reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Karolcia a ty robila cytomegalie i toxo po 1 stracie.
ja robilam te padania po 1 stracie cytomegalie ,toxo test urogin
Czy jeszcze raz musze powtarzac te badania
No własnie nie robiłam....mój gin konował powiedział, że nie trzeba, że to "przypadek" i nie zlecił mi ani jednego badania.....teraz zresztą tez nie, ale ja jestem mądrzejsza i nie odpuszczam.
Nie wiem, czy powinnaś...zalezy co Ci tam wyszło..czy chorowałas i miałaś przeciwciala czy też nie.....jak nie to może warto zrobić( choć cyto i toxo)....nie są takie drogie, a zawsze uspokoją!

Znaczy toxo mi wyszylo przeciw ciala ale bardzo male kiedys przechodzilam cytomegalia i nie wyszłaWiec chyba ja poworze i ta rozyczke jeszcze

Znaczy toxo mi wyszylo przeciw ciala ale bardzo male kiedys przechodzilam cytomegalia i nie wyszłaWiec chyba ja poworze i ta rozyczke jeszcze
Może warto....mnie różyczkę podpowiedziała moja lekarka rodzinna....
za komplet tych trzech badań w obu klasach zapłaciłam 120 zł......więc nie tak strasznie, a zawsze będę spokojniejsza......

Dziewczyny ja podpisuję się pod tym co napisała Edytka dwoma rękami i nogami... najważniejsze to wierzyć i walczyć
mimo ogromnego bólu nie poddawać się... i nie liczyć na lekarzy że to oni nas zmotywują do badań i walki... niestety dla większości z nich jesteśmy poprostu jednymi z wielu...

Słodziutka e na pewno was nie zostawię :) A twoja historia też mi dała dużo do myślenia i chęć do walki. Po pierwszym poronieniu robiłam tylko podstawowe badania, czyli: morfologię, toxo, cytomegalię, tsh, hbs, hcv, usr, krupę krwi z rh, rzecz jasna usg tysiąc razy. Te badania wykazały tylko zaległe zakażenie cytomegalii i tyle. Teraz na pewno wykonamy wszystkie badania, które zleci mi lekarz niezależnie od tego ile będą kosztowały. Na razie te powyższe badania powtórzyłam i wszystko w normie, zrobiłam w trakcie ciąży jeszcze usg piersi, wczoraj w szpitalu miałam cytologię i bakteriologie więc wyniki za 2 tygodnie no i czekam na wynik hist-pat. Wizyta za 3 tygodnie więc pewnie wszystko przedyskutujemy z ginem co i jak, bo mam wrażenie ze jemu zależy na tym żebyśmy szybko znaleźli przyczynę i szybko zaciążyli, nawet chyba bardziej niż mi i mężowi.

Tak Karolcia wczoraj odebralam te tarczycowe to ft4 mam niskie wczoraj pisalam moje wyniki
Witam
Kasiu wszystko sie dobrze skonczy trzymaj sie kochana

Ja dzisiaj odebrałam wyniki
TSH3 generacja 2,21 normy 0,27-4,40
ft3 3,77norma 2,57-4,43
ft4 0,9650.norma 0,93-1,4
p/c anty TG 20,83norma<115
p/c anty TPO 6,53norma <34
reszta bedzie w piatek i w poniedzialek nie wiemn nie znam sie ale to ft4 mam w dolnej granicy

Ostatnia edycja:
reklama
Tak Karolcia wczoraj odebralam te tarczycowe to ft4 mam niskie wczoraj pisalam moje wyniki
Witam
Kasiu wszystko sie dobrze skonczy trzymaj sie kochana

Ja dzisiaj odebrałam wyniki
TSH3 generacja 2,21 normy 0,27-4,40
ft3 3,77norma 2,57-4,43
ft4 0,9650.norma 0,93-1,4
p/c anty TG 20,83norma<115
p/c anty TPO 6,53norma <34
reszta bedzie w piatek i w poniedzialek nie wiemn nie znam sie ale to ft4 mam w dolnej granicy
W dolnej, ale w normie...więc myślę, ze nie masz się co doszukiwać.....
Zresztą widzę, że Ty tak jak ja...dobre wyniki.....ale mimo wszystko czegos się doszukujesz.....mnie moja lekarka rodzinna powiedziała, że jak tsh jest dobrze...to nie ma potrzeby szukac dalej.....a skoro i tak zrobiłaś komplet to ciesz się, że masz wszystko ok!
co to są te anty tg? bo takich nie robiłam?

Do góry