Mama Sówka - gratuluję ślicznego synusia!
Co do walentynek to ja rano w tym dniu dostałam sliczna rozyczke i to w zupelnosci mi wystarcza
Witam dziewczyny
Aha pobral mi wymaz z szyjki macicy mam to zaniesc do labolatorium nie wiecie ile to kosztuje?????
Wymaz z szyjki moze kosztowac ok 20- 25zł (u Frydy 25zl) Tu jest link z cenami
Fryda - Kalkulator cen
Ilonka ide do doktora Cholewy ma dobre opinie mam nadzieje ze sie sprawdzi jako lekarz zobaczymy.Ja juz mam wymaz pobrany w domku.Jutro zaniose do labolatorium .
She taki wymaz bierze sie przy badaniu ginekologicznym do takiej fiolki lekarz pobiera.Wyglada jak patyczek do czyszczenia ucha tylko duzo wiekszy
Ten patyczek nazywa sie wymazówką
faktycznei wyglada jak tak duzy patyczek do czyszczenia ucha i znajduje się w takiej probowce ze specjalnym podlozem transportowym (dzieki niemu bakterie nie zginą zanim dotrą do laboratorium, bo wylko z zywych bakteri mozna zrobic posiew i odczytac wyniki). Mam nadzieje ze wymaz juz jest w laboratorium Aneth bo wskazane jest jak najkrotszy czas od pobrania wymazu do jego badania.
Daa cieszę się kochana że wszystko jest ok, a dlaczego masz brać polopirynę a nie acard tego nie wiem ?? A kiedy robisz kontrolną betę?
Ilonko, acard i polopiryna to to samo
mają taką smą substancję czynną- kwas acetylosalicylowy, więc dzialają tak samo, roznica moze byc jedynie w substancjach pomocniczych (ktore nie maja znaczenia farmakologicznego) i zawartosci substancji czynnej
Agnieszko- Juleczka prześliczna!!
Ehh... jeden dzien mnie nie bylo i tyle naprodukowalycie ze ciezko nadrobic
Aaa i
Asiu She jesli chodzi o podejsice faceta do ciazy to powem Ci ze moj G jest bardzo troskliwy i czuly ale jak bylam w ciazy to jakos nie garnal sie zeby calowac czy mowic do brzuszka, jak z nim o tym rozmawialam to mowil ze faceci tak chyba mają że do nich dociera ze mają dziecko dopiero jak wezma je na rece, zobacza, beda mogli dotknac. Może to dlatego ze w budowie mozgu u kobiety i mezczyzny sa pewne drobne roznice (fakt naukowy) ktore sprawiaja ze kobiety przezywaja wszystko bardzo emocjonalnie, mezczyzni natomiast podchodza do wszystkiego racjonalnie (to wynika z tego co pamietam w ilosci polaczen nerwowych miedzy odpowienimi obszarami w mozgu), nie odczuwaja emocji odrazu, oni najpierw analizuja, dlatego ciezko sie dogadac kobiecie i mezczyznie. Facetowi trzeba wszystko tlumaczyc dlaczego my tak postepujemy w danej sytuacji, co czujemy, oni sie tak latwo nie domyslaja o co nam chodzi, jak my im tego nie powiemy to nie ma co liczyc na to ze sie sami domysla (stad tez czeste konflikty bo kobieta oczekuje ze facet sm na cos wpadnie po delikatnych aluzjach a facet sie zastanawia o co nam chodzi). Facet nigdy nas do konca nie zrozumie ale trzeba chociaz probować mu tlumaczyc co czujemy. Dlatego na wzruszjacym filmie to kobieta placze, dlatego w niespodziewanych, naglych sytacjach mezczyzna potrafi zachowac zimna krew i potrafi szybko podjac decyzje (np w czasie wypadku samochodowego, facet nie wpadnie w panike tylko szybko zareaguje, starajac sie uniknac zderzenia).
Just79, zgadzam się z Tobą co do czasu kiedy najlepiej zrobić badania. A więc myślę, że jednak niedlugo przed planowaną ciążą bo wtedy wiadomo ze jestsmy zdrowe, natomiast wczesniejsze badania nie gwarantują nam tego ze w przyszlosci przed staraniami czegos nie zlapiemy.
a to nie trzeba rano? pobiorą mi krew o każdej porze?chyba nie zbyt? kurcze ale ja zielona jestem.az mi wstyd
a do pt bo moze @ przyjdzie
Olu, nie trzeba rano, ale wszystko zalezy od tego w jakich godiznach otwarte bedzie laboratorium, ja na badania chodzilam do takiego, ktore ma punkt pobrań czynny tylko do 11 bo przewaznie tak pobiera sie wiekszosc materilu do badan, jesli tylko znajdziesz laboratorium ktore bedzie o tej porze przyjmowac material do badania to jak najbardziej mozesz teraz.
Czytam dalej co napisalyscie, pozdrawiam i milego dnia