwe ze nic nie bedzie jeszcze widac na usg?

As, współczuję bólu, ale dobrze że masz diagnozę i możesz leczyć. Kurcze,no nie wiem jak Ci to... Pecha masz cholernego póki co, ale w końcu musi się odwrócić.
Skierko, może być za wcześnie żeby coś wyszło na usg. Gdybyś się nie połapała wcześniej i ostatnia miesiączka była już z ciążą, to na usg by wyszło więcej niż powiększona macica - byłby widoczny zarodek. Z tym że jak mnie ostatnio ginka w łeb wbijała że się machnęłam i ciąża jest starsza (właśnie dno macicy jej się za wysoko wydawało) to urodziłam bliźnięta. :)) Nie, duphaston i luteina to ten sam hormon, ale w różnych dawkach. Biorąc luteinę, możesz uzupełniać dawki duphastonem bo w nim jest 10mg progesteronu/tabletkę. Luteina jest po 50mg. Spokojnie - walczymy.

EwelinaK26 - gniazdka się znalazły? Śledzę Twoje przygody budowlane i coraz bardziej zaczynam wątpić w uczciwość niektórych osobników.
a-gala,onaxxx - ja mam sytuacje podobną do Waszej, staram się tłumaczyć ten brak odzewu ze strony ciężarnych koleżanek tym, że boją się mi zrobić przykrość, aczkolwiek narzekać nie mogę, bo zapraszają na herbatę i pytają co zrobić żeby było dobrze.
karollcia33 - koleżanki Ci tak powiedziały?A strzeliłaś każdej z liścia? bo Ja bym tak zrobiła!! (mogę przyjechać i za Ciebie to zrobić;)), aż się zagotowałam jak to przeczytałam, i to jeszcze kobiety które mają dzieci.
To klinika rodzinna .
W sumie w tym momencie jest tylko 6 pacjentek na oddziale .
Co prawda nie życzę trafić Ci tam inaczej jak tylko do porodu, ale masz bajkę z tym szpitalem:) To jak lekarz kazał leżeć to proszę się dostosować i nie ruszać się więcej niż jest to potrzebne, dobrze że dostałaś antybiotyk , szybko Ci to przejdzie ,a ból - my kobiety jesteśmy wytrzymałe.
Kłaczek - ale dałaś się nabrać:) ale sprytny jest ten chłopaczek, poradzi sobie w życiu, tylko dzisiaj to jużsię nie daj;)
Emy
- też wychodzę z tego założenia że lepiej poczekać niż się stresować na zapas. Ale fajnie, najdroższy prezent pod choinkę:)
isza, czarna - myślałam się przerzucić na takie dietetyczne słodycze, ale zobaczyłam skład tych produktów, i zasadniczo się nie różni od normalnych, więc dalej wcinam te normalne i robię więcej brzuszków:) Polecam też zakupić twister -ok 20 zł kosztuje a oglądając TV można powałkować boczki:)
zosia - ale malutka Twoja córeczka, Ja też słyszałam że dopiero po osiądnięciu 2 kg wypuszczaja do domu.gratuluję, teraz już będzie tylko dobrze:)

Ja mam dzisiaj wizytę o 10, idę z wynikami cytologii i ureaplasmy,pewnie coś dostanę na to moje zapalenie które nie może się odczepić.
Miłego dnia wszystkim :)

skierka188 będzie dobrze może rzeczywiście jest jeszcze za wcześnie żeby coś widzieć.Głowa do gory:)
AS -trzymam kciuki żeby wszystko było ok.Tylko teraz się oszczędzaj.
OLA**- wiesz czy chłopczyk czy dziewczynka będzie to nie ważne.Fajnie by było mieć parke ale mi chodzi o to aby urodzic zdrowe dziecko.A jak twój maluch daje w kość czy grzeczny?
anastazja1m-nie nie dałam im z liścia dosłownie bo one mi to powiedziały na ich szczęście przez telefon i od tej pory ich nie widziałam one do mnie dzwonią i maile piszą ale ja się nie odzywam.Wtedy co to powiedziały to powiedziałam że naszą znajomość uważam za zakończoną i że nie potrzebuje taich koleżanek.
To obcy ludzie mieli wiecej współczucia dla mnie niż bliskie koleżanki.Ale kij im w d....e!

