reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Anka", dzięki. Dziś jest ok.
Ewitka, dzięki, na ile to możliwe staram się byczyć, do pracy jednak iść muszę. Postaram się jednak - jak pisałam - ustawić "tryb oszczędnościowy" w zabawach z małym. Wzięłam rano luteinę. Się porobiło - łykam, wtykam, pełny serwis. :)) Mam lekkie mulenie, więc chyba z maluchem ok - gdyby coś było nie tak, pewnie by na pawia się nie zbierało. :))
Ilonka, staram się na ile to możliwe. Kurcze, dziś przychodnia po południu - ciekawe co wymyślą.
Anastazja1m, dzięki. Podniosłam dawkę do 2x1, mam nadzieję że wystarczy. Uspokoiło się więc może to tylko taki próbny alarm, zwłaszcza że poza tym wszystko w normie.

Zasuwam do pracy. Rajmund mnie odwiezie choć to ledwie mila stąd, ale spadło sporo śniegu i on nie chce żebym się po nocy włóczyła. Hmmm.... A czy ja chcę żeby on specjalnie po to wstawał wściekłym świtem? Zwłaszcza że idzie na noc do pracy? Jutro i tak muszę z buta zasuwać bo muszę być w pracy nim on skończy szychtę. Mała różnica. Śniegu jest 5-8cm, co skutkuje dziwnymi akcjami policji. Na przykład jest sobie wzniesienie w mieście, całkiem niewielkie i biegnie nim droga. Na szczycie i u stóp wzniesienia stają nagle patrole na kogutach. Ten z dołu nie wpuszcza pojazdów ten na górze zatrzymuje każde auto i (jak mamusia dzieciom) tłumaczy że nawierzchnia grozi blokadą kół, ale będzie dobrze, tylko drugi bieg i wolno w dół. Jaki drugi? Szanujący się Anglik jedzie na "jedynce", nie prędzej niż 10M/h. Tutaj nawet niewielki śnieg powoduje paraliż komunikacyjny, a teraz dosoliło konkretnie. Nic. Zmywam się - będę po południu. A! Będę miała kolejną dzidzię na poniedziałkowe popołudnia - Jennifer ma niespełna rok. Fajnie. 2 godzinki w tygodniu z niemowlakiem.

reklama
no znowu mnie przez weekend nie bylo i znowu tyle napisane
klaczek- trzymam kciuki bedzie dobrze.odpoczywaj.
agamati- no to kolejne stranak przed Tobą:)ja już po @ i też się staramy. i mam nadzieje że pod choinke dostane prezent.
ilonka26- nie tym razem to bedzie kolejny i wtedy się uda ja jestem dobrej myśli zobaczysz ze dla nas niedlugo zaświeci słoneczko i w przyszlym roku bedziemy miec nasze malenstwa..

a u mnie zima w pelni.Mały się bardzo cieszy.Nawet wczoraj bylismy na sankach.

Witam się.
Kłaczek widzę,że już lepiej. Mam nadzieję, ze plamienia się nie powtórzą. Tak jak dziewczyny pisały, nie zawsze plamienie oznacza najgorsze (plamiłam 2 tyg), ale ile stresu nam przysparza. Dla mnie każda wizyta w wc była strasznym przeżyciem, a ile lez wylałam, to wiem tylko ja i mój kochany.
Ilonko przytulam, miałam nadzieję, ze może... No ale teraz męża wykorzystuj na maxa i czerp przyjemność, bo kto wie, moze lekarz zabroni później, tak jak dla nas:-)
Trawa, Anastazja każda z nas jest inna i każda potrzebuje różnego czasu na żałobę. Życzę Wam, żeby Wasze dzieci zawitały u Was w brzuszku w odpowiednim czasie:)
Karolcia33 życzę miłego białego szaleństwa.
A mój synuś coraz bardziej szaleje i już nawet brzuch podskakuje. Ściskam.

Witajcie Słońca
ale u nas dzis zadyma!!!dzien mam zamiar w łóżku spedzic
Kłaczku, ciesze sie ze sie uspokoilo.ale mowisz, ze zwalniasz obroty, a dzieci z całego chyba hrabstwa zbierasz:p dbaj o siebie
Emy, to 3mam kciuki zeby sie nic nie zmarnowało

Staraczki "ucha"do góry a dzidzia w najmniej spodziewanym momencie sie pojawi

Cześć babeczki!

Uff ledwo się przekopałam dzisiaj przez te śniegi! Dobrze, że oponki już zmienione :tak:

Dostałam list "miłosny" ze szpitala, że mam się zgłosić w szpitalu na dalsze leczenie po zabiegu. Pewnie znowu wyszło to samo, co poprzednim razem, czyli kosmki (standard) a czytaj dalej zaśniad. W to ja się już wrobić nie dam. Moja uroda taka, że hormony bardzo wolno spadają, więc na pewno poziom będzie podwyższony. Jutro jadę do szpitala na betę. Przynajmniej raz coś na nfz a potem z wynikami umówię się do mojego gina na kontrolę. Bla, bla, bla powtórka z rozrywki :crazy:

Ja czekam na piątek, bo jadę się odstresować w góry do Ustronia. Ekipa sprawdzona, będzie wesoło aż do rozpuku. Tego mi teraz trzeba, bo inaczej zwariuję!

U mojego synusia niczego jeszcze nie wykryli. Kopią dalej. Może coś znajdą. Oby!

Kłaczku cieszę się, że się uspokoiło! Trzymam &&&
P.S. Obiecaną Luteinę prześlę, w ciągu paru dni, bo mam takie urwanie głowy, że na razie nie dobrnę na pocztę, ale co ma wisieć nie utonie :)

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie! Buźka

Ostatnia edycja:
Karollcia, na ile to możliwe zwalniam. Spokojnie, powoli, dziś udało się spacyfikować małego i bawiliśmy się statecznie jak emeryci.:)
Annas, przerabialiśmy wczoraj mały koszmarek, pewnie gdyby się do dziś utrzymywało to odpuściłabym jednak pracę.
Julitka! :)) Może nie dzieci z całego hrabstwa, ale dwie godzinki dodatkowo z maluchem... Mam bzika na punkcie niemowlaków i mogłabym się z nimi bawić tylko z przerwą na spanie - to nie praca, to przyjemność.
Zjola, dzięki. Mam nadzieję że to się już nie powtórzy bo stres jest ekstremalny.

reklama
hej dziewczyny :) ja dzisiaj robiłam bete ma ponad 3000 i byłam tez u lekarza narazie wszystko wyglada w porządku dostałam tez leki
uspokoiłam sie troszke

Do góry