reklama
Słodziutka a jakie leki masz brać I przy staraniach czy przy ciaży?
Anetha - większość z nas robi badania i nie odnalazło przyczyny. Ale trzeba szukac. Ja też szukałam i niestety nie udało sie dowiedzieć co sie stało. ALe jestem spokojniesza że szukałam i co mogłam zrobiłam żeby sie dowiedzieć. I pomóc tej dzidizi w brzuszku
Co oznacza niższe ciśnienie w ciąży?W poprzedniej ciąży miałam dużo wyższe do 140 nawet a teraz przy moim standardowym 120 mam 105-108/55-58?
Te przepływy - to są te same które mam robic teraz? Mi lekarz powiedział że przy połówkowym zrobimy moje przepływy czy nie ma skrzepów itd?
Anetha - większość z nas robi badania i nie odnalazło przyczyny. Ale trzeba szukac. Ja też szukałam i niestety nie udało sie dowiedzieć co sie stało. ALe jestem spokojniesza że szukałam i co mogłam zrobiłam żeby sie dowiedzieć. I pomóc tej dzidizi w brzuszku
Co oznacza niższe ciśnienie w ciąży?W poprzedniej ciąży miałam dużo wyższe do 140 nawet a teraz przy moim standardowym 120 mam 105-108/55-58?
Te przepływy - to są te same które mam robic teraz? Mi lekarz powiedział że przy połówkowym zrobimy moje przepływy czy nie ma skrzepów itd?
Ostatnia edycja:
To może sobie kochana odpuść już co? I jutro zrób labę, kurz nie zając nie ucieknie
No juz właściwie posprzatane, został tylko pokój syna,ale moj D baaaardzo mi pomaga, dzisiaj podłogi pomył, firanki powiesił,ach cud miód chłopak
Kasik ciśnieniem się nie przejmuj, co ciąża to inne
Anetha ja też będę robiła genetykę, a badanie przepływów macicznych, polega w sumie na usg w którym bada się przepływ naczyń macicy, bo czytałam że czasem poronienia zdarzają się z powodu złego unaczynienia macicy, która ma problem z ukrwieniem dzidzia. Zazwyczaj w takim przypadku lekarze dają acard i clexane i jest ok
muszę też zrobić przeciwciała antykardiolipinowe
Anetha ja też będę robiła genetykę, a badanie przepływów macicznych, polega w sumie na usg w którym bada się przepływ naczyń macicy, bo czytałam że czasem poronienia zdarzają się z powodu złego unaczynienia macicy, która ma problem z ukrwieniem dzidzia. Zazwyczaj w takim przypadku lekarze dają acard i clexane i jest ok
karolcia81
czekam na szczęście.....
Zaintrygowałyście mnie tymi przepływami....jak byłam na tym pierwszym usg, na którym stwierdzono, że fasolka nie ma serduszka to gin cos tam przełączył i sprawdzał własnie przepływy...przy fasolce było pusto....ale w kilku miejscach w macicy były ruchome plamy pomarańczowe...i to chyba te przepływy były.....ale jakoś tak tylko kilka i malutkie....ale nic nie powiedział, że z nimi cos nie tak...tylko, że przy dzidziusiu nie ma i tyle....Kasik ciśnieniem się nie przejmuj, co ciąża to inne
mi wczoraj lekarka przed zabiegiem robiła usg i sprawdzała przepływ przy dzidziu, ale u mnie zauważyłam tylko jeden czerwony punkt, to mnie trochę zastanawia i dlatego myślę o zbadaniu przepływów, aj tonący brzytwy się chwyta
karolcia81
czekam na szczęście.....
Opcje diagnostyczne - Ginekologia - Przepływy (Doppler)
tu sa fotki jak to wygląda.....
u mnie jakieś tam były....tylko nie przy fasolce :-(
jej...poczytałam o tym...i piszą, że jak są słabiutkie przepływy to może to byc przyczyną zastopowania rozwoju płodu na bardzo wczesnym etapie....
dziewczyny....może to właśnie to?
kurcze, ale gdzie iśc się przebadać....bo to jakiś super sprzęt i świetny gin powinien być, żeby dobrze ocenić!!!!
ilonka - jesteś wielka....kolejny trop do sprawdzenia!
tu sa fotki jak to wygląda.....
u mnie jakieś tam były....tylko nie przy fasolce :-(
jej...poczytałam o tym...i piszą, że jak są słabiutkie przepływy to może to byc przyczyną zastopowania rozwoju płodu na bardzo wczesnym etapie....
dziewczyny....może to właśnie to?
kurcze, ale gdzie iśc się przebadać....bo to jakiś super sprzęt i świetny gin powinien być, żeby dobrze ocenić!!!!
ilonka - jesteś wielka....kolejny trop do sprawdzenia!
Ostatnia edycja:
reklama