reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

a tak w ogole to dobry wieczor:) podczytuje was caly dzien,ale nie mam zbytnio o czym pisac wiec nie chce zasmiecac forum:) bylam dzisiaj z psem na badaniach usg i zdjecie 207 zl. wczoraj jak robilam sobie malibu moj M mi zabronil,bo stwierdzil,ze moge byc w ciazy.bo brzuch mam wielki.w tamtej tez tak mowil,a ja nie wierzylam:)bo przeciez brzuch na poczatku nie rosnie.chyba,ze jestem wyjatkiem:)

Lucy gratuluję dzidzi
Ilonka widze,ze znowu chcesz byc mamusia,a rano juz watpilas. bardzo sie ciesze,ze walczysz!
missiiss widze,ze panikowalas nie potrzebnie;)
widze ,ze dzis temat imion ja nei wiem jakei bym wybrala ,ale do mnie Karol jakos nei przemawia:)

reklama
zespół niespokojnych nóg polega na tym że nie możesz nóg utrzymać długo w jednej pozycji tylko wiercisz się cały czas. A np. zasypiajac tzw mrówki Ci chodzą.. czy cierpną Ci nogi.. albo wiercisz się bo to przynosi Ci ulgę..
Ja tak mam. Myślałam ze jestem nienromalna że usiedzieć na miejscu nie mogę a wszystko przez moją "genetykę" i własnie chorobę.. wrrrr

a więc kończę..
zaczęłam drażyć temat poszłam do lekarza do którego mam zaufanie.. którego poznałam w hospicjum i który pomagał mamie do ostatnich chwil gdy umarła w domu. Opisałam mu całą swoją historię.. dał skierowania na badanie w kierunkach jakiś tam reumatologicznych (nie pamiętam nazw) i okazało się w środę że mam jakies tam reumatyczne zapalenie czy jakoś tak. Mało zrozumiałam z gadki Jego (mówił za bardzo fachowo) ale na chłopski rozum powiedział że wszystko jest ze sobą powiązane.. moje genotypowanie, zespół NG oraz bóle stawów, rak, nóg itp. Że to wszystko autoimmunologia i dał namiary na lekarza w Krakowie docenta!! ( a tarnowie powiedział ze nie ma odpowiedniego lekarza.. i wcale się nie dziwie) jestem umówiona do niego dopiero w ten wtorek bo wcześniej nie dało rady.. zobaczymy co powie i czy pomoże mi wkońcu na te rece!

Ostatnia edycja:
jeśli piszę coś niezrozumiale wybaczcie. Ale chcialam Wam opisać moją historię ale chciałam byście mnie lepiej poznały. Ale dzisiaj gdy zaczęłyście mówić o zkrzepicy i lekach czas był ku temu. Jeśli coś ominełam to mi powiedzcie bo piszę bardzo szybko :zawstydzona/y:i za dużo mysli w głowie.
Ale nawet nasz Alutka17 jest przykładem 3 aniołki i teraz po acard(zie) .... jest szczęśliwie w ciązy.. :tak:

Ginka z Wawy Ewa Dądalska (ponoć przyjmuje na Karowej w szpitalu) jak byłam jak zawsze prywtanie. Ale ponoć przyjmuje też na NFZ i jest naparwdę spoko. Uwierzcie mi.

Ola** "brzuszek" na początku ciąży to przeważnie wzdęcia i gazy zatrzymujące się...
Nie pisz nigdy że zaśmiecasz forum... forum jest dla wszystkich...

Witajcie. Tak ostatnio mi czas leci, ze nie mam kiedy Was doczytać (a naprawdę próbuję). Jeszcze mam 20 stron;-)
Tak dziś zupełnie samolubnie: byłam u nowego lekarza w klinice Artemida w Białymstoku. Wrazenie miłe, ale zobaczymy co będzie dalej. Lekarz porozmawiał, zbadał, zauważył coś na macicy (podejrzewa mięsniaka), więc skierował na histeroskopię. Poza tym pobrali ode mnie 7 fiolek krwi na diagnostyke po poronieniu ( zupełnie nie wiem jakie badania). Zgodzę się na histeroskopię, chociaż moj wcześniejszy lekarz niczego nie widział i tak naprawdę sama nie wiem jak jest.
Ściskam Was mocno, postaram się nadgonić i wtedy popiszę:-)
Buzia

Słodzidka nie wiem jak dla innych ale dla mnie piszesz bardzo jasno.I co tylko powodzienia można życzyc oby sie w konicu udało w co ja wierze z całych sił:tak:.

A na początku vciąży to rzeczywisie tylko gazy wzdymają brzuch ale można to odczuc już w 3-4 tyg.

Motyl dlatego się pytam bo to co piszę jak zawsze jest maleńkim wycinkiem tego co mam do powiedzenia :zawstydzona/y:;-):-D Po prostu nie chce pisać tutaj ksiażki tylko przedstawić w miarę jasno fakty. Bo za dużo się wydarzyło w przeciągu tych dwóch lat by móc to streścić w jednym poście ;-)
Dziękuje.. zobaczymy co docent powie na moje badania i czy pozowli teraz z takimi wynikami ( a są złe) (jakiś tam czynnik reumatydialny czy jakoś tam) starać się o dzidzię... bo powoli chcielibyśmy się starać.. mieliśmy plan od nowego roku ale bóle ręki i nogi mnie powalają czasem na kolana ... i tak od lata :baffled::sorry2:
Bo mój nowy lekarz pierwszego kontaktu mówił tym bardziej mam iść do tego docenta jak zamiarzam starać się o dziecko..Więc się zapisałam.

Słodziutka wierze w to ze nam sie uda wsztskim miec dzidziusia i bedziemy szczesliwyi mamami:-)fajnie ze mamy taki miejsce na forum gdzie mozemy podzielic sie informacjami i wymieniac je miedzy soba bo kazda ma innego lekarza

Anetha gdyby nie ta wiara.. nie byłoby mnie tutaj ;-) Ja mam nadzieję że wielu z Wam te informacje się sprzydadzą, wyciągniecie leki od ginków lub zrobicie badania i uda się uniknąć wielu nieszczęść....

to moze ten mój brzuchol cos zwiastuje:) hmm...ale byloby fajnie,choc bobosesksy tez sa niczego sobie;)
dzieki slodziutka i Motyl,uciekam ,jutro cos popisze skoro nie zasmiecam;)
dobrej nocki

reklama
Ola** życze Ci by był to ciążowy brzuszek! I pisz pisz pisz ile masz tylko czasu i ochotę by się czymś z nami podzielić. Dobranoc

Chyba i ja się położę.

Spokojnej nocy dla wszystkich dziewczynek.
Brzuchatki, ciężarówki proszę pogłaskać brzuszek ode mnie.

paaaa

Do góry