reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

As, witaj! kopę lat! jasne, że pamiętamy :-)
mam nadzieję, że sprawy domowe uda Ci się szybko uporządkować i że nie będzie strasznie cokolwiek się dzieje :tak:

Olu, trzymam kciukasy! u mnie 33 dnia kreska była taka ledwo ledwo widoczna, choć cykle niby 28d, to akurat w tym cyklu była jakaś drobna odchyłka ;-)

Gosia, Wiola, dzięki za pocieszenie, że to nie tylko mnie kondycyjnie to coś na chodniku wykańcza ;-)
Just widzę,że u Ciebie to już piękna ciąża.
Ależ ja się cieszę.
Brawa.:tak::-D:-D
Ze sprawami domowymi to nie tak łatwo.
Jak pamiętasz to mam synka cechami autystycznymi i on nie powinien mieć żadnych zmian nie planowanych.
A tu się okazało po powrocie z feriiże:
Mają podział klasy na dzieci integracyjne i zdrowe i częsc przedmiotów mają razem a częsc osobno :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Pani od religii się zmieniła :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
lekcje mają w różnych salach :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jakby mało było to jego terapeutka od SI zaszła w ciążę i znów zmiana terapeuty :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dla małego świat stanął do góry nogami :angry::angry::angry::angry:
Już nie mam sił walczyć w imię idei.:sorry::sorry::sorry:
Wczoraj dowiedziałam się o złej diagnozie mojego taty.
Może jakimś cudem go uratują.:sorry::sorry::sorry:
Ech życie...

dobra przekonalyscie mnie,zaraz pojde i betke zrobie,najwyzej sie rozczaruje,ale lepiej szybciej niz pozniej. przynajmniej bede miala pewnosc.
As w ciazy jest sporo dziewczynek najnowsze to na pewno Lucy i Daaa.a bardzej zaawansowane Ewela, Aga,Aguśka, Just, she.13x13 oczywiscie. Karola to juz 31 tc chyba. mam nadzieje,ze nikogo nie pominelam ,ale nas tu duzo sie zrobilo:)
no a z bobasków najnowszych to na pewno Agnieszka i mama sówka
a co do staraczek to tez jest pare.
Ależ fajne i ciepłe fluidki od Was płyną,aż mi lżej na serduchu się zrobiło.
Mamom tym najnowszym oczywiście najszczersze gratulacje.:tak::-):-)
Niech się maluchy zdrowo chowają.:tak::-):-)
Dla mam oczekujących na maleństwa łatwego i szybkiego porodu życzęi oby maleństwa były zdrowe.
Och fajnie do Was zajrzeć.:tak::-):-):-):-):-p:-p:-p
A my na razie przestaliśmy myśleć o 3 maleństwie.
Nie mam siły teraz na to.:no:
Muszę wyjść z tego potwornego doła na wyżyny a potem będę zdobywać szczyty.:tak::rofl2::rofl2:

reklama
Ola, ja skierowanie od ginki dostałam dopiero w 10tc, chyba z założenia, że wcześniej to i tak co ma być to będzie i nie zależy to od wyników morfologii. toxo chyba się leczy w ciąży w razie świeżego zarażenia, ale nie wiem, czy dotyczy to również samego początku, pierwszego trymestru, bo wtedy ogólnie ogranicza się stosowanie leków ponieważ mogą być szkodliwe

As, to trzymam kciuki za ustabilizowanie sytuacji u młodego i poprawę zdrówka u taty.
Eh, nazbierało się tego wszystkiego, ale w końcu kiedyś musi być lepiej :-)

Ostatnia edycja:
ola:* - zrób betkę, będziesz miała pewność!Trzymam kciuki za wyniki:)

mysza - na twoje problemy nie poradzę, bo ja to należę do grupy, która biust ma raczej minimalnych rozmiarów:( No i zobaczysz że tak będzie, że po 30 dniach przyjdzie @.

Aneta_83 witaj:)

As - witaj, ale Cie długo nie było!!Pewnie, że pamiętamy!!!Pisz zaraz co u Ciebie??Dalej pewnie zabiegana jesteś!Zaglądaj do nas częściej!

katkaa - Ty nasz specjalisto:)

just - u mnie z kondycją nigdy nie było super...niestety...w-f ostatnio miałam w szkole średniej, a tak samemu ćwiczyć, to mi sie nie chce:)

Witam. Mam pytanie dotyczące badania ogólnego moczu. Co oznacza Erytrocyty nieobecne - to chyba dobrze nie? A co oznacza Leukocyty obecne. Przepraszam za banalne pytanie ale tyle się oczytałam że juz zaczynam wariować

dobra przekonalyscie mnie,zaraz pojde i betke zrobie,najwyzej sie rozczaruje,ale lepiej szybciej niz pozniej. przynajmniej bede miala pewnosc.

powiedzcie mi jeszcze jak juz ide na krew co jeszcze zrobic warto przed ciązą?

Teraz mozesz zrobic najprostsze czyli oprocz bety morfologie, mocz- badanie ogolne, biochemia: glukoza (to na czczo najlepiej wiec jesli jadlas to nie rob) białko całkowite i kreatyniana. Nie ma co chyba odrazu toxo i cytomegalite, poczekj na bete a pozniej mozesz zrobc toxo i cytoegalie bo tu wchodzisz juz w koszty (IgG i IgM dla toxo i cyto to ok 100zl)

As - witaj, ale Cie długo nie było!!Pewnie, że pamiętamy!!!Pisz zaraz co u Ciebie??Dalej pewnie zabiegana jesteś!Zaglądaj do nas częściej!
Już coś nie coś napisałam.
A z dobrych rzeczy to też się trochę działo.
Semestr w szkole zaliczyłam na ponad 5 średnią :tak::-D:-D
Podobno najlepiej z całej szkoły ,a wcale się jakoś specjalnie nie uczyłam ;-)
Byłam z Kubusiem na obozie narciarsko-karate ,po którym musiałam w domu ze dwa odpocząć,bo wróciłam mega zmęczona po tym odpoczynku ;-):-):-)
Młoda prawie 5 średnia w szkole,więc też świetnie sobie radzi.
Mąż mnie wciągnął pod swoją firmę i oficjalnie mogę prowadzić dogoterapię :tak::-):-)
To chyba na tyle z tych dobrych rzeczy tak w telegraficznym skrócie.;-):-):-)

Witam. Mam pytanie dotyczące badania ogólnego moczu. Co oznacza Erytrocyty nieobecne - to chyba dobrze nie? A co oznacza Leukocyty obecne. Przepraszam za banalne pytanie ale tyle się oczytałam że juz zaczynam wariować

Jesli nie ma erytrocytow w moczu to super:) prawidlowo moze byc do 3 w polu widzenia (jak sie oglada pod mikroskopem) jesli by bylo wiecej to moze swidczyc np o uszkodzeniu nerek- konkretnie klebuszka nerkowego ktory ma za zadanie filtrowc krew, odfiltrowywac z niej tylko zbedne produkty- metabolity a erytrocyty czyli krwinki czerwone oddawac spowrotem do krwioobiegu (tak najprosciej mowiac. Przyczyną pojawienia sie erytrocytow i leukocytow moga byc tez infekcje pęcherza czy tez drog moczowych. Jesli chodzi o leukocyty to jesli sa obecne to powinno jeszcze byc podne ile. Norma to do 5 w polu widzenia. Jesli jest wiecej to moze swiadczyc to o infekcji, tez zalezy o ile wiecej, trzeba by to bylo jeszce zestawic z wynikam morfologii, jesli masz zwiekszona liczbe bialych krwinek we krwi to swiadczy to o infekcji, stanie zapalnym, przeziebieniu. Wydaje mi sie ze jesli jest tylko lakoniczne stwieedzenie ze leukocyty obecne to moze to oznaczac ze sa ale sa w normie, zwlszcza jesli z morfologii wynika ze jest ok :)

Dziewczyny, a zna sie ktoras z Was na PIT-ach? bo wlasnie sie mecze

Ostatnia edycja:
Dzięki katkaa. Mam stwierdzone tylko, że są obecne. Ja te wyniki mam ze stycznia jak byłam w szpitalu ale teraz nie wiem czy nie powtórzyć.
Kurcze nie wiem czy cos jest nie tak z moimi jajnikami. Wczoraj miałam kujący ból w lewym dolnym boku - prawie w pachwinie. Myślałam że to kolka jelitowa ale jak sie tego wszystkiego naczytałam to teraz myślę o jajnikach. Nigdy wcześniej nie miałam takiego bólu.

Cześć dziewczyny ,
Asia , Agnieszka , smutno sie czyta wasze rozterki , no cóż ...
Asia , odłożenie ślubu - popieram , zawsze można go wziąć - najlepiej jak się jest pewnym na 10000% , uważam że ex Twojego M celowo utrudnia Ci życie , robi to specjalnie i złośliwie i co najgorsze ON na to chyba nie reaguje. jestem byłą żoną , ale zdecydowanie nie absorbuje swoim życiem mojego byłego , prawie wogóle się nie kontaktujemy , tylko ustalamy wizyty córek u niego.wszystko się da , tylko trzeba chcieć.
Agnieszka , ja bym już nie zaufała. Spłacałam długi mojego byłego i już nigdy nie będę . Nigdy do końca nie poznasz drugiego człowieka . Ja odeszłam , ale o kilka lat za póżno.
Mama Sówka , GRATULUJE SYNUSIA!!!!
Just , ale szybko zasuwa twój suwaczek !
Ola* no może będzie jednak cosik , trzymam kciuki

Ja też nic nie dostałam na walentynki , ale nie jestem rozczarowana bo sama też nic nie dałam:-D
przykleiłam dzisiaj pierwszy plasterek , ciekawa jestem czy mi przypadną do gustu i mam nadzieję że nie będzie wpadki z tego.
Pozdrawiam wszystkie Panie.

reklama
Katkaa mi pity M rozlicza wiec nic nei wiem na ten temat,
Czarna mi plastry do gustu nie przypadly bo latem w prawdzie na obozie rowerowym w straszne upaly,ale mi odpadały:) znam zwolenniczki plastrów wiec sama zobaczysz czy Tobie to pasują

dziewczyny baba w przychodni powiedziala,ze bete moga mi zrobic tylko rano, bo wysylaja krew do badania,wyniki na nastepny dzien dopiero. a na dodatek, nie uwierzycie! powiedziala mi,ze to normalne ze zimą @ sie spoznia:)czujecie? niezla akcja. no ale nic bede cierpliwa. czekam na @. a jak nei przyjdzie to zrobie test w sobote np. nauczylam sie pokory. nei bede świrowac

Do góry