reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

V_jolka80 – to się nie piecze, tylko w 15 minut przygotowuje i do lodówki :-D
Lila001 – skoro teraz same problemy, którym podołasz, to za chwile będą same radości – równowaga w przyrodzie musi być ;-)
Agniesiar – dzięki :tak:
Sonia – jakie decyzje? :sorry:
Agnieszka – rozumiem, że u Was w domu żałoba, ja tam osobiście się cieszę :-D
Gosiaczek12344 – na takie sytuacje trzeba założyć grubą skórę, choć to nie łatwe :no:

reklama
Liljanno to moj maz stoi murem za Niemcami...Mi to jest prawde mowiac obojetne,ze przegrali...No gdyby grala Polska to zupelnie cos innego:-)
No a Artur mieszka tu juz 23 lata...i jest zawzietym kibicem-hihi

Ps.Widze jeden plus tego,ze przegrali...Juz wyjasniam o co chodzi.Mianowicie po ostatnim wygranym meczu nie wspomne co tu sie dzialo na ulicach...Samochody jak jezdzily to trabily jak wsciekle i ludzie z tymi trabkami...Nie znosze tego dzwieku...No i Julcia mi dzis ladnie spi bo po przegranej jest cisza jakby makiem zasial-hihi

Cześć Babeczki! no z raz jeden udało mi się wpaść wczesniej na forum ;-)

Zjola, jak po wizycie?

Agamati, tak trzymaj Kochana!:-)

Martusionek, biedaku! Ale chyba nie narzekasz?! To fajne takie wspomnienia ciąży Ci się piszą. Potem tylko śmiech z tego :-D

Gosiaczek, ja dlatego teraz wiem, że jeżeli nam się uda, to będą wiedzieć tylko najbliżsi!

Agnieszko, to Ci kibic rośnie, że hhmm:-)

Ja to nie wiem co ze sobą dzisiaj zrobić, czy sprzątać, czy spacerować, czy przed TV siedzieć:eek: Taka jestem trochę zła na mojego męża i los przede wszystkim, bo teraz ma tak dużo pracy, że prawie go w domu nie ma! :no: I wychodzi na to, że w dni płodne trafilismy chyba tylko 2 razy albo tylko i raz, tak mi pokazały teściki LH. Taka jestem zniecierpliwiona i zaniepokojona, czy nam sie uda. Staram się o tym nie mysleć, bo nie chcę, żeby posiadanie dzidzi zaślepiło mnie niezdrowo, ale czasem napada mnie takie cóś :-(.

Buziaki

Witajcie kochane.
Zaległości obiecuję nadrobić jak do domku wrócę, bo tu ciągle kompa siostra okupuje.

Dziś byłam u lekarza, jest serdunio, śliczne i malutkie. Jestem przeszczęśliwa. Maluszek ma 5 mm.

Pozdrawiam cieplutko.

Witam, po pracy, po wizycie i padnięta, więc krótko tylko o sobie bo muszę kimę zaliczyć.

U lekarza byłam i powiedział, że dobrze, że przyszłam, ciąża jest wysoko i się trzyma, ale zagrożona więc mam duphaston 3x1 dziennie. Miałam badanie na fotelu i zrobił mi usg wg którego pęcherzyk wygląda na 4 tygodnie a nie jak mam na suwaczku wg 5 i kilka dni, ale ważne, że się trzyma. Następna wizyta 6 lipca i wtedy zobaczymy czy się poprawi czy zagrożona, jak tak to wtedy na zwolnienie. Na razie mogę pracować, ale mam się nie przemęczać, nie dźwigać, nie robić ciężkich zakupów sama, i nie przemęczać się sprzątając no i oczywiście zero przytulanek. Jeszcze mam do łykania feminantal - kupiłam ten z metafolinem na razie. Już ustaliłam sobie w pracy jak mam pracować a w lipcu będę chodziła do pracy tak jakby poza grafikiem.

MamaAmelusi! Super wiadomość! Trzymam &&&&&&&&&&, niech zdrowo się dzidzius rozwija!

GosiaLew, odpoczywaj zatem, leniu****, słuchaj spokojnej muzyczki i nic sie nie martw! Jak się zdrowy i silny maluch urodzi :laugh2:, to nie będziesz mogła sobie tak poleżeć... zobaczysz!;-)

*Sonia*, generalnie prawie na wszystkich lekach jest napisane, aby nie stosować w ciąży lub skonsultować z lekarzem. Clotrimazol jest stosowany również u małych dziewczynek... Białawe upławy z reguły śwaidczą o nadkażeniu pochwy, ale jeśli nic więcej Ci nie dokucza, a jesteś w dużej rozterce, to poczekaj na wizytę u lekarza i niech on Ci powie. A na razie Lactacyd. Jest jeszcze taki preparat TANTUM ROSA, ale nie wiem, czy można go stosować w ciąży. To też coś na zasadzie płynu intymnego.

A ja ostatecznie zdecydowałam się polatać na miotle po chałupce. błyszczy się na glanc!!!:cool2:

Ewelina uśmiałam sie jak gooopia , tak tylko mężczyźni potrafią zakupy robić:-)

Agamati - kochaniutka bardzo sie cieszę ,że wyniki kariotypu są ok , i widziasz wszystko gra nie było warto sie martwić.;-):tak:

Liljana - kolejny torcik zaprezentuje bo tego prawie już nie ma ,a dopiero dziś po pracy i obiadku z deserkiem, doczytałam o jeny i jestem głodna zaraz podjem kabanoska:-):-pja też mam pranko na balkoniku rozwieszone dziś.

Zjola i co na wizycie bo albo nie doczytałam ,albo jeszcze nic nie wiadomo napisz no co tam powiedział ściskam nadal kicukasy.

Vjolka - no to w styczniu będe trzymać kciuki żeby Ci sie ten gwałt na Twoim M udał;-):-D.

Agniesiar- jeśli uwarzasz ,że jesteś na to gotowa to spróbuj jeśli nie będziesz sobie radziła to możesz wziąść zwolnionko ,ale zajęcie pomaga sie oderwać choć troszke i czas szybciej leci , ani sie obejrzysz ,a już będzie zielone światełko.

Motyl- luteina pomaga utrzymać odpowiedni hormon na takim poziomie żeby cały cykl i proces mugł dojść do skutku więc pośrednio w zagnieżdżeniu itd też pomaga:tak:

Martusionek- to trzymam kciuki 28 za wizytkę będzie oki zobaczysz
Pati i za Ciebie też trzymam kciukasy szkoda ,że tak żadko pisujesz ,miłej nauki kochana.

Gosiaczek - niestety osoby ,które myślą ,że nadal jesteś w ciąży nie mają napewno złych intencji ,ale to mimo wszystko jest przykre :-(, moja mama została jakiś czas temu zapytana przez znajomą jak tam wnuczek czy wnuczka i ile to już latek , a mama powiedziała ,że niestety nie udało sie.

Lina- przedwszystkim relaks wiem z autopsji ,że jak sie bardzo chce i czeka to nic z tego nie będzie odpuść sobie wyczekiwanie cieszcie sie sobą bądźcie egoistyczni myślcie o przyjemności ,a nie celowaniu w odpowiedni dzień , bo jak już zafasolkujesz to skończy sie szał ciał , a zaskoczysz napewno szybciutko zobaczysz.

Mama Amelusi - ogromnie sie cieszę kochaniutka gratuluję jeszcze raz i życzę spokojnej i nuuudnej ciąży.

Gosia Lew - cieszę ,sie kochana,że dzidzia sie twardo mamy trzyma, odpoczywaj kochana ile wlezie, a jaką masz pracę?Wysiłkową czy raczej nie?

Sonia- clotrimazolum pomaga na świąd i podrażnienia zewnętrzne mi pomagała ta maść kiedy już miałam ranki i chciałam sie zadrapać , a nie możesz zadzwonić do ginka i podpytać?Myślę ,że nie powinna zaszkodzić ,ale wiesz lekarzami nie jesteśmy.

Dziewczynki mam pytanko czy w czasie umowy o pracę na czas określony nie jest czasem tak ,że do 3 miesiąca ciąży można zwolnić pracownice?Dopiero po upływie 3 miesiąca nic nie mogą zrobić???

wiecie co mój M powinien sie kobietą urodzić bo zna moje myśli właśnie myślałam co by tu do papu zrobić ,a on powiedział "ide coś ugotować makaron jest i inne żeczy to coś wymyśle" ja to mam farta ,żeby mi tak w ciąży gotował:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No i nie poszłam w kimę, bo stwierdziłam, że wtedy w nocy nie usnę a wstałam dziś o 4 rano.

Sonita to jaki lekarz jest najlepszy w trójmieście?

Kobietka ja jestem kierownikiem zmiany w drogerii i moja praca jest różna, generalnie jestem tak zaganiana w pracy, że nie wiem co. Jak trzeba to i wykładam towar na półki, ale ostatnio głównie nadzoruje pracę, którą wymyślę (tzn. robiąc obchód po sklepie widzę, co trzeba zrobić) albo co mi manager zleci a ja zlecam dalej. I latam jak głupia z telefonem od kasy do kasy, bo to zwrot czy zmiana ceny. Ale teraz mają mi odejść te najcięższe obowiązki i trochę więcej będę zastępowała managera i najwyżej klepała zamówienia lub inne takie tam.
A jeśli chodzi o zwolnienie kobiety ciężarnej to jest to niemożliwe chyba, że naruszy prawo - tylko dyscyplinarnie. Kobieta w ciąży jest chroniona od początku. A jak masz umowę na czas określony i by się kończyła w czasie trwania ciąży to przedłużona jest do narodzin dziecka i zasiłek macierzyński jest z zusu.

reklama
sonia w ciazy na 100% mozna stosowac tantum rosa a co do tej masci to nie wiem cos mi sie kojarzy ze na grudniowkach pisali ze nie mozna ale nie wiem czy to o tej masci byla mowa

kobietka dobrze myslisz jak jest umowa na czas okreslony i zajdziesz w ciaze a umowa konczy sie przed uplywem 12tygodnia ciazy to pracodawca nie ma obowiazku przedluzania jej jesli jednak w momencie zakonczenia umowy bedzie po 12 tygodniu to musi przedluzyc ja juz do porodu, wtedy chyba nie ma macierzynskiego ale tego nie jestem pewna musialabys w kodeksie pracy poczytac gosia troszke zagmatłała :-) to wiem na 200% bo akurat mialam nie dawno wyklady z prawa pracy ;-)
o nawet mam arytkuł 177 paragraf 3 : "umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonywania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiac, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiaca ciazy, ulega przedłuzeniu do dnia porodu" no wiec z tego wynika ze jakby to bylo mniej niz 3 misiace to umowy sie nie przedluza

sonia jak cie nic nie swedzi nie piecze nie ma brzydkiego zapachu to ja na twoim miejscu nic bym nie uzywala, ja mam teraz uplawy takie zoltawe i kupilam to tantum rosa i irygator do tego i zobaczymy kiedy poskutkuje narazie uzylam raz ale nie denerwuje sie tym jakos specjalnie, bo nic mnie nie swedzi ani nie piecze, za tydzien wizyta wiec spokojnie poczekam ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry