reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam.....

Karolcia [/B]– rozumiem, że lipiec rezerwujesz jedną fasolke już dla siebie? I tak trzymać kochana. Jak zębolog? To już było?

Tak, tak, jedna fasolka z lipcowego przydziału dla mnie....
A co do zzzzębologa....sadysty....to ide dzisiaj na 16.00....jej...sssttttrrrraaaasznie sie boje...nie tyle bólu po, co narkozy, ale wiem, że może to byc trude rwanie z dłutowaniem i nie dam rady tego zrobic na żywca....więc kochane moje trzymajcie mocno kciuki, żebym sie obudziła...

Witajcie Kobietki :-D

Ja wczoraj nie wytrzymałam i poleciałam do ginka... Nie do swojego, tylko do takiego pierwszego lepszego. Zależało mi tylko na usg...
Na razie jeszcze bardzo maleńka, ale najważniejsze że usadowiła się w odpowiednim miejscu. W przyszłym tygodniu myślę że będziemy słuchać już serduszka.
Ten drugi ginek potwierdził mi że ciąża z bardzo późnej owulacji więc dużo młodsza niżby to wynikało z OM.
Przedstawiam Wam moją Fasolinkę :-)

Piękna fasolka...no pecherzyk, ale piękny....oby się tam szybko dzidzius pojawł.....
Przytulam mocno.....szczęściaro....!!!!

A powiedz mi kochana.....czy nikt na Ciebie nie nakrzyczał, że tak szybko zaszłaś....przepraszam, że pytam...ale ja przy drugiej ciązy to się nasłuchałam za wszystkie czasy...pomimo, że poczekaliśmy książkowe trzy @!!!! A jak zaczęłam ronić...to prawie mi powiedzieli, że się sama o to prosiłam....
Ale mam nadzieje, że trafiłaś na rozsądnych, miłych lekarzy...i nie maja takiego durnowatego podejścia jak Ci moi....
Trzymaj sie kochana.....

A w poniedziałek...do genetyka...ciężki czas dla moich nerwów nastał....

Buziaki dla Was wzystkich....

Anetka, Aniołki.....a Wy gdzie?

reklama
Witajcie Kobietki :-D

Ja wczoraj nie wytrzymałam i poleciałam do ginka... Nie do swojego, tylko do takiego pierwszego lepszego. Zależało mi tylko na usg...
Na razie jeszcze bardzo maleńka, ale najważniejsze że usadowiła się w odpowiednim miejscu. W przyszłym tygodniu myślę że będziemy słuchać już serduszka.
Ten drugi ginek potwierdził mi że ciąża z bardzo późnej owulacji więc dużo młodsza niżby to wynikało z OM.
Przedstawiam Wam moją Fasolinkę :-)

Mysza śliczna ta Twoja fasolinka,ale jeszcze maciupka :tak:. Czekamy zatem na coraz to lepsze zdjecia z miesiaca na miesiac :-) a co tam tez chcemy widzieć ;-)

Koti gratulacje !!!

A tak poza tym to witam sie porannie. Znowu cos mnie podkusilo i wygrałam kolejna aukcje - zablokujcie mi to allegro ! :no: Juz mam dwie szuflady w komodzie zapełnione ciuszkami.:sorry2:

Piękna fasolka...no pecherzyk, ale piękny....oby się tam szybko dzidzius pojawł.....
Przytulam mocno.....szczęściaro....!!!!
A powiedz mi kochana.....czy nikt na Ciebie nie nakrzyczał, że tak szybko zaszłaś....przepraszam, że pytam...ale ja przy drugiej ciązy to się nasłuchałam za wszystkie czasy...pomimo, że poczekaliśmy książkowe trzy @!!!! A jak zaczęłam ronić...to prawie mi powiedzieli, że się sama o to prosiłam....
Ale mam nadzieje, że trafiłaś na rozsądnych, miłych lekarzy...i nie maja takiego durnowatego podejścia jak Ci moi....
Trzymaj sie kochana.....
Dziękujemy... :-)
Musiałam iść chociaż zobaczyć ten pęcherzyk czy się dobrze zadomowił, bo przeczytałam ostatnio że u jednej z dziewczyn z forum stwierdzono ciążę pozamaciczną...no i moje myślenie kręciło się już tylko koło jednego.
Byłam u dwóch ginków, ten drugi to z przypadku wczoraj się trafił i żaden nic nie mówił ze to niebezpieczne...tylko teraz profilaktycznie dupka biorę na podtrzymanie.
Ehh odrzucam złe myśli. Musi być dobrze. Marzę już tylko żeby zobaczyć bijące serduszko :-)
Mysza śliczna ta Twoja fasolinka,ale jeszcze maciupka :tak:. Czekamy zatem na coraz to lepsze zdjecia z miesiaca na miesiac :-) a co tam tez chcemy widzieć ;-)
A tak poza tym to witam sie porannie. Znowu cos mnie podkusilo i wygrałam kolejna aukcje - zablokujcie mi to allegro ! :no: Juz mam dwie szuflady w komodzie zapełnione ciuszkami.:sorry2:
Heh...kupuj i niczego nie żałuj...żebyś tylko za chwilę szafy nie musiała dokupować na te ciuszki.
Ja na razie oglądam ciuszki ciążowe. Te które zamówiłam ostatnio na allegro już przyszły, ale kurcze spódnica i spodnie trochę za duże...spódnicę wymieniam na mniejszą a spodnie zostawiam, mogą być takie trochę luźniejsza, a i tak na razie nie będę w nich chodzić więc całkiem możliwe że mi tyłek urośnie do tego czasu ;-) choc wolałabym nie.
A życzy dla dzidziusia zacznę kupować jak już będę wiedziała czy to chłopek czy dziewka...a do tego czasu jeszcze trochę zostało :-)

Miłego dnia!!!

CZEŚĆ KOBIETKI, Mysza ale masz fajną tą kuleczkę w brzuszku.

A ja byłam u ginka i te plamienia odeszły jak ręką odjął. No szok, wszystko jest dobrze. Wszystko się wygoiło. Mam zachodzić w ciążę w maju, żeby pierwszy trymestr przypadł na lato, kiedy jest najmniej wirusów. Czy jest już ktoś zapisany na maj 2010?

I dziś jest ta data, która trochę kłuje, ale nie jest tak źle, myśłam rok temu, że dziś już będę z maleństwem.

karolciu kochana jestem..poprostu cichutko czytam nie pisze bo nie mam o czym...nic konkretnego nie dzieje sie w temacie ciazy...
ale jak juz pisze to napisze ze wczoraj wkoncu skonczylam antybiotyki!!!jeszcze zostala ta szczepionka...dobrze ze mam brac teraz tylko 4 tabl dziennie a nie 8....bo zoladek mi juz siadal konkretnie...przez ostatni tydzien na zmiane-bole brzucha-wymioty-biegunka.....
ale jak tylko skonczyla,m je brac to juz jest ok.....
do gina ide w maju...tylko po to zeby potwierdzil ze mozemy dzialac ;)
a ty karolciu wybralas juz nowego gina?
aha i:koti gratuluje synusia!!!
zafasolkowanym tez gratuluje!!!
agniesia82 jak narazie ja jestem na maj!!!! :)))) o ile sie nie przesunie mi nic...oby nie....i o ile ustrzelimy akurat ;)

Ostatnia edycja:

Kaira24 – jak już będziesz wstanie nam potwierdzić czy ta cholerna @ przylazła czy nie to daj znać, a póki co trzymam kciuki, żeby nie przylazła

A u mnie? Dziewczyny masakra, chodzę jak królik enerdżajzer, choć baterie mi wysiadają około 20. Natomiast wstaję o 4 i koniec spania. Mogę od rana góry przenosić :dry: Dzisiaj postanowiłam troszkę nadrobić, ale ile mi z oczu łez poleciało ze zmęczenia to moje, ale jestem na bieżąco ;-) Teraz mykam utulić się do snu :-p

Szukam programu darmowego, łatwego w obsłudze do projektowania ogrodów. Ktoś pomoże cosik wymyśleć? Chcę w tym roku uruchomić ogród moich marzeń, ale najpierw muszę sobie zrobić projekt i plan działania, choć i tak pewnie ulegnie on zmianie, ale zawsze to jakaś podstawa.

Ok uciekam papa

Lilianko @ przyszła na dobre 17 choć jak na mnie bardzo pomalutku leje......CZasem takie programy są w gazecie murator.

Dziewczynki nie wymieniam Was ale każdej z osobna dziękuję za odpowiedź! To w takim razie uzbrajam się w cierpliwość i czekam...a to dopiero 25 dzień... jak ja mam tak długo czekac to osiwieję... Jeszcze do tego ten stres, że może się UDAŁO ;-) a to za wcześnie... chyba zwariowałam do reszty - juz sama nie wiem czego chcę! Do czego nas to życie doprowadza??? Do totalnej paranoi... no chyba, że tylko ja tak świruję... Jeżeli tak i przynudzam Wam tym to przepraszam, ale moja psychika już sobie chyba z tym nie radzi:-(
Dobrej nocy
Trzuymię kciuki żeby się udało:)
koti Gratulacje!!!
Właśnie dzwonili do mie z laboratorium w kariotypie brak cech patologicznych i jakichkolwiek uszkodzeń. Wiec jak na dziś jest coś pocieszającego.a @ sobie kapie jakby jej się nie chciało.A z nudów siedze cay czas na kompie i gram na facebook.Idę jakiś obiad ugotować bo nic dziś nie zrobiłam.Pozdrawiam

Dziewczyny gorąco was pozdrawiam. Nie ma siły odpisywać , bo jakieś choróbsko mnie zlapoalo i strasznie słaba jestem.
Wracaj szybko do zdrówka!!!

kaira24 super że dobre wieści z labolatorium!

Ja też zaraz zabieram się za jakiś obiad choć brakuje mi pomysłu...

Dziewczyny mam pytanie...czy czerwona herbata w ciąży nie szkodzi ? i czy jabłka można jeść bez ograniczeń, bo ostatnio jem dość dużo i tak się zastanowiłam czy to dobrze...

reklama
Witam!
Dawno mnie tu nie było, ale nie miałam sił na pisanie. Stres mnie zżera. Dwa dni temu dostałam ze szpitala list że mam się zgłosić na dalsze leczenie. Zmroziło mnie, bo jak zadzwoniłam do mojego lekarza to powiedział, że jest jakiś problem z kosmkami i trzeba zrobić betę. Boję się, że przyczyną obumarcia mojej ciąży mógł być zaśniad częściowy (bo wyraźnie był widoczny zarodek). Czy któraś z was miała podobny problem a potem zaszła w ciążę i urodziła zdrowe dziecko? Najgorsze, że ja już nie mam czasu na czekanie, bo mam 39 lat. Chciałam mieć dziecko z moim 2 mężem, który nie ma jeszcze dzieci a tu takie nieszczęście!

Do góry