reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Słodziutka ja tez mam te latające nogi :baffled: to jest strasznie wkurzające swoją drogą...Najbardziej dokuczało mi teraz na początku ciąży, ale u mnie to chyba ma podłoże "nerwowe" i pod wpływem stresu się ujawnia.

Mój gin ( a nawet moi ginowie ) oboje powiedzieli, że przy problemach z zakrzepicą i tymi zawałami zarodków tak naprawdę rzadko wychodzi coś w badaniach (poza genetycznymi) np. w przeciwciałach antykardiolipinowych i po drugim poronieniu koniecznie należy wprowadzić heparyne i acard. Szkoda, że mało lekarzy jest tego samego zdania.

reklama
Mój gin ( a nawet moi ginowie ) oboje powiedzieli, że przy problemach z zakrzepicą i tymi zawałami zarodków tak naprawdę rzadko wychodzi coś w badaniach np. w przeciwciałach antykardiolipinowych i po drugim poronieniu koniecznie należy wprowadzić heparyne i acard. Szkoda, że mało lekarzy jest tego samego zdania.

Majuś własnie o to mi kochanie chodzi że tak mało ginków jest tego zdania co Twoi... i nie chcą nam pomóc uniknąć tragedi. A tak wiele z nas mogło jej po prostu uniknąć..

A tak swoją drogą te nogi to moja udręka.. nawet w kościele wystać czy wysiedzieć jest prawdziwą katastrofą..
A czemu Wy jeszcze nie śpicie kochana?

Witam nocnie, ale tu dzisiaj tłoczno jak na te porę :-)

Oglądam "chirurgów" i się pobeczałam na jednym z odcinków.

A tak poza tym to ja nic nie czuję ani na @ ani na 2 kreski, żadnych wzdęć nic, cały czas zostaje mi czekać.

Witam się wieczorową, a raczej nocną porą....

Lilijanna napisu nie wymyśliłam, tylko wynalazłam, ale bardzo mi się spodobał:-)
W sukience trem będzie podpinany i myślę, że nie będzie tak źle:-)

Aga34 dziękuję za pochwałę:-)

Asiu, cieszę się, że wszystko jest dobrze:-) Co do łożyska przodującego, to spokojnie- leżałam z Dziewczyną, która miała gdzieś po 18 tc przodujące i w tamtym tyg. urodziła Synka SN. A czemu tak bardzo nie chcesz cc?

Just także cieszę się, że i u Ciebie wszystko jest dobrze:-)

Agatko!!! Bez takich mi tu proszę!!! Owulka mi się nie przesunęła, gdyż u mnie wszystko chodzi jak w Szwajcarskim zegarku, a na usg nikogo nie było, ponieważ nikogo w brzuszku nie ma- to jeszcze nie czas... Moje mdłości wczorajsze były od zjedzenia czegoś, ojj długo nie spałam:-(
a imiona oznaczające Dar Boga to znalazłam coś takiego

Maciej należy do tych imion, które znaczą dar Boga, razem z Teodorem i Bogdanem. Blisko spokrewnione z nim jest imię Mateusz, też hebrajskie i znaczące to samo.

Anetko mój Maciuś na samym początku miał mieć na imię Aleksander:tak: gdyż podobało mi się wołanie Alek, ale później przeważyło Maciuś:-)
Owulka jak najbardziej może być

Słodziutka_e tak szukamy czegoś do kupienia, noo i ....
Udało się :-D:-D:-D:-D
Między 10, a 15 mamy podpisać umowę ( mam nadzieję, że się nie rozmyślą)
a więc mieszkanko 3 pokojowe- ładne, no poza przedpokojem, ale to pikuś. Zostawiają nam lodówkę, pralkę i gazówkę no i za 129 tys. Ale jestem happy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D już nawet wiem który pokoik będzie dla Dzidziusia:-D:-D no i stwierdziłam, że jeszcze zanim zajdę, to ten pokoik tak odpicuję, że odrazu będzie widać, że to dla Maluszka:-D:-D

Witam! Od 4 godzin czytam tego posta.W 12tc (29.01.10) okazalo sie ze dzidzi nie bije serduszko od prawie 2tyg :-( Jestem strasznie zla na lekarz ktor nic nie zrobil i nie szukal przyczyny,poniewaz od poczatku mialam plamienia.Teraz czekam na badania i moze wyjdzie przyczyna.

