Witajcie Kobietki!!!
Już wróciliśmy...wizyta świetna, ginek cudowny!!! Jestem bardzo szczęśliwa że do niego trafiłam.
Dzidziulki jeszcze nie było widać, ale ginek mnie uprzedził, najprawdopodobniej jednak owulka była dopiero po 24.02 więc to jeszcze bardzo młoda ciąża.
Zrobił mi badanka i cytologie, pobrali krew na pozostałe (mnóstwo ich i dość drogie->same badania 540zł) i przepisał dupka 3x1, magneB6 i acidum folicum 15mg... I następna wizyta za 10 dni. Jutro mam tylko do niego jeszcze zadzwonić jak odbiorę wyniki bety.
Generalnie dr Rogiewicz to świetny specjalista, jeszcze się nie spotkałam z ginkiem który ma tak swietne podejście...
Powiedzcie mi bo zapomniałam go już zapytać, czy dupek może mieć wpływ na betę ?!? Bo idę jutro rano i nie wiem czy już dzisiaj dupka brać czy poczekać z nim do jutra ?
Hej Mysza, no to same super wieści. Wow, o tego kwasu foliowego to Ci niezle przepisał az 15mg duzoooo ale to pewnie dlatego ze fasolka wczesniej troszkę uszczupliła zasoby i teraz trzeba wspomoc organizm bo szczegolnie teraz w pierwszych tygodniach kwas foliowy jest niesamowicie ważny. To fajnie że testy wykryly tak młodą ciążę. A co to za badania mialas robione? bardzo jestem ciekawa, to jakies inne od tych o ktorych tu pisalysmy? Super że lekarz się Wami tak dobrze zajął, napewno będziecie pod dobrą opieką A dupek to tak profilaktycznie? Moj lekarz mowi ze jak zajde w ciaze to uwaza ze nie powinnam go brac i ze przepisze mi go jak ja bede chciala bo nie zaszkodzi.
To jaką dawkę powinno się przyjmować w trakcie starań??? Taką jak ciężarne???
Lilijanna też rozaważam wszelkie za i przeciw takiego odczekiwania po leczeniu... sama nie wiem co zrobię! Narazie czekam cierpliwie na opinię gina. Jutro idę do niego to się dowiem i może podejmę decyzję co dalej...
przed ciążą przeważnie zaleca się 0,2mg, ale spotkalam sie tez z opiniami że można miesiąc przed planowaną ciążą brać już 0,4mg, ale sa to i tak bardzo niewielkie dawki, podawane wspomagająco tylko bo tak naprawde terapeutycznie podaje się 5-10mg wiec conajmniej ponad 10x wiecej. A Mysza to już w ogole jak dla mnie to mega dużą dawkę dostała. 3mam jutro && za wizyte u ginka!
Jestem na chwilkę
Nie wiem jak to jest -zawsze sobie obiecywałam ze będę pisała i czytała, że będe na bieżąco -tym bardziej że mam przecież czas:-( a czuję się taka oklapła i zmęczona ze nie mam siły dosłownie na nic
Ale jestem z Wami mimo wszystko -myślę i kibicuję w spełnianiu marzeń, w dążeniu do celu Wiem że każda nowa Aniołkowa Mama znajdzie tutaj wsparcie i jestem spokojna
Miłego dnia babeczki:-)
13x13, Ty się dziwisz że już siły nie masz, na kiedy masz termin porodu? Ty już jedną nogą na porodówce chyba co? pozdrawiam!! 3majcie sie cieplutko!
Katkaa w takim razie trzymam kciuki za to zeby przylazla @
(
Dzięki za kciuki, a ja 3mam kciuki żeby Twoja @ też szybko się pojawiła