reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Just no moze tak,ja patrzylam na faze ta po owulacji,ale te normy sa takei,ze mi na kazda pasuje
kasikz a jakie są objawy?

reklama

Dziewczyny, miała któraś z Was tak że brała antybiotyk w pierwszym tygodniu ciąży nie wiedząc o niej? Ja się troche martwie choc pewnie nie ma czym bo nie wierze ze to mozliwe, ale jeden jedyny raz po zabiegu troche sie zagalopowalismy z przytulankami tak jakos w 17 dc a teraz od czasu do czasu czuje takie klucie w podbrzuszu i latam czesto do kibelka a wczoraj ochcialo mi sie spac w ciagu dnia, ale tak sobie tez mysle ze moze to przez antybiotyk i przez to przeziębienie co mnie teraz bierze, pewnie sobie coś wkręcam.

Miłego dnia!!!

Witam!
katkaa ja brałam anytybotyk na początku ciąży... miałam zapalenie oskrzeli i musiałam mieć antybiotyk ale powiedziałam lekarce, że staramy się o dzidzię i dała mi taki podobno bezpieczny - Duomox się nazywał chyba. Puytałam później gina i powiedział, że jeżeli antybiotyk jest dobrany to nie zaszkodzi...

Witajcie.
Chciałabym podzielić się z Wami moją historią.
Dokładnie wczoraj dowiedziałam się, że w 7 tygodniu serduszko mojego płodu już nie bije. Może trochę za wcześnie, żeby o tym pisać, ale jak czytam Wasze forum to jakos tak lzej robi mi sie na duszy.
Lekarz powiedzial, mi zeby nie brac tego poronienia do siebie, poniewaz takie rzeczy bardzo czesto sie zdarzaja przy pierwszej ciazy.
Byly dwie opcje, albo lekarz wyczysci mi wszystko albo da mi tabletki, ktore same pomoga mi w wydaleniu. Wybralam tabletki "cytotec", ktore mialam wziac dzisiaj rano, cztery sztuki naraz. Juz w nocy dostalam silnych krwawien i coraz bardziej zaczyna bolec mnie brzuch.
Najgorsze dla mnie jest to, ze w czwartek 25 lutego, bylam na USG i wszystko bylo wporzadku, a juz wczoraj zaalarmowana niewielkimi plamieniami wybralam sie do lekarza i czego sie nie spodziewalam, okazalo sie najgorsze. Moja osobista tragedia. Na szczescie maz bardzo mi pomaga, chociaz napewno tez bardzo to przezywa.
Przed nastepna ciaza chyba troszke poczekam. Przede wszystkim chce wrocic do Polski i zrobic najpotrzebniejsze badania.Obecnie przebywam na Islandii i opieka nad kobieta w ciazy jest tu chyba troche inna niz w Polsce.
Dzieki dziewczyny za takie forum, wiem przynajmnijej, ze nie jestem sama i ze mozna zyc po poronieniu i urodzic jeszcze super dzieciaczki.
Pozdrawiam:-(

lanolina86 Głowa do góry!Musimy wierzyć, że jeszcze doczekamy się chwili gdy będziemy swoje maleństwa tulić w ramionach!!! Powodzenia i wytrwałości w staraniach życzę a to dla Twojego Aniołka [***]

ola bolal mnie jajnik a nawet brzuch i był mocno powiekszony i nie było @

lanolina86 - dobrze że do nas trafiłaś, z nami czas szybciej i milej leci. Zobaczysz wszystko się ułozy

Kasikz mnie raczej nie boli choc brzuch mam spory,ale pewnie przytylam ostatnio. no nic w pon dzwonie do gin ,bo narazie wyjechala i zobaczymy.spadam do pracy,zajrzę wieczorkiem pewnie. dzieki za pomoc:)

Ola :(
napisz przy wynikach jakie jednostki są i jaki zakres norm, bo różnie jest w różnych labolatoriach

Katkaa my nie stosowaliśmy takich specyfików

Lanolina zostań z nami

właśnie odebralam część wyników:

Ca 125 - norma
morfologia i płytki - norma

TSH 2,15 uIU/ml norma 0,27-4,20

fT3 4,35 pg/ml (podwyższone) 2,50 -4,30

fT4 1,24 ng/dl 0,93 - 1,70

procentowo wychodzi tak:

FT4 40.26% [ wynik 1.24, norma (0.93 - 1.7)]

FT3 102.78% [ wynik 4.35, norma (2.5 - 4.3)]

czyli mniemam, ze cosik jest nie teges, dziewczyny które mają problemy z tarczycą, może
podpowiecie mi czy to może świadczyć o niedoczynności tarczycy??
czy to mogło być przyczyną obumarcia moich dwóch aniołków??

Cześć Dziewczyny, a ja cały dzień w łóżku. Kurcze nie potrafię sobie poradzić z tym forum, ani z pisaniem z odstępami ani z minkami :/ Witam nową Aniołkową Mamę - zostać z nami Skarbie, będzie Ci łatwiej zobaczysz ... Ola przykro mi :/ To niech Anetka już tą @ odda może co? :)

reklama
to nie dzidziuś ale... wydaje mi się,ze te wszystkie hormony są w normie. juz nic z tego nei rozumiem! 47dzien @ nie ma. a z tego co widze to hormony w normie. znacie sie na tym?

za kciuki dziękuję:) ale beta 0,08 wiec nie ma o czym mówić
testosteron 0,88
tsh 2,50
progesteron 1,65
LH 11,00
FSH 5,61
estradiol 46,95
prolaktyna 264,0

kochana, a prolaktynę robiłaś w którym dniu i czy z obciązeniem czy bez... ??? Normy są różnie podawane (w różnych jednostkach) więc może ta wartość jest ok, ale mi wydaje się wysoka...

Do góry