reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wiesz tez cos od tarczycy jakies przeciwciała były na watku po poronieniu.
Jeszcze robie ANA p.jadrowe, przeciw ciala kardiolipidowe
poworze jeszcze cytomegalie i rozyczke

reklama
Zastanawiam sie nad badaniami genetycznymi ,ale zobaczymy a co to za przeplyw maciciy co to za badanie .
Zobaczymu\y jak wyjda te przeciwciała

Słodziutka a jakie leki masz brać I przy staraniach czy przy ciaży?

Anetha - większość z nas robi badania i nie odnalazło przyczyny. Ale trzeba szukac. Ja też szukałam i niestety nie udało sie dowiedzieć co sie stało. ALe jestem spokojniesza że szukałam i co mogłam zrobiłam żeby sie dowiedzieć. I pomóc tej dzidizi w brzuszku

Co oznacza niższe ciśnienie w ciąży?W poprzedniej ciąży miałam dużo wyższe do 140 nawet a teraz przy moim standardowym 120 mam 105-108/55-58?

Te przepływy - to są te same które mam robic teraz? Mi lekarz powiedział że przy połówkowym zrobimy moje przepływy czy nie ma skrzepów itd?

Ostatnia edycja:
Kasik ciśnieniem się nie przejmuj, co ciąża to inne
Anetha ja też będę robiła genetykę, a badanie przepływów macicznych, polega w sumie na usg w którym bada się przepływ naczyń macicy, bo czytałam że czasem poronienia zdarzają się z powodu złego unaczynienia macicy, która ma problem z ukrwieniem dzidzia. Zazwyczaj w takim przypadku lekarze dają acard i clexane i jest ok
muszę też zrobić przeciwciała antykardiolipinowe

Kasik ciśnieniem się nie przejmuj, co ciąża to inne
Anetha ja też będę robiła genetykę, a badanie przepływów macicznych, polega w sumie na usg w którym bada się przepływ naczyń macicy, bo czytałam że czasem poronienia zdarzają się z powodu złego unaczynienia macicy, która ma problem z ukrwieniem dzidzia. Zazwyczaj w takim przypadku lekarze dają acard i clexane i jest ok
muszę też zrobić przeciwciała antykardiolipinowe
Zaintrygowałyście mnie tymi przepływami....jak byłam na tym pierwszym usg, na którym stwierdzono, że fasolka nie ma serduszka to gin cos tam przełączył i sprawdzał własnie przepływy...przy fasolce było pusto....ale w kilku miejscach w macicy były ruchome plamy pomarańczowe...i to chyba te przepływy były.....ale jakoś tak tylko kilka i malutkie....ale nic nie powiedział, że z nimi cos nie tak...tylko, że przy dzidziusiu nie ma i tyle....

mi wczoraj lekarka przed zabiegiem robiła usg i sprawdzała przepływ przy dzidziu, ale u mnie zauważyłam tylko jeden czerwony punkt, to mnie trochę zastanawia i dlatego myślę o zbadaniu przepływów, aj tonący brzytwy się chwyta

Opcje diagnostyczne - Ginekologia - Przepływy (Doppler)

tu sa fotki jak to wygląda.....

u mnie jakieś tam były....tylko nie przy fasolce :-(

jej...poczytałam o tym...i piszą, że jak są słabiutkie przepływy to może to byc przyczyną zastopowania rozwoju płodu na bardzo wczesnym etapie....
dziewczyny....może to właśnie to?
kurcze, ale gdzie iśc się przebadać....bo to jakiś super sprzęt i świetny gin powinien być, żeby dobrze ocenić!!!!

ilonka - jesteś wielka....kolejny trop do sprawdzenia!

Ostatnia edycja:
reklama
dokładnie tą stronkę przeglądałam wczoraj, muszę u siebie poszukać gdzie można coś takiego zrobić, przy czym u mnie takich fantastycznych przepływów to ja nie widziałam :(

Do góry