Witajcie,strasznie długo mnie nie było,ale jakoś nie miałam czasu,moje życie to teraz Zosieńka moja kochana. Gratuluję przyszłym mamusią i życzę udanych 8 miesięcy!!! Ja mam Zosię już w domku,teraz czeka nas co 2 tyg wizyta na Zaspie w szpitalu. Zośka jak narazie jest zdrowa w szpitalu przeszła transfuzję krwi ale doszła już do siebie.Nie jest za duża ma trochę ponad 1,5 kg, lekarze nie widzieli przeciwskazań żebym ją zabrała, bałam się ale narazie jest ok:) Budzi się w nocy co 4 godziny do papu i śpi ładnie dalej. Jest grzeczna.Jutro wstawię jej zdjęcia to sobie zobaczycie. Pozdrawiam WAS!!!:)

Zosiu bardzo ciesze się,ze jesteście już razem w domku. Jesteście obie przykładem wielkiego cudu :) Teraz już będzie wszystko dobrze a Zosia będzie szybko rosła i przybierała na wadze przecież już tyle przybrała Super!!!!
Dużo zdrówka dla was!!!!

klaczek a czy normalne jest to ze mam wiekszą macice niz wskazuje wiek ciazowy ? Czytalam wyzej pare stron i jedna dziewczyna pisala ze taki objaw wystepuje w zasniadzie, i teraz nie wiem

Cześć Wam Moje Laseczki:-p

karolcia33 oj przygody z "przyjaciółkami" też mam za sobą i nie tylko przygody bo i je też mam za sobą:-D bardzo chciałabym mieć przyjaciółkę z prawdziwego zdarzenia jak zginoł mój mąż wszyscy moi "przyjaciele" nagle przestali dzwonić potem się dowiedziałam że się bali :confused: zamiast być ze mną w takim momencie nagle nie miałam nikogo oprócz mojego synka który uratował mi życie. Także od tego czasu "przyjaciół" nie mam:-( ALE ZA TO MAM WAS!!!!!!!:-D
skierka188 gratuluję zaciśnięte &&&&&&&&& pisz częściej
onaxx BRAWO KOBIETO widać że masz "jaja" a teraz pewnie tamtej łyso za swoje zachowanie
zosia2011 zdrówka dla córeczki...:)
As76 oj kochana nasza dołanczam się do opinii innych dziewczyn po tym wszystkim poprostu MUSI być już dobrze przytulam, zdrówka i jeszcze raz zdrówka...
anastazja1m przez ten remont poprostu wrzodów się nabawię albo neospazminę muszę pić butelka na dzień;/ wyobraś sobie kochana że gniazda leżały jak BYK!!!! na wierzchu boszszszsz jak się ma remont trzeba cały czas byc i patrzec im na ręce:no:
ale to nie możliwe....
kłaczek tylko abys ty się nie zaraziła tym paskudztwem:sorry2:

Na 11 30 idę do dentysty ponad rok już leczą mi tego zęba i dzisiaj ma być finito:-) tzn finito tego jednego bo postanowiłam zrobić gruntowny ich remont jak już wszystko remontuje to wszystko nie:-D
Buziaki kochane

reklama
EwelinaK26-oczywiście że na nas zawsze możesz liczyć.w sumie sie nie znamy osobiście ale wiemy o sobie bardzo duzo.I wiemy co nas boli.Tutaj mozna pogadać o wszytskim i niczym. O tym co nas boli dlaczego placzemy dlaczego sie śmiejemy.
Ja mam w sumie dwie serdeczne koleżanki ( nie moge nazwac ich jeszcze przyjaciółkami)jestem ostrożna do takich stwierdzeń.
Jedna mam tutaj w Wawie jej synek chodzi z moim do przedszkola a druga mam tam u rodzicow poznałam ja na porodówce jak byłam z Tymkiem.Na te dziewczyny wiem Ze mogę zawsze liczyć to one były przy mnie w tych najgorszych chwilach.
oj ja tez musze sie wybrac do dentysty ale jakoś to odwlekam

Do góry