reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Kłaczku, tylko z dźwiganiem szczególnie proszę uważać!!!
Agnes, a magnez i kwas foliowy bierzesz-to ważne zwłaszcza na początku.ja jeśli o magnez chodzi to od początku brałam neomag forte 1xdziennie
Zjola, 3maj się dzielnie.ehh a wyjazdu w góry zazdroszczę!!!i takiego grzańca prawdziwego góralskiego!!!
Isza, dla mnie placki ziemniaczane, to miodzio, tylko ucierać nie lubie.ja np dodaję jeszcze do ziemniaków marchewkę i selera
Karollcia, dobry pretekst, że niby z synkiem na sanki:)mój T niby też z myślą o synu samochody ogląda;)

pewnie ze biore to wszystko :) wogole mam sie nie przemeczac ani nic i jak co kolwiek by sie działo odrazu dzwonic wiadomo to ciaza podwyzszonego ryzyka

agnesssss a ja bym chciała bliżniaki :)

kupiłam test ciążowy robie za 5 dni .... mam nadzieje że to jeszcze nie teraz czas sie wyleczyc a potem działać

agnesssss a ja bym chciała bliżniaki :)

kupiłam test ciążowy robie za 5 dni .... mam nadzieje że to jeszcze nie teraz czas sie wyleczyc a potem działać

dla mnie to by było za duzo zreszta wieksze ryzyko :(

to nie wiem jak kciuki trzymac za jedna czy za dwie, ja tak w sumie miałam ze miałam odczekac po zabiegu ale nie wytrzymalismy no i wyszło i z jedenj strony sie bałam a zdrugiej chciała II kresek
wiem ze dzisiaj jakos nie pisze normalnie i sie placze ale raz ze jestem szczesliwa dwa ze nie dociera to do mnie jeszcze

dobra...więc Ola miała CC, bo mał się źle przekręcił.i od 16.06 mamy jednego faceta wiecej na swiecie:) 3160g i 56 cm człowieka.do Oli na razie nikogo nie wpuszczają, a Synek poznaje się bliżej z Tatą:)

Agnesssss, spokojnie - bliźniaki to nie dramat, fajnie sie wychowuje, choć natężenie emocji między bliźniętami jest ekstremalne. Żadne mi się tak zażarcie nie kłóciły jak właśnie Bąble ze sobą. Ale też bajki o tym że jak nie jedno to drugie wyje... Bajki. Moje spokojne bliźnięta mniej mi jajek wybrały niż brata córeczka z wiecznymi kolkami na które nikt nic nie mógł poradzić. A ryzyko... Bliźnięta to jak jedno duże dziecko chyba - tak mi się wydaje i nie odczuwałam różnicy w ciąży, wręcz nawet na plus. To przy pojedynczej załapałam się na gestozę. Przy Bąblach czułam się jak młody bóg i brzuch mi zaczął wyłazić bardzo późno, choc okazały się dużymi dziećmi. Inna rzecz, że nie wiedziałam do końca że to dwupak. :)
A z ciekawostek egzotycznych bo mi się skojarzyło. Pani mnie spytała czy biorę kwas foliowy - potwierdziłam, biorę Feminatal a tam jest tego sporo. Otóż w UK powinnam go brać do 12tc. Potem już nie. W dawce 0,4mg/dobę.

Ooooo... Gratki dla kolejnej rozpakowanej mamuśki! Mamy nowego faceta na Ziemi!

Ostatnia edycja:
reklama
Ola - GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cieszę się bardzo, bardzo!!!!!!! Życzę Wam szybkiego powrotu do sił i wielkiej radości z bycia razem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry