reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witajcie Kobietki!!!

Już wróciliśmy...wizyta świetna, ginek cudowny!!! Jestem bardzo szczęśliwa że do niego trafiłam.
Dzidziulki jeszcze nie było widać, ale ginek mnie uprzedził, najprawdopodobniej jednak owulka była dopiero po 24.02 więc to jeszcze bardzo młoda ciąża.
Zrobił mi badanka i cytologie, pobrali krew na pozostałe (mnóstwo ich i dość drogie->same badania 540zł) i przepisał dupka 3x1, magneB6 i acidum folicum 15mg... I następna wizyta za 10 dni. Jutro mam tylko do niego jeszcze zadzwonić jak odbiorę wyniki bety.
Generalnie dr Rogiewicz to świetny specjalista, jeszcze się nie spotkałam z ginkiem który ma tak swietne podejście...

Powiedzcie mi bo zapomniałam go już zapytać, czy dupek może mieć wpływ na betę ?!? Bo idę jutro rano i nie wiem czy już dzisiaj dupka brać czy poczekać z nim do jutra ?

Hej Mysza, no to same super wieści. Wow, o tego kwasu foliowego to Ci niezle przepisał az 15mg duzoooo ale to pewnie dlatego ze fasolka wczesniej troszkę uszczupliła zasoby i teraz trzeba wspomoc organizm bo szczegolnie teraz w pierwszych tygodniach kwas foliowy jest niesamowicie ważny. To fajnie że testy wykryly tak młodą ciążę. A co to za badania mialas robione? bardzo jestem ciekawa, to jakies inne od tych o ktorych tu pisalysmy? Super że lekarz się Wami tak dobrze zajął, napewno będziecie pod dobrą opieką :) A dupek to tak profilaktycznie? Moj lekarz mowi ze jak zajde w ciaze to uwaza ze nie powinnam go brac i ze przepisze mi go jak ja bede chciala bo nie zaszkodzi.

To jaką dawkę powinno się przyjmować w trakcie starań??? Taką jak ciężarne???

Lilijanna też rozaważam wszelkie za i przeciw takiego odczekiwania po leczeniu... sama nie wiem co zrobię! Narazie czekam cierpliwie na opinię gina. Jutro idę do niego to się dowiem i może podejmę decyzję co dalej...

przed ciążą przeważnie zaleca się 0,2mg, ale spotkalam sie tez z opiniami że można miesiąc przed planowaną ciążą brać już 0,4mg, ale sa to i tak bardzo niewielkie dawki, podawane wspomagająco tylko bo tak naprawde terapeutycznie podaje się 5-10mg wiec conajmniej ponad 10x wiecej. A Mysza to już w ogole jak dla mnie to mega dużą dawkę dostała. 3mam jutro && za wizyte u ginka!

Jestem na chwilkę:tak:

Nie wiem jak to jest -zawsze sobie obiecywałam ze będę pisała i czytała, że będe na bieżąco -tym bardziej że mam przecież czas:-( a czuję się taka oklapła i zmęczona ze nie mam siły dosłownie na nic:confused:

Ale jestem z Wami mimo wszystko -myślę i kibicuję w spełnianiu marzeń, w dążeniu do celu:tak: Wiem że każda nowa Aniołkowa Mama znajdzie tutaj wsparcie i jestem spokojna

Miłego dnia babeczki:-)

13x13, Ty się dziwisz że już siły nie masz, na kiedy masz termin porodu? Ty już jedną nogą na porodówce chyba co? :) pozdrawiam!! :) 3majcie sie cieplutko!

Katkaa w takim razie trzymam kciuki za to zeby przylazla @
(

Dzięki za kciuki, a ja 3mam kciuki żeby Twoja @ też szybko się pojawiła

reklama
Witajcie Kobietki!!!

Już wróciliśmy...wizyta świetna, ginek cudowny!!! Jestem bardzo szczęśliwa że do niego trafiłam.
Dzidziulki jeszcze nie było widać, ale ginek mnie uprzedził, najprawdopodobniej jednak owulka była dopiero po 24.02 więc to jeszcze bardzo młoda ciąża.
Zrobił mi badanka i cytologie, pobrali krew na pozostałe (mnóstwo ich i dość drogie->same badania 540zł) i przepisał dupka 3x1, magneB6 i acidum folicum 15mg... I następna wizyta za 10 dni. Jutro mam tylko do niego jeszcze zadzwonić jak odbiorę wyniki bety.
Generalnie dr Rogiewicz to świetny specjalista, jeszcze się nie spotkałam z ginkiem który ma tak swietne podejście...

Powiedzcie mi bo zapomniałam go już zapytać, czy dupek może mieć wpływ na betę ?!? Bo idę jutro rano i nie wiem czy już dzisiaj dupka brać czy poczekać z nim do jutra ?

nooo...kochana... cieszę sie że jesteś zadowolona z wizyty... Ja brałam duphaston od początku ciązy i robiłam betę, także myślę że to nie ma jakiegoś specjalnego wpływu... Idź jutro, powtórz betę, a my będziemy trzymały kciuki żeby przyrost był prawidłowy:)

A co lekarz na to, że zaszłaś w ciążę tak szybciutko jeszcze przed pierwszą @???

przed ciążą przeważnie zaleca się 0,2mg, ale spotkalam sie tez z opiniami że można miesiąc przed planowaną ciążą brać już 0,4mg, ale sa to i tak bardzo niewielkie dawki, podawane wspomagająco tylko bo tak naprawde terapeutycznie podaje się 5-10mg wiec conajmniej ponad 10x wiecej. A Mysza to już w ogole jak dla mnie to mega dużą dawkę dostała. 3mam jutro && za wizyte u ginka!

Dzięki za kciuki, a ja 3mam kciuki żeby Twoja @ też szybko się pojawiła

No faktycznie Mysza ma sporą dawkę ale dzięki temu będzie miała zdorego, śliczniutkiego bobaska, czego Jej z całego serca życze:-) Tobie, sobie i wszystkim starającym się równiez;-)
Ja sprawdziłam i biorę 0,4 mg - myślę, że to wystarczy...w sumie to może jak nie zapomnę to nawet giona jutro zapytam o to, zobaczę co mi powie!!! Z kciuki dziękuję - przydadzą się!! Brrr.... tak się denerwuję...

Kasikz, Daa, to albo mnie mój tłuszczyk na brzuchu uratował, albo po którymś zastrzyku znieczulica przychodzi, albo mam zadatki na lekomana-narkomana ;-) ale mi już jest wszystko jedno, trzbe się kłuć to się kłuję, czasem zaklnę pod nosem, jak zaboli.

Mysza, fajnie, że lekarz dobre wrażenie zrobił :-)

Monisiowata, trzymam kciukasy za dobre wyniki biopsji!

Pozdrawiam serdecznie :-)

Lilijanna to dla mnie bardzo ważne że mam to zielone światełko, poronilam przeszlo 2 tyg. temu a lekarz nie widzi żadnych przeciwskazań nwet żeby zajść w ciąże jeszcze przezd 1@, byłam w szoku. piewrwszy normalny lekarz.

Pozatym to byłam 1 dzien w pracy no i niestety nie był miły. Moje koleżanki sie obraziły że nic im nie powiedziałam o chorobowym,ze nie odbierałam od nich tel. A mój mąż wszystko za mnie pozałatwiał, zadzwonil do kierownika poinformował go o urlopie chorobowym, ze jestem slaba ze nie dam raday rozmawiac przez tel. A one nadal maja pretensje, tak mnie wnerwiły że głowa mnie rozbolala. Jutro znowu do pracy ja nie wiem. Pozatym po poronienieu nie mialam ochoty z nikim rozmawiac taka prawda. Ale ludzie nie rozumieja teg... co tu opowiadać... poprostu teraz chce odpoczac od pracy i sie zrelaksowac....

Witam Dziewczynki
daaawno mnie nie było - wciąż milion myśli i takie tam...problemy - bo wiem,że na normalną ciążę nie mam szans - jednak gdzieś zapalło się zielone światełko. Znalazłam specjalistę od szyjki macicy - który zakłada taśmę PRZED ciążą - żeby wszystko było git :) - 18 marca mam pierwszą wizytę - może będę teraz częstszym gościem u Was.
pozdrawiam serdecznie i witam wszystkie, których nie miałam okazji poznać.

Hej Mysza, no to same super wieści. Wow, o tego kwasu foliowego to Ci niezle przepisał az 15mg duzoooo ale to pewnie dlatego ze fasolka wczesniej troszkę uszczupliła zasoby i teraz trzeba wspomoc organizm bo szczegolnie teraz w pierwszych tygodniach kwas foliowy jest niesamowicie ważny. To fajnie że testy wykryly tak młodą ciążę. A co to za badania mialas robione? bardzo jestem ciekawa, to jakies inne od tych o ktorych tu pisalysmy? Super że lekarz się Wami tak dobrze zajął, napewno będziecie pod dobrą opieką :) A dupek to tak profilaktycznie? Moj lekarz mowi ze jak zajde w ciaze to uwaza ze nie powinnam go brac i ze przepisze mi go jak ja bede chciala bo nie zaszkodzi.

No tego kwasu foliowego to sporko, ale jak każe to będę brała... Ale właśnie zdziwiłam się zę kwas foliowy na receptę. Cóż...będę łykać tą końską dawkę...mam aż dwa opakowania więc na pewno przez 2 miesiące.
Co do badań to o niektórych już tutaj pisałyście, ale jeszcze jakieś inne...dość sporo tego wypisał tej asystentce ale ja tych symboli nie rozumiem. Wiem że niektóre wyniki będą dopiero za miesiąc. Wiem że jakieś było związane z krzepnięciem krwi...jak będę miała wyniki to napiszę co to za badania.
A dupka kazał mi brać 3 razy dziennie i powiedział że istnieje duże prawdopodobieństwo że będę musiała stosować zastrzyki, ale taką decyzje dopiero podejmie po wynikach.

nooo...kochana... cieszę sie że jesteś zadowolona z wizyty... Ja brałam duphaston od początku ciązy i robiłam betę, także myślę że to nie ma jakiegoś specjalnego wpływu... Idź jutro, powtórz betę, a my będziemy trzymały kciuki żeby przyrost był prawidłowy:)

A co lekarz na to, że zaszłaś w ciążę tak szybciutko jeszcze przed pierwszą @???

A uśmiechnął się tylko i powiedział że w łóżku nie próżnujemy :-)
Najważniejsze żeby jutro był ładny przyrost bety...to teraz najważniejsze.

Ostatnia edycja:
Witam Was dziewczynki.
Dawno tu nie zagladalam.
Chcialam tylko dac kazdej z Was otuchy po traumatycznych wydarzeniach.
Ja stracilam coreczke w 23 tygodniu teraz jestem w kolejnej ciazy , dzieki Bogu dotrwalam tak długo...
Mam niewydolnosc szyjki.Zycze kazdej z Was abyscie donosily swoje ciaze i nie mialy juz nigdy w zyciu takich przezyc...
Trzymajcie sie kochane!!!

Witam Was dziewczynki.
Dawno tu nie zagladalam.
Chcialam tylko dac kazdej z Was otuchy po traumatycznych wydarzeniach.
Ja stracilam coreczke w 23 tygodniu teraz jestem w kolejnej ciazy , dzieki Bogu dotrwalam tak długo...
Mam niewydolnosc szyjki.Zycze kazdej z Was abyscie donosily swoje ciaze i nie mialy juz nigdy w zyciu takich przezyc...
Trzymajcie sie kochane!!!
Witam
również mam niewydolność szyjki (i również stracilam corcie )... powiedz jakie środki zapobiegawcze zastosował lekarz? czy tylko szew, czy może tą taśmę przed ciążą?
pozdrawiam życzę szczęśliwego rozwiązania!!

reklama
Witam się wieczorową porą..

Jak zwykle przeczytałam wszystko, ale szczerze mówiąc to juz nie bardzo kojarzę, kto co isał:(Zmęczona jestem

Mysza-jeszcze raz gratuluję:)

misiowata - trzymam kciuki!Biopsja naprawdę nie jest aż tak bardzo straszna. Sama ostatnio przechodziłam..Pamietaj, guzki tarczycy bardzo żadko sa złośliwe. Bedzie dobrze!!!!:)

słodziutka, agatka
-milo Was widzieć:)Jejku Agatka u Ciebie już 9 kwadracik:)

justa555 - ten pierwszy dzień w pracy nigdy nie jest łatwy... trzymam kciuki żeby jutro było lepiej!

gabrysia - trzymam kciuki za wizytę!

ilona1985 - witaj!

Karola322 - a co u Ciebie??Dawno nic sę nie odzywałaś??Daj znać bo sie martwię!!!

Miłego wieczorku Kochane!!!

Do góry