Ciesze sie ze trafilam na to forum. Rodzina i znajomi mnie wspierają ale to wy rozumiecie co czuje i ja Rozumie was..

Slodziutka_e jestem z okolic Tarnowa a dolkadnie z Ciężkowic, a lekarz byl z Tuchowa. od znajomych mam tel do lekarzy w Tarnowie>orientujesz sie moze jacy to lekarze Gąciaż i Przybycień?? i czy sa czegos warci. z góry dziekuje

Aniołek
[*] 12tc 29.01.10 ;(;(

reklama
LucyF jak dla mnie to Ty jesteś w ciąży :tak: A robiłaś betę albo kolejny test ciążowy?

She1978
ależ Twoje dzieciątko ma tempo rośnięcia :-) Super, że maluszek ma się dobrze :tak:

Aneczka_77 nie żebyś siłą nie wymogła na rodzicach imienia dla brata :confused2::rofl2: a przynajmniej pododba mu się?
Jak był młodszy to mówił, że wolałby się nazywać Ernest, ale takiej propozycji nikt w rodzinie nie zgłaszał. Jak mu powiedziałam jakie imiona proponowali rodzice, to uznał, że woli Adrian ;-) Kiedy mój brat się urodził to jego imie nie było jeszcze popularne, dopiero kilka lat później stało się "modne".

Just79 gratuluję dobrych wieści! :-) Oby tak dalej!

Missiiss to Ty niedługo dołączysz do grona ciężarówek :tak: Super, że wyniki wyszły dobre.

Slodziutka świetnie, że udało Ci się dotrzeć do dobrego lekarza specjalisty. Na pewno coś Ci pomoże na rękę. Trzymam kciuki za Twoją wizytę!

Ewcia3004 gratuluję znalezienia mieszkania! :-) Zawsze to milo mieć własny kącik :tak:

Ja dzisiaj jestem po wizycie lekarskiej. Pobrali mi 5 kropel krwi z palca na badania czy dziecko nie ma zespołu Downa albo trisomy 18. Te badania krwi sa połączone z USG (będzie za 3 tyg) i wtedy się dowiem czy jest duże ryzyko czy nie. Poza tym wypytano mnie o rodzinną historię chorób. Pani nurse practitioner (taka prawie doktor) zbadała mnie i zrobiła cytologię, a na koniec spotkaliśmy się (mąż był ze mną na wizycie) z lekarzem. Z nim to już tylko rozmawialiśmy i cała rozmowa trwała pewnie ok. 5 min (ale założę się, że na rachunku to będzie ponad $100). My właściwie nie mieliśmy do niego za bardzo pytań, więc może dlatego tak krótko. Pan doktor pochwalił mój angielski :sorry2: i zapytał czy zamierzamy wychować dziecko dwujęzyczne, na co my, że my chcemy aby dziecko opanowało 3 języki. On nas bardzo z tym planem popierał, twierdził, że każde dziecko powinno się uczyć od razu 2 języków, bo one to chłoną jak gąbka. Jemu się wydaje, że w innych krajach wszycy mówią co najmniej 2 językami, a tylko Amerykanie są tacy leniwi i nie chcą się uczyć innego języka poza angielskim. Przyznam, że ma w tym trochę racji. Umówiłam się na 3 kolejne wizyty. Ta 3-cia to będzie rozpoznawanie płci dziecka (jak zechce pokazać), ale to dopiero 22 kwietnia. Póki co wciąż jest Matilda ;-)

Do góry