reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czesc moje kochane troszke mnie nie bylo i patrze ze sa nowe aniolkowe mamy:-( zapalam dla wszystkich [*]
A ja postaram sie nadrobic i poodpisywac wam

reklama
Po raz pierwszy muszę to napisać: Dziewczyny nie jestem wstanie doczytać a już w ogóle odpisać :zawstydzona/y:
Chciałam tylko napisać, że ptp wg USG mam na DZISIAJ :-D:-D:-D Trzymajcie kciuki, bo to w każdej chwili :szok::szok::szok:

Czy ktoś wie czy Agu_ska się rozpakowała? :sorry2:

cześć KOchane!
znów mam zaległości i mam nadzieję, że uda mi się je jak najszybciej nadrobić.póki co mam równie dużo zaległości w domu-pranie, sprzątanie, prasowanie:(bufff.te upały kompletnie mnie rozwaliły.czułam się jak wieloryb na plaży.a tu widzę, że po wczorajszym łyku rześkiego powietrza ONE znów wracają....a w sklepach już nawet wentylatorów brak.
Lilianko!!!no co tu dużo gadać!!!ściaskam kciuki za miłe wspomnienia po szybkim i łatwym porodzie:)!!!!i czekamy na wieści i zdjęcia jak tylko wrócisz do domku.
Ola, strasznie się cieszę, że Juli rośnie pięknie i zdrowo.mam nadzieję, że im On większy i silniejszym, tym Twoje obawy i strachy z przeszłości proporcjonalnie mniejsze:)
buziole dla wszystkich oczywiście, ale jak mówiłam, nie dam rady na razie odpisać:(

póki co lecę, bo moja pralka biega po łazience-chyba przedobrzyłam z wsadem....

Chyba ,że tak Karolcia:) w takim razie bardzo dobrze:) uspokoiłam się:)
Anulka z tym opalaniem to mi w poprzedniej ciąży już lekarz mówił,że nie można się opalać bo ciśnienie skacze i coś tam w brzuszku też i może dojść do skurczy przedwczesnych.a poza tym ja mam właściwie zakaz wyjazdów:( więc wolę uważać
qeenie ja czuję się dobrze:)nic nie boli,leniu****ę praktycznie cały czas z przerwami na sprzątanie,ale nie przeciążam się raczej:)i śpię do oporu:) a Julek mam nadzieję,że też,czasem go czuję choć nie za często,ale to jeszcze maleństwo więc nawet zbytnio tym się nie denerwuję:) i odliczam dni żeby przejść do 22tyg i żeby jak najszybciej minął:)
a jak tam u Ciebie samopoczucie?bo wiesz zazwyczaj są pewne etapy i po żalu,pytaniach dlaczego(które i tak będą zawsze powracały ,ale rzadziej),płaczu,bezsilności i ogólnej beznadziejności świata przychodzi etap złości...ale to nawet po pół roku.i potem jest już różnie ,ale wszytskie te uczucia wracają i się przeplatają,ja do dziś mam gorsze dni i płaczę mimo Julusia w brzuszku.no i jeszcze daty które zawsze będa krążyć po głowie.no ale tzreba żyć dalej,a najlepiej zająć się czymś. a pracujesz już?ja szybko wróciłam właśnie po to żeby nie myśleć i było naprawdę lżej.bo przynajmniej w pracy tzrymałam fason i nie płakałam.dopiero w samochodzie:)

Julitka no już lepiej faktycznie,ale myślę,że uspokoję się koło 26go już tak na dłużej:) a Ty tak nie pracuj! moje prasowanie czeka już dwa tygodnie:) deska stoi od paru dni żeby mnie zachęcić:)może dziś się uda.
a ty jak się czujesz?

Ostatnia edycja:
wiesz Oleńko, tak szczerze mówiąc, to z racji tego, że czuje się nieźle/zwłaszcza kiedy upał odpuścił/, to staram się wynajdywać sobie jak najwięcej zajęć, żeby z ręką na brzuchu nie siedzieć i nie nasłuchiwać czy coś bulgocze czy nie;) już tak bym chciała czuć ruchy, zwłaszcza, że ostatnim razem nie doczekałam:(no ale jestem/staram się być pełna optymizmu:)następne usg mam mieć w 20 tyg-to jeszcze tyle czasu, że już się zastanawiam, czy nie pójść i nie podejrzeć dzidziola wcześniej, żeby się też może trochę uspokoić.tak naprawdę, to boję się jak diabli, im bliżej TEGO terminu...chociaż wiem, że i tak nie mam na nic wpływu.a kiedy wybierasz się na glukozę?to nie jest gdzieś w połowie ciąży?
Boże, dopiero zauważyłam, że to już 9 m-cy od odejścia Marysi...równe 9 m-cy.wiem, to nic nie znaczy, ale jakoś aż mnie ciarki przeszły. ciekawa jestem czy przyśle nam siostrę, czy brata..

Ostatnia edycja:
Witam , ja odliczam dni do urlopu , jeszcze 3 robocze mi zostały i wolne!

Liljanna - bedzie dobrze , trzymaj się dzielnie i jak coś to się drzyj o pomoc , a co! niech pomagają , od tego tam są.
Ola** cieszę się że z Julusiem OK
Julitka - O! już tyle ci zleciało , super - ale się nie przemęczaj tym sprzątaniem
Witam Wisienkę i queenie , zostańcie i rozgośćcie się , my tu wszystkie "poobijane życiowo"
Zjola - trzymam kciuki, za tego testa
Karolcia , i za Ciebie złotko też , żeby się udało - to rodzisz na wiosnę tak jak chciaqałaś , swoją drogą też tak chciałam , mój aniołek miał być z początku maja
Kłaczek , też powinnam trochę schudnąć , ale jakoś mi nie idzie . No i zazdroszczę ci tych kociaków , ulubione moje zwierzę , ale narazie nie mam - niestety

reklama
Ola** nad woda bylo super kobiety w ciąży tez moga sie oalac ale musza miec emulsje z bardzo duzym filtrem czytalam o tym ok 50 . moja kolezanka jest ju w 7 m i ciagle na sloneczku lezy i pieknie wyglada z brzuchem w kostiumie:) ja od 26 zaczynam urlop i wlasnie planuje z mezem wyjechac na tydzien ale 28 (nie)czekam na @ trzeba sie zabezpieczyc i zabrac ewentualnie tampon i tescik hehe juz jeden maz kupil i lezy spokojnie czeka.okaze sie to za 8 dni;)mam nadzieje ze pozytywny ...

akurat slonce powoduje ze krew gestnieje od tego ciepla i wtedy maluch moze byc niedokrwiony i z tego co wiem moze tez dojsc do tego ze łożysko sie przyklei i przy porodzie bedzie trzeba łyzeczkować-dlatego tez nalezy unikac goracych kapieli. ja bym z opalaniem nie ryzykowala to jedno lato mozna sobie odpuscic, a kremy z filtrem owszem sa wazne zeby nie zostaly ze slonca plamy na skorze a nawet krotki spacer moze spowodowac ze sie na twarzy spiecze a ja bym nie chciala miec jakis plam po sloncu..
ja chodze na basen ale nie opalam sie, jedynie plywam choc wiem ze ryzyko infekcji jest duze ale schlodzic sie w takiej wodzie to mega ulga dla mnie, przynajmniej w czasie upalow ktore byly i mam nadzieje ze juz nie wroca :-)

trzymam kciuki za testowanko :-D

a dziewczyny ciazarowki czekam na was na liscie naszych skarbow :-)

Do góry