reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja tez obstawiałam Mateusza,ale mój D sie uparł na Tomasza albo Michała,a Michał strasznie źle mi sie kojarzy, wiec ustalilismy,ze zostanie Tomaszek, Tomus, Tomi o! fajnie brzmi :-) Tomcio paluszek i już :-p

reklama
Mateusz faktycznie oznacza "dar od Boga". U nas imiona dla chłopców wybieram ja, dla dziewczynek A. No więc będzie Dominik - "należący do Boga" albo Adrianna co nie wiem co oznacza, ale wikipedia mówi tak: imię żeńskie; żeński odpowiednik imienia Adrian. Jest to łacińskie imię żeńskie pochodzące od męskiego Hadrian lub Adrian, to znaczy należący do miasta Hadrii w Picenum (Włochy). :-D

Witam.
Dzis same dobre wiesci az serducho sie smieje:-).

No Kasiu miałam Ci wczoraj napisac ale niz zdążyłam .Ciesze sie bardzo ze wszyastko ok.I po postach wiadc że Ty też troche odżyłas:tak:.

Co do imion to Wojtus super mam brata Wojtka i dobrze sie dogadywalismy:tak:.Michał ładnie to z kolei mój młodszy brat:tak: no i najstarszy Romek tez ładnie.A u mnie jak byłyby chłopiec to były Rysiu.

Cześć Wam Kochane ja Tylko Przywitać się chciałam doczytałam narazie co u was z wczorajszego dnia ale mój syn już nad głową mi skacze że CHCE GRAAAĆ:szok: Więc narazie mykam z kompa i oddaje go w ręce mojego Kacperka mam nadzieje ze mi nie rozniesie kompa:no:
Miłego dzionka Buziole:-D

Cześc skarby.....

no i kto się zebrał z samego rana i pojