reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witajcie wieczornie

Znów nie odpisze bo ledwo na oczka widze. Choroba mnie rozbiera zamiast folgować.. a jeszcze jeżdżenie na różaniec, pogrzeb napewno swoje zrobią.. Ale w ostanią drogę jak najbardziej trzeba..

Witam!;-)

Ja z takim troche nietypowym pytaniem..
Jak długo utrzymuje się wysoki poziom hcg po poronieniu?
Bo chyba świruje:-(

Napewno do miesiąca czasu. Ja kilka razy miałam po poronieniach robioną betę by zobaczyć jak "spada" i w zależności też jak wykonany zabieg był itp spadać może spokojnie do miesiąca czasu. A może i nawet do pierwszej @..
Ja po pierwszej po zabiegu gdy zrobiłam miałam 24 jednostki.. :-( Niestety. Dlatego testy ciążowe mogą wychodzić fałszywie dodatnie. A jak beta rośnie w górę zamiast spadać może świadczyć o zaśniadzie gronisatym ale to powinno wtedy wyjść w badaniu histopatologicznym i zapewne już wzywali by Cię do podjęcia leczenia..
Mam nadzieję że choć ciut pomogłam.

Docztałam pobieżnie jeszcze pytacie o te wymazy. Powtórze po raz enty że możecie je za darmo zrobić w poradni 'W' w większej miejscowości. Poszukajcie na necie. Lub lepsze od testu urogin są zwykłe wymazy, ale wymazy z kanału szyjki macicy na poszczególne bakterie.

Dobranoc

reklama
Witam!;-)

powiem szczerze że dokładnie nie wiem, ale teoretycznie sprawdzając go załóżmy co tydzień od poronienia wynik powinien się stopniowo obniżać, nie trwa to jednak tak długo, a jeżeli jego wartości po poronieniu długo się utrzymują należy się zgłosić do gina, bo wtedy może istnieć problem zaśniadu groniastego, którego pierwszym objawem jest utrzymująca się duża wartość hcg

Nadmiernie podwyższony poziom gonadotropiny kosmówkowej (HCG) - Specjalista radzi - Poradnik - ForumGinekologiczne.pl – portal wiedzy o ginekologii i położnictwie
http://www.ebrzuszek.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=310&Itemid=103

Maruszka a ginek widział ten wynik z liczną florą bakteryjną?

Z tego co wiem ixidixi to jest jakiś poziom ,ale nie na długo mój ginek tłumaczył mi ,że mam tempke 37 po ciąży bo organizm jeszcze nie unormował sie ,ale jak to sie przedłużało to dał mi jakiś antybiotyk i przeszło, ale czy tempka ma związek z poziomem hcg tego nie wiem.
Edytko zwykły wymaz zrobie u siebie za 30zł , ale właśnie na chlamydie i te inne musiałabym brać wolne i jechać do większego miasta ,a dopiero co rozpoczęłam prace, pytałam we wszystkich laboratoriach chodziłam dzwoniłam i nigdzie mi nie zrobią wymazów na te świństwa bo nawet jeśli zrobią (jakimś cudem) to i tak wysyłają do wawy (nie wiem czemu tam):eek:.
A co do pracy to spotkałyście sie kiedyś z sytuacją ,że w pracy musicie wyjmować portfel liczyć go i kłaść na wierzchu???:eek:bo ja mam tak robić nie wiem czemu boją sie ,że kradne??:-(, czuje się niezręcznie i nie wiem jak zacząć ten temat , a jak portfela nie wyjme to zaraz słysze z takim tonem jakbym jakiś cieżki obowiązek naruszyła : "nie wyjęłaś portfela":eek:, kurcze to jest moja osobista żecz, nie rozumiem musze zapytać, jak zapytałam raz to usłyszałam ,że takie mają zasady:eek:, ale po co??

Cześć dziewczyny! Własnie wracam z laboratorium, mam wynki, okazało się że ta opłata dodatkowa jest za to że wychodowali mi gronkowca złocistego i zrobili antybiogram czym to leczyć. Umówiłam się do lekarza rodzinnego na 17 to mi przepisze antybiotyk i mam nadzieję że się tego pozbędę w miarę szybko. Wydaje mi się że akurat aureus nie mogł mieć nic wspolnego z poronieniem, ale jeszcze bede o to pytac.
Pytałam też czy lepiej na chlamydie, mykoplazmę i ureaplazmę zrobić wymaz czy przeciwciała i pani powiedziała że wymaz bo z p/w ciał dowiem sie tylko czy byłam chora a nie czy jestem w danej chwili a z wymazu okaze sie jak jest na chwile obecną. I dobra wiadomość bo okazuje się ze wymaz na chlamydie kosztuje 50zl a mykoplazma i ureaplazma razem 45zł wiec zamiast w laboratorium placic za przeciwciala 150zl to tu zaplace 95zł.
Miała któraś z was gronkowca w wymazie? dlugo sie go leczy? moj jest wrazliwy na sporo antybiotykow.

Cześć dziewczyny! Własnie wracam z laboratorium, mam wynki, okazało się że ta opłata dodatkowa jest za to że wychodowali mi gronkowca złocistego i zrobili antybiogram czym to leczyć. Umówiłam się do lekarza rodzinnego na 17 to mi przepisze antybiotyk i mam nadzieję że się tego pozbędę w miarę szybko. Wydaje mi się że akurat aureus nie mogł mieć nic wspolnego z poronieniem, ale jeszcze bede o to pytac.
Pytałam też czy lepiej na chlamydie, mykoplazmę i ureaplazmę zrobić wymaz czy przeciwciała i pani powiedziała że wymaz bo z p/w ciał dowiem sie tylko czy byłam chora a nie czy jestem w danej chwili a z wymazu okaze sie jak jest na chwile obecną. I dobra wiadomość bo okazuje się ze wymaz na chlamydie kosztuje 50zl a mykoplazma i ureaplazma razem 45zł wiec zamiast w laboratorium placic za przeciwciala 150zl to tu zaplace 95zł.
Miała któraś z was gronkowca w wymazie? dlugo sie go leczy? moj jest wrazliwy na sporo antybiotykow.

Ja jeszcze jako dziecko miałam gronkowca złocistego (uzbrojonego-chyba tak się dokładnie nazywał)...i niestety sporo czasu zajęło mi pozbycię się tego gada...ale myślę, że wtedy poprostu lekarze mniej się do tego przykładali, więc Tobie szybko uda się wyleczyć... Powodzenia...

Witam!;-)

Ja słyszałam że może utrzymywać się dość długo...i testy ciążowe nawet po poronieniu mogą jeszcze przez długi czas pokazywać ciążę.

Witajcie Kobietki!

Miłego dnia Wam życzę :-)

Cześć Kochane Moje :)

Robię kawkę i zaraz biorę się do nadrabiania Was :)
Chciałam się pochwalić że dzisiaj 55dzień po zabiegu i w końcu @@@@@ przyszła boli jak cholera i leci jak z kranu ale wreszcie jest!!!!!

To super że wkońcu ta cholera przyszła...szkoda tylko że z wielkim hukiem, ale najważniejsze że jest!

Witam się
Ja tylko podpisuje listę:sorry:
odzywam się na wieściach -a to dlatego ze ta przeprowadzka -pomimo ze organizuje i wykonuje ją S -jakoś sporo energii mnie kosztuje... ciągle chodzę ospała, mam już dość prania (choć wcale tego dużo nie ma) i nie wiem co mi jest:-(
Ściskam Was serdecznie, pamiętam o Was zawsze
Do napisania;-)

reklama
Witam was dziewczynki
Przepraszam,ze malo pisze,ale latam po róznych tematach teraz, troche na czerwcówkach, na czterech kółkach,a na brzuchach itp. ,ale o was nie zapominam oczywiscie kochane moje :-)

XCzuje sie jak balon cos , mały to tak kopie,ze spac nie mozna,tylko "łup łup łup",a moj D.to nawet reki mi juz nie pozwala kłasc na swoim własnym brzuchu :angry: bo on chce czuc ruchy, no nie :no: heheh smiac mi sie z niego chce, taki podekscytowany :-D

Do góry