reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Kaira bardzo mi przykro zapalam światełko(*) dla Aniołka.

Czytałam sobie książke i trafiłam na ładny fragment zacytowany z Pisma Świętego:
"Pozwólcie dzieciom przychodzić do mnie, nie przeszkadzajcie im,
Do takich bowiem należy Królestwo Boże"
Mysza już zacisnęłam kciuki z całych sił , będzie dobrze musi być:tak:
Ewcia ja też do niedawna nie miałam bladego pojęcia o badanich dzięki pomocy dziewczyn z BB i lekarza sie w tym odnalazłam i połapałam.
Aligator tak wykryto u mnie ureaplasme, a badanie obejmowało: chlamydie, ureaplasme, opryszczke , hpv,mykoplazme.
Agatko no nareszcie ty nasz "wielorybku" :-);-), o jej już nie długo już nie mogę sie doczekać kiedy zobaczymy Wasz skarbek:tak::-).
Ja jutro idę do lekarza, po jakieś leki na tą ureaplasme dla siebie i M ,mam nadzieje, że szybko sie tego pozbędziemy:tak:.
Kasiu wszystkie wierzymy i modlimy sie za Was będzie dobrze zobaczysz , będzie lepiej niż myślą ci wszyscy lekarze.

A ja czekam na moją pierwszą @ po zabiegu. Mam nadzieję, że przyjdzie prawidłowo, bo to bardzo ważne dla dalszych staranek. Z niecierpliwością czekam na piątkowe wyniki bety. Jest możliwe, że to nie był zaśniad ale czas pokaże. Tak bardzo chciałabym się starać za 2 miesiące o dzidzię!
Pozdrowinka dla wszystkich

Witajcie kochane:-D:-D:-D

Przepraszam, że nie odezwałam się zaraz po USG bioderek, ale jakoś teraz tak czas szybko leci, że ho ho:-p:-p:-p

Na USG wszystko w porządku i do kontroli mamy przyjść w trzecim miesiącu:-):-):-) Bartuś prawie cały czas spał, a podczas badania był bardzo grzeczny:-):-):-)

Teraz jak zrobiła się taka ładna pogoda to Nasze dni wyglądają tak -> pobudka około 7:00, mleczko, wygłupy do około 10:00, zaś mleczko, spacer, mleczko (ja jem obiadek), spacer, mleczko, wygłupy, kąpanie po 19:00, mleczko i spanie:happy2::happy2::happy2:

Dziś w nocy Bartuś obudził się w nocy tylko raz i mam nadzieję, że wpływają na to spacerki i już tak zostanie:-):-):-) muszę Wam napisać, że wczoraj jak jeździłam po największych dziurach to Bartuś spał, a jak tylko stanęłam na chwilkę to od razu płacz:szok::szok::szok: dziś już na szczęście jak stawałam to płaczu nie było:-):-):-)

Zapoznałam sąsiadkę, która ma jedenastomiesięczną córeczkę, więc mam z kim chodzić na spacery, więc zawsze raźniej:-D:-D:-D

Teraz czekamy, aż Bartuś skończy 6 tygodni i czeka nas pierwsze szczepienie:tak::tak::tak:

16 maja mamy chrzciny:happy2::happy2::happy2:

Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku -> postaram się odzywać:-D:-D:-D

Witam wszystkie:)

Ediuk - to trzymam kciuki za dobre wyniki badań i do dzieła:)

Mysz84- to juz od dziś mocno trzymam kciuki za wizytę!!!Będzie dobrze:)

&Ewcia - cieszę się że lepiej już psychicznie się czujesz. Chociaż pewnie jeszcze nie raz przyjdą "gorsze" chwile" Bardzo dobrze, że masz wsparcie w najbliższych!

karolcia81 - u mnie jak zwykle, wiecznie zmęczona:) W tym momencie czekamy na efekt staranek w tym cyklu, nie piszę o tym bo nie chcę się nakręcać. Co ma być to będzie:)

Aligator - często właśnie tak jest, że psychika blokuje..czasem trzeba odpuścić trochę:)Owocnych szaleńsw z mężem:)

ewela28 - witaj:)

zjola - super że po zabiegu wszystko wróciło do normy. Trzymam kciuki żeby wynik był dobry i żebyście mogli zacząć staranka!

Agatka - jejku Ty już jedną nogą na porodówce:)Jak ten czas szybko leci!!! A u mnie jak zwykle, wiecznie zmęczona:)Ale szczęśliwa bo już możemy się starać:)

kaira - bardzo mi przykro:(Nie możesz tracić nadziei...

Carri - kciuki mocno zaciśnięte!!!:)

czarna - witaj:)Super że u Ciebie takie świetne samopoczucie:)

EwelinaK26 - to trzymam kciuki żeby @ nie przyszła!

kaska0201 - super wieści przynosisz. Silny chłopak z Karolka!:)Cieszę się że wraz z wiosną więcej optymizmu u Ciebie:)

kasiawd - witaj:)

kobietka - obyście szybko się pozbyli tego czegoś:)

mama sówka - grzeczny ten Wasz synuś:)

Miłego wieczoru wszystkim życzę!!

Witajcie dziewczyny,
Dla wszystkich nowych mam, zapalam światełko dla ich aniołeczków
[*]

Ostatnio nie mam czasu na pisanie jak zaczełam chodzić do pracy. Czas tak szybko ucieka po tej 16 ze szkoda gadac a i zmęczona jestem dużo bardziej niz zwykle, praca, nieprzespane noce i sie wszystko nakłada na siebie. Jakos daje rade nie jest najgorzej.
Troche sie poprawiło w robocie, nie zapeszam jak narazie jest ok. Duzo pracy owszemale przynajmniej czas mi szybko mija.
Pozatym to 1 @ po zabiegu dobiega końca. I cały czas nie moge przestać mysleć o nastepnej ciąży.
Zastanawiam się czy już teraz zacząć się starać czy jeszcze poczekać, z jednej strony chciałabym już nawet teraz, a z drugiej mam obawy, boje się.... obawy pewnie zawsze będą, poprostu trzeba będzie się odważyć. Porozmawiam z mężem i może jakos oboje razem podejmiemy decyzję.
A póki co znikam odpocząć po ciężkim dniu.
Miłej nocy.

Hej dziewczyny.
Kaira tak bardzo mi przykro.. Nie wiem dlaczego los bywa taki okrutny, ale wierzę, że iedyś spełni się to, co pisała Agatka... o to się modlę...
Agatko ślicznie napisałaś. Czekamy na Twoją Alicję:)
Kasiu Twój synek jest bardzo silny, wszystkie go tu podziwiamy i .. Ciebie oczywiście. Zobaczysz będzie dobrze. 7 KWIETNIA to także moja data, wtedy ostatni raz na USG zobaczyłam moją kruszynkę z niebijącym już serduszkiem... Potem zabieg i rozpacz... Bardzo tęsknie i moja ramiona są tak strasznie puste...
Zjola trzymam kciuki, żeby betka wyszła niska i żeby to nie był zaśniad... Moze za dwa miesiące będziemy trzymały kciuki za wysoką betkę...życzę Ci tego z całego serca.
Kobietko a jaki antybiotyk bierzesz?, po kuracji masz powtórzyć wynik? Oby leki szybko pomogły:)
Kasiawd ja też w to wierzę:)
Ewelina oby ta spóźniająca się @ to było to:)) czekamy na wieści... a może zdjęcie dwóch kreseczek..
Carri kciuki zaciśnięte. Wiosna za oknem i w serduszku:)
Czarna Ty "rozpustna kobietko";) Wiesz cytologia nie zając.. a troszeczkę przyjemności nam się należy. W końcu wiosna!
Słodziutka a gdzie Ty?
Daa co u Ciebie. Odezwij się do nas, jak tam mdłości, nadal dokuczają?
Miłego wieczoru i nocki. Udanych staranek o przytulanek.

Ostatnia edycja:
Czesc kochane.
Mala spi wiec mam tyci czasu aby pobuszowac na forum-hihi.
U nas wszystko ok.Mala jest naprawde kochana i juz nie wyobrazam sobie jakby bylo gdyby jej nie bylo...
No a ja chodze z deka zdolowana bo mam do zgubienia 15 kg...Kiedys udalo mi sie 22 kg,ale to stare dzieje...Boje sie,ze teraz nie bede miala tyle silnej woli i nie dam rady...
Serio nie moge na siebie patrzec.wygladam po tej ciazy jak taki wieloryb(zwisajaca skora brzucha itd...)

Agatko,ale czas gna do przodu...Pamietam jak ja bylam na koncowce ciazy a teraz juz ty niedlugo powitasz na swiecie Alicje...
Kasiu super wiadomoci:-)Karolek to silny chlopiec i wszystko bedzie dobrze.

Dobranoc dziewczynki.Pozdrawiam wszystkie

Witajcie Kobietki!

Wpadam tylko na chwilę...po prośbie ;-)

Proszę o mocne kciukasy &&&&&&& o 15 mam wizytę.

Uśmiechniętego dnia Wam życzę! :-D

reklama
Do góry