reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Słodziutka dobrze, ze napisałaś o tych "niespokojnych" nogach ja mam coś takiego już od dawna, do tego dochodzą jeszcze często bóle stawów, które w tej ciąży były istną drogą przez mękę, jak nie ból kręgosłupa, to spojenia łonowego, kości nóg itd. Nie wiem co prawda, czy to może być przyczyną ale dzięki tobie przynajmniej będę drążyć temat. Jakbym mogła cię prosić żebyś napisała jakie badania musiałaś wykonać, żeby odnaleźć przyczynę twoich strat to byłabym wdzięczna, bo z tego co piszesz przeciwciała warto sprawdzić, ale nie jest konieczne, że tam coś zechce wyjść, kariotyp pewnie też zrobimy, ale też nie jest w tą stronę, więc chciałabym jak się da zrobić, też inne badania genetyczne, które może w końcu coś wykażą. A ciekawe czy ma jeszcze znaczenie to, ze mam pajączki na nogach i po tacie odziedziczyłam skłonność do żylaków??

Gosiu nie każda kobieta ma wzdęcia przed @ albo 2 kreseczkami, ja np. miałam zasys brzucha :) a myślałam po prostu, ze chudnę :) Trzymam kochana kciuki

Anca86
przykro mi z powodu twojej straty, zostań z nami

reklama
Witam! Od 4 godzin czytam tego posta.W 12tc (29.01.10) okazalo sie ze dzidzi nie bije serduszko od prawie 2tyg :-( Jestem strasznie zla na lekarz ktor nic nie zrobil i nie szukal przyczyny,poniewaz od poczatku mialam plamienia.Teraz czekam na badania i moze wyjdzie przyczyna.

Ciesze sie ze trafilam na to forum. Rodzina i znajomi mnie wspierają ale to wy rozumiecie co czuje i ja Rozumie was..

Slodziutka_e jestem z okolic Tarnowa a dolkadnie z Ciężkowic, a lekarz byl z Tuchowa. od znajomych mam tel do lekarzy w Tarnowie>orientujesz sie moze jacy to lekarze Gąciaż i Przybycień?? i czy sa czegos warci. z góry dziekuje

Aniołek
[*] 12tc 29.01.10 ;(;(

Bardzo mi przykro. Czas szybko minie i znów będzie dobrze.

ewcia3004 – własny kąt to jest potrzebny, nikt nie gdera, robisz co chcesz i jak chcesz, chcesz pokoik dla Maluszka to pewnie będzie jak z bajki :-)

Anca86 – witaj i zapalam dla Twojego Aniołka
[*], na pewno z nami będzie Ci troszkę łatwiej, ale swój czas na ból i żal musisz mieć :-(

Aneczka_77 – super, że jesteście zadowoleni z wizyty, hmm zainteresowało mnie to badanie na zespół Downa ciekawe czy u nas coś podobnego jest, w sensie 5 kropel krwi i co i jak? :dry:
slodziutka_e – ja miałam czas, że nogi mi cierpły, mrówki to norma, ale tylko wtedy gdy siedzę na jednej nodze, pierwszego sensie mam ją pod tyłkiem. Od dziecka tak siadałam, pani doktor pierwszego kontaktu powiedziała mi, że źle robiłam i teraz będę odczuwać skutki i dała radę, potem też gdzieś to przeczytałam w prasie, aby nie krzyżować nóg gdy siedzimy, leżymy, stoimy, ponieważ wtedy zwalnia się dopływ krwi do serca i to powoduje skurcze, mrówki, cierpnięcia. Kurcze dawno tą rozmowę miałam i zastanawiam się czy czegoś nie przekręcam, ale zakodowałam sobie jedno, nie krzyżować nóg i np. jak zasypiam na plecach a skrzyżuję to zaraz mi się zapala czerwone światełko. Nie wiem czy to jest to samo, ja co jakiś czas mam skurcze, ale nie mam problemu z wysiedzeniem w pracy np. 8h przy biurku.
daaa – już po egzaminach? A jak poniedziałkowy egzamin, bo ja kciuki trzymałam ;-)

Motyl 12 – takie cudy mogą się zdarzać nawet codziennie i żadna z nas nie miałaby przecież o to pretensji prawda, ba jeszcze byśmy dziękowały :tak:

GosiaLew – jak nadrobić? Urlop wziąć hihi. Ja jak nie podczytam w pracy to tez mam problem potem :sorry2:

missiiss1301 – panikara, ale lepiej się mile rozczarować i potem być mega szczęśliwą i śmiać się jak głupi do sera do obcych ludzi na ulicy. Gratuluję wyników i trzymam kciuk ;-)
Aga34 – Aga niedawno miałaś 20tc a teraz już zaraz kończy się 24, ale leci ten suwak :szok:

Pati.b – czy ten weekend to ostatnie egzaminy?
wiolka_1982 – od kiedy zaczynasz brać te leki?
ewela28 – elewa czytałaś zalecenia producenta? Obchodź się ostrożnie, - jak ze szkłem; Nie siadaj na stoliku; Maksymalne obciążenie - 35 kg. – kochać na nim się nie da, to po co taki mebel, będzie tylko przeszkadzał, a nie daj bosze kusić :-D

A nasze trzy muszkieterki widzę, że wczoraj walczyły do końca i strasznie im kibicuję :tak:

A u mnie? Wczoraj wróciłam późno, bo czekałam na A. w Poznaniu aż mnie po drodze z Gdańska zagarnie, ale nudzić się nie nudziłam, odwiedziłam rodziców. Za to późny powrót do domu, spowodował wycieńczenie mojego organizmu (a była 22) i zaczęłam po drodze zasypiać :baffled:. Wzięłam kąpiel, położyłam się do łóżka, jak głupia w międzyczasie wstawiłam jeszcze pralkę i zasnęłam. Obudziłam się o 1:30 poszłam rozwiesić pranie, bo do rana to by mi zgniło w pralce i zasnęłam, ale dzisiaj co jakiś czas się budziłam i rano byłam dalej wykończona. Teraz jestem w pracy i boli mnie głowa, właśnie przyszedł szef, więc idę sobie zrobić jeść, by jeszcze nie musieć pracować :-D:-D:-D

liljana swieta racja lepiej sie mile zaskoczyc niz zawieźć:tak: ale musze prxeciez przypomniec ze przestalam panikowac i napisalam ze to nie ma sensu ze zobacze co mi lekarz powie :tak: i wyluzowalam troche do wizyty a pozniej jak mi powiedzial ze nie trzeba odkladac to uchachana jestem do dzis :-) dzisiaj kochana spostaram sie skonczyc drugi komplecik i ze w sobote poczta nie chodzi to wysle w poniedzialek :tak: tylko jeszcze mi musisz na priva albo maila adres podac :tak:

anca witaj i zostan z nami bedzie ci tutaj lepiej i kazda cie zrozumie :tak: dla twojego anileczka zapalam (*) rzymaj sie i sie nie poddawaj. jak dziewczyny mowily ze zleci szybko to nie wierzylam i sie denerwowalam ale powiem ze jak teraz patrze na moj suwaczek ze juz prawie 3 miesiace i po @ zaczynam staranka to sama nie moge uwierzyc :tak: poswiec ten czas na badania i i uzupelnienie witaminek w organizmie a kolejnym razem napewno si euda !!!o tego ci zycze :tak:

w ogole zbieram sobie kase na sztuczne rzesy tzn doczepiane na wesele :-)500zl u nas kosztuja czy tam 400zl ale trzymaja sie 5 miesiecy . zebym sie na slubie nie rozmazala :-)
http://www.xtremelashes.pl/content/view/89/137/ tak to wyglada mniejwiecej :) to sa kolorowe jakie chce sobie zrobic a sa jeszcze naturalne i ekstremalne :)

Ostatnia edycja:
czesc laseczki

Liljana , ja tak dla pokazania wam dalam tego linka hihi

Ale dzisiaj mam dzień :wściekła/y: jakis ch***j zap****ił nam antene z dachu samochodu:wściekła/y:. Jak pech to pech :wściekła/y:

Cześć dziewuszki ja tylko dziś na chwilkę... chyba ze zmęczy mnie sprzątanie i padnę -mam takiego powera że szok:szok: tak tak wiem -nic nie dźwigać, nic nie podnosić... pościel już zmieniłam, pranie się pierze, śniadanko jem....

Wczoraj S mnie rozczulił na maxa (jako że płaczliwa jestem ostatnio wydawałoby się to nietrudne) położył się wczoraj ze słowami "daj mi poprzytulać mój brzuszek"-jak tu się nie zgodzić?? i mówił do Alicji że ją kocha i czeka i nie może się doczekać aż będzie Ją przytulał... że dla Niej zrobiłby wszystko (zazdrość trochę) i że jest taka nasza kochana i oczy mu się zaszkliły -no to mi też.... na koniec powiedział "o tu ma główkę i rączki i właśnie dała tacie piątkę":-p

Lubię te ich rozmowy:-D tzn monolog i podskoki

Przepraszam ze tak przekleiłam z "wieści" ale choć baaaaardzo bym chciała -nie dam rady nadrobić:-( nie teraz przynajmniej -czuję się super i chcę z tego skorzystać:tak:

MAM TAKIE PYTANIE -CZY KTÓRAŚ JEST BARDZIEJ KUMATA W KWESTII CHLAMYDII?? już mówię o co chodzi -koleżanka leczy się i bardzo mi jej szkoda -tak pragną dziecka.... leczyła się 1 antybiotykiem, nic to nie dało, drugi zostawiła bo źle się czuła, trzeci -bardzo silny powiedziała ze choćby miała zejść to przetrzyma -wzięła cały... i nic... dalej jest chora...
Nie zachodzi w ciążę bo boi się ze maluszkowi coś sie stanie:-( mówię Wam dziewczyny -osoba przemiła i przecudowna i niczego im nie brak żeby dac maluchowi... i tyle w niej nadziei....
Moze zamiast do gina powinna iść do innego lekarza?? któraś wie jak i czym to leczyć???

reklama
Do góry