reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Olu i Kasiu wd piękne betki trzymam kciuki z całej siły
Agatko ,nie wiem w sumie jakieś tam papierki gin wyciągnął potem otworzył książkę o lekach coś tam czytał porównywał dumał itd przynajmniej nie uważa się za nieomylnego i sprawdza dodatkowo leki pozatym ja jestem uczulona na niektóre leki ,a M ma astme, ja robie wymazy uroginem ja i M będziemy robili razem następnym razem , no i tam jest napisane ,że wykrywa DNA bakterii, mam nadzieje,że wynik będzie jak najlepszy bo aż sie boję pomyślec co zrobie jeśli sie nie uda dlatego proszę was o kciuki dziewczynki.
Ja już mam posprzątane tylko kuchnia została bo uznałam ,że jak tam wpadniemy ja,mama i M i zaczniemy piec ciasta to będzie bałagan pozatym będe piekła mięsa i robiła sałatki jeszcze.

reklama
Witajcie,
melduje ze moj wynik biopsji guzka tarczycy jest ok !!!! - komorek zlosliwych nie stwierdzono,
dziekuje wszytkim ktore trzymaly kciukasy !!! - szczegolnie Wioli !!
Pani prof kazala tylko tsh w ciazy powtarzac regularnie jak mam tak 2,5-3 ale ona twierdzi ze to jest ok i nic sie z tym nie robi.. Pani dr potwierdzila ze tarczyca nie miala zwiazku z poronieniem - mimo ze mam podwyzszone przeciwciala antyTG, mowila ze dopiero po 6 miesiacach mam rozpoczac staranka ale nie poslucham jej w tej kwestii :) - 3 ginekologow potwierdzilo ze nie mam na co czekac - poronilam 18 grudnia wiec teraz ostro zabieramy sie z mezulkiem do "pracy" on tez biedny juz posiwial od tych stresow z moim zdrowiem..
Dziewczyny jeszcze tylko musze znalexc ginekologa z okolic wroclawia/walbrzycha ktory potraktuje mnie na tyle powaznie ze moze przepisze clexane i acard, - czy te z Was ktore to biora moga mi powiedziec cos wicej ? - czy po 1 poronieniu moga mi to przepisac ? - wyniki na zespol antyfosfolipitowy mam ok
polecany przez jedna z Was Wiktor Jarosz - jest kiepsko osiagalny - terminy baardzo odlegle ma duzo swoich pacjentek,
Endokrynolozka polecala jakiego M.Sidor - ale w internecie rozne opinie na jego temat...
sorki ze tak chaotycznie pisze ale upajam sie szczesliwym zakonczeniem problemow tarczycowym,
pozdrawiam wszystkie mamusie obecne i przyszle :))

Kochane ja tylko na chwilunię.
Wybaczcie ale nie odpiszę. Jutro do pracy a mam jeszcze kilka rzeczy do zrobienia.
Całuje i pozdrawiam.
Gratuluję pięknych betek!!!!!

Czesc Kochane.

Na poczatku serdecznie gratuluje Oli:-)Dopiero doczytalam o fasolce.Zycze spokojnych 9 miesiecy:-)
Agatko kochana dasz rade bo juz naprawde jestes blisko konca...Wiem,ze latwo sie mowi bo sama pamietam,ze juz chcialam aby mala byla po tej stronie...
Edytko pozdrawiam.
Violka trzymam kciuki za Twoj interes:-)

No a u nas wszystko po staremu...Mala zasnela po 20 i pospi do 6-7 rano:-)Nie moge sie doczekac az polscimy do Polski choc tyci obawiam sie tego jak mala bedzie zachowywala sie w samolocie...no,ale jakos to bedzie.

Pozdrawiam i sciskam wszystkie.dobrej nocki i buziaki

haha mialam nie liczyc dni cyklu ale cycki mnie zmusily... bylam pewna ze @ ma nadejsc okolo 13stego kwietnia wiec jeszcze prawie dwa tygodnie a moje cycki zglupialy bo zaczely mnie bolec :?? co jest grane... z reguly zaczynaly bolec pare dni przed @ góra tydzien przed... i jak ja mam sie nie nastawiac......
monisiowata koti81 jest z wrocławia i ma super ginka napisz do niej, znajdziesz ja pewnie na liscie naszych skarbów- urodzila całkiemniedawno chyba 9 marca :-)
ide spac dobranoc

Witam wieczorowa pora :cool2:

Karolcia81 ciesze sie ze od rana tryskałas energia oby była tak
juz zawsze I przede wszystkim miło czytac ze jestes szczesliwa
Trzymam juz teraz kciuki by staranka od czerwca były bardzo
krótkie :-):-):-)

Niucha79 ehhh te mdłosci Doczytałam ze synus konczy 9 lat wiec
zapewne imprezka jutro bedzie :)Wszystkiego dobrego dla KUBY
no i duuuzo prezentów:happy2:

Annas81 tez jestem pozytywnej mysli co do tej owulacji,
doczytałam ze to moze przez stres ..czas pokaze

13x13 zerkam zerkam a ty wciaz w dwupaku Ehhh zawiedziona jestem :wściekła/y:
A tak bym chciała zobaczyc DZIDZIA WYŁAŹ:tak:
A co do lekarza masz bardzo pozytywnie nastawionego doktorka z
poczuciem humoru hehe
Natomiast jesli chodzi o mnie to w maju ide na wizyte do lekarza
bedziemy zajmowac sie owulka ...takze czekam do maja
Swoja droga maj to piekny miesiac ;-)

Ola gratuluje betki :happy2::happy2:

Kaira24 jak pisalam teraz zaczne regularnie chodzic do ginekologa
kolejna wizyta w maja. Moze jakies badanka porobie ale czas pokaze
Zauwazyłam ze juz masz kilka aniołków w niebie ...zapalam dla nich
(*)(*)(*)(*)...Trzymaj sie !

Kasikz ty juz ma półmetku gratuluje :happy2::happy2:

Pati no prosze odezwałas sie,ciesze sie ze łazienke skonczna
macie wierze ile syfu jest przy remoncie łazienki, no bo ja miałm
mnóstwo takze mozesz miec podobnie. Ehhh Pati nie łam sie zapewne
przed 30-stka dzidzie urodzisz a moze stanie sie to po 30 ludzie rodza
nawet gdy maja tyle lat.;-)

Kobietko22 ty tych badan porobilas ....szacuneczek

Monisiowata no to do dzieła z mezusiem i.....nic tylko
trzymac kciuki!:cool2::cool2:

Aga0240 to pieknie ze mala tak spi. Znam osoby które nie wysypiaja
sie wcale a wcale.A tak pozatym to chyba jeszcze nie mówiłam
ze piekna masz córeczke:-)

Ja wysprzatałam część mieszkania jutro i pojutrze reszte. Jeszcze zakupy a potem
krzatanie sie w kuchni:baffled:
Tazke znów najwyzej wieczorem sie odezwie:sorry2:

POZDRAWIAM SERDECZNIE WSZYSTKICH I ZYCZE MILYCH SNÓW A JUTRO DUUUZO SŁONCA:-)

Witam sie kochane....
Kaira24 - zaintrygowałas mnie tą tarczycą...a ja żyje w przekonaniu, że jak te wyniki są ok. to z tarczycą wszystko dobrze...anty TPO tez robiłam i tez ok. Moja lekarka rodzinna - taka młoda babka - to nawet mówiła, że jak TSH jest bez zastrzeżeń, oczywiście zrobione kilka razy - to nie ma sie co tarczycą przejmować, ale ja na wszelki wypadek zrobiłam jeszcze ft3, ft4....
Nie chce chodzić na razie po lekarzach...bo straciłam do nich zupełnie zaufanie...i chyba dopiero w maju pójde do jakiegos gina, żeby sobie wyniki obejrzał....no i może mnie....

Dzisiaj powinny byc wyniki chlamydii....a po najbliższej @ ide jeszczę na wymazy ureapl. i mykopl.....i koniec....i czerwcowe trzęsienie ziemi!!!!!!!

Milutkiego dnia...kochane.....

Witam się z Wami od samego rana
Dzisiaj dalszy ciąg mdłości, muszę jakieś pranie chociaż zrobić żeby za dużo się nie uzbierało.
Agnieszka0240 to super że masz taką grzeczną córeczkę że daje się rodzicom wyspać i śliczna z niej księżniczka.
Carri dziękuję Ci bardzo za życzenia dla Kuby od samego rana mnie budził bo nie mógł się doczekać prezentu a imprezka będzie ale dopiero w święta bo wtedy wszyscy mają wolne to się zjawią
Ola super że betka taka ładna a co do coli to nie za często i szklaneczka nie zaszkodzi
Kasiawd twoja betka też pięknie urośnie
13x13 jak się czujesz kochana może te bóle pleców to zbliżający się poród
Wszystkim życzę miłego dnia !

Nie no to bez sensu trochę według mnie -coś na zasadzie "jak nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi":baffled: bez sensu -jeśli masz dobry progesteron to nie ma potrzeby go brać:no: ja przed ciążą nie brałam -a wcale wysoki nie był. Po pierwsze po co rozregulować owulke (ja miałam np w 20 dc -gdybym wzięła progesteron w 14dc -jak każą lekarze -Alicji by nie było bo owulki by nie było). Czy pomaga w zagnieżdżeniu? no tak -ale jeśli organizm ma go w granicach normy to poradzi sobie z zagnieżdżeniem. Zobaczymy co powie gin -ale według mnie to trochę za dużo dobrych chęci...

ewelina28 - ja od 3 miesięcy biorę duphaston w II fazie cyklu. Bo mam za słabą. Zawsze było tak, że po odstawieniu za dzień góra 2 @ się pojawiała. Cykle mam 28 dniowe zazwyczaj. W tym cyklu właśnie w 25 dc zaczęłam dziwnie plamić, jakby śluz z domieszką krwi. Od razu napisałam do mojej pani doktot, czy @ może przyjść przed odstawieniem leku, i napisała że może tak być, ale żeby zrobić test najlepiej z krwi bo może to być też objaw wczesnej ciąży. Zrobiłam popołudniu zwykły test ale wyszedł negatywny. Więc raczej to @, ale powtórzę jeszcze z porannego moczu, albo na betę pójdę.Daj znać co Ci gin powiedział!

Dziękuję WAM dziewuszki za odpowiedź....:-)
Wizyta ogólnie ok, ale zaczyna mnie ta ginka wnerwiać....bo zaczęła stosować leczenie coś na zasadzie "nie zaszkodzi można brać"!!!, a ja dziękuję za takie leczenie!!!! Najpierw stwierdziła, że przy duphastonie występują bóle brzucha i to jest normalne, natomiast krwawienie jeśli jest "rdzawą krwią" jest niepokojące...u mnie na szczęście była "czysta krew"...więc przyjęłam, że mam dalej brać, następnie stwierdziła, że odstawiamy i mam powtórzyć badanie progesteronu...pytam "po co, skoro mam książkowy"....:szok::szok: Coś pomruczała...ble...ble...ble....i już wiem, że ja tej pani dziękuję!!!! Więcej do niej nie pójdę, czyli standard....czeka mnie znów szukanie gina!!! Ja już mam dziewczyny serdecznie dosyć tych lekarzy....co jeden to inna diagnoza....inne leczenie...wymiękam po prostu...ale zrobię ten progesteron...

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia :-)\
Agatko, Ty już chyba na dniach, co??? Trzymam kciuki, by poród był szybki i MAŁObolesny ;-)

reklama
Dzien dobry drogie PAnie:)

Widze ze jestescie obeznane z wynikami badan:]
A powiedzcie mi co powinnam zrobic teraz po tej ciazy pozamacicznej????Pewnie lekarz cos zaleci, ale ogólnie jestem ciekawa co sie zaleca.
Ja po poprzednim poronieniu robiłam: toxo,cytomegalie,chlamydie...eee robiłam w listopadzie HSG i wyszło mi ze jajowody sa drożne( co mnie teraz zastanawia , bo przy laparo.wyszło ze miałam liczne zrost) ,czy tego nie widac podczas HSG????
Hormony tez robiłam i tarczyce!!!!No i chyba to wszystko...
Aaaa i M sie badał , ma problemy z morfologią plemniczków i miał jakąs bakterie ktorą wyleczył.

Co jeszcze powinnam/powinniśmy zrobic????

Życzę miłego dnia:)

Do góry