reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam!
Dawno mnie tu nie było, ale nie miałam sił na pisanie. Stres mnie zżera. Dwa dni temu dostałam ze szpitala list że mam się zgłosić na dalsze leczenie. Zmroziło mnie, bo jak zadzwoniłam do mojego lekarza to powiedział, że jest jakiś problem z kosmkami i trzeba zrobić betę. Boję się, że przyczyną obumarcia mojej ciąży mógł być zaśniad częściowy (bo wyraźnie był widoczny zarodek). Czy któraś z was miała podobny problem a potem zaszła w ciążę i urodziła zdrowe dziecko? Najgorsze, że ja już nie mam czasu na czekanie, bo mam 39 lat. Chciałam mieć dziecko z moim 2 mężem, który nie ma jeszcze dzieci a tu takie nieszczęście!

Witaj.
Niewiele Ci pomogę...ale jak teraz roniłam to tez miałam podejrzenie zaśniadu groniastego....i z ogromnym strachem czekałam na wynik h-p. Na szczęście to był fauszywy alarm. Ale przez ten czas zdążyłam się wszystkiego na temat zaśniadu dowiedzieć. W szpitalu powiedzieli, że jeśli obawy sie potwierdzą to czeka mnie leczenie i praktycznie co kilka dni badanie betki...czy spada. Ale jednocześnie powiedzieli, że wskazane jest przy zaśniadzie nie zachodzic w ciąże przez conajmniej pół roku - więc to nie taki straszny termin...co to jest dla nas pól roku....czas na wycizenie, odpoczynek, badanka, podleczenie i do dzieła. A wracając do tematu zaśniadu....to troche poczytałam o nim....i naprawdę, dziewczyny zachodzą w ciąże i rodzą zdrowe dzieciaczki...więc moja kochana...głowa do góry. Śmigaj do szpitala...i niech Cię wyleczą....bo jak to mi powiedzieli...dzisiaj zasniad to nie wyrok!

reklama
Witam!
Dawno mnie tu nie było, ale nie miałam sił na pisanie. Stres mnie zżera. Dwa dni temu dostałam ze szpitala list że mam się zgłosić na dalsze leczenie. Zmroziło mnie, bo jak zadzwoniłam do mojego lekarza to powiedział, że jest jakiś problem z kosmkami i trzeba zrobić betę. Boję się, że przyczyną obumarcia mojej ciąży mógł być zaśniad częściowy (bo wyraźnie był widoczny zarodek). Czy któraś z was miała podobny problem a potem zaszła w ciążę i urodziła zdrowe dziecko? Najgorsze, że ja już nie mam czasu na czekanie, bo mam 39 lat. Chciałam mieć dziecko z moim 2 mężem, który nie ma jeszcze dzieci a tu takie nieszczęście!

Witaj zjola :-)
Faktycznie nie zaglądałaś ostatnio...niestety ja nie pomogę bo nie mam zielonego pojęcia co to może oznaczać. Życzę aby wszystko ułożyło się dobrze.
A co do czekania to nie ma co robić paniki. 39lat to jeszcze nie tak strasznie dużo i czasu na urodzenie maleństwa na pewno Ci nie zabraknie.

Dziewczyny!
Bardzo dziękuję za słowa otuchy :-). Jutro lub we wtorek będę u mojego ginekologa, to dowiem się czegoś więcej. Będzie to moja pierwsza wizyta po poronieniu. Myślę, że zbada mnie i zrobi USG, a wtedy już dowiem się czegoś więcej. Odezwę się do Was niebawem :tak:

Witajcie Kobietki :-D

Ja wczoraj nie wytrzymałam i poleciałam do ginka... Nie do swojego, tylko do takiego pierwszego lepszego. Zależało mi tylko na usg...
Na razie jeszcze bardzo maleńka, ale najważniejsze że usadowiła się w odpowiednim miejscu. W przyszłym tygodniu myślę że będziemy słuchać już serduszka.
Ten drugi ginek potwierdził mi że ciąża z bardzo późnej owulacji więc dużo młodsza niżby to wynikało z OM.
Przedstawiam Wam moją Fasolinkę :-)

Kochana ale masz szczęście... Życzę żebys go miała JESZCZE WIĘCEJ!!!Kochaniutka ta fasoleczka...
Właśnie mi sie przypomniała moja....i jakoś tak łzy napływają do oczu... czy ja kiedys pokonam ten cholerny żal??? Dlaczego...

Czesc dziewczynki:-)
Dzis bylam z mala robic zdjecia do paszportu i jak wroci Artur idziemy zlozyc wniosek.
Kasik pytalas czy lecimy na swieta do Polski...Nie kochana mamy zarezerwowane bilety na 16 kwietnia:-)Juz nie moge sie doczekac:-)
U nas dzis sliczna wiosenna pogoda:-)Jest 16 stopni wiec pospacerowalysmy troche dzis dluzej:-)
Wstawiam Wam zdjecie malej robione dzis.Sorki ze nie odwrocone ale cos mi nie wyszlo-hihi
Buziaki dla wszystkich SL270982..jpg

Witam popołudniowo ... Całe szczescie nie wiele miałam do nadrobienia - ostatnio jakos mało piszecie.

Przede wszystkim Myszko z całego serducha GRATULUJE !!!! Spokojnych 9 miesiecy zycze !!!Zdjecie sliczniutkie :)

A tak poza tym dzis testowałam...Niestety wyszła jedna krecha , aaa szkoda byłam przekonana ze jestem w ciazy No nic trzeba sie wziasc w garsc i czekac ..... Na kolejne miesiace
No nic mykam zajac sie czyms moze ksiazka, tv lub sama nie wiem...

Pozdrawiam i do zas......

zjola daj znać po wizycie! Trzymam kciukasy żeby wszystko było dobrze &&&
tulipanek dziękujemy :-)
Agnieszka śliczna ta Twoja córcia :-) zazdraszczam takiej pięknej pogody.
Carrii dziękujemy :-) dopóki nie ma @ jest nadzieja! Mnie testy wychodziły dopiero 5 dni od terminu @

Powiem Wam że taka wczoraj zakręcona u ginka byłam że nie zapytałam po której stronie mam dzidzię, a totalnie nie czuję bo po jednej i po drugiej mam delikatne kłucie... ;-) następna wizyta za tydzień 25.03 już u mojego ginka :-) więc wtedy o wszsytko wypytam :-)

Miłego popołudnia!

Myszko mozesz masz racje , moze za bardzo sie pospieszyłam ehhh Co do miesiaczki mam jeszcze czas ale te dziwne samopoczucie robi swoje :)

Ehh nie dziwie Ci sie ze zakrecona bylas u lekarza :) To z radosci , ze szczescia !!!!

reklama
Myszko mozesz masz racje , moze za bardzo sie pospieszyłam ehhh Co do miesiaczki mam jeszcze czas ale te dziwne samopoczucie robi swoje :)

Ehh nie dziwie Ci sie ze zakrecona bylas u lekarza :) To z radosci , ze szczescia !!!!

No to proponuję poczekać parę dni i znowu testować. Trzymam kciukasy za fasolkę! &&&

A co do mnie to ja bardziej w szoku byłam...wymyśliłam sobie że pojadę na usg, znalazłam w necie ginka, zadzwoniłam i poprosiłam żeby mnie przyjął. I za godzinę już na leżance leżałam...
Powiem Wam szczerze ze nasłuchałam i naczytałam się ostatnio o ciąży pozamacicznej i mnie jakiś taki niepokój dopadł więc zależało mi żeby jak najszybcej sprawdzić czy dzidzia sobie gniazdko uwiła gdzie trzeba :-)

Do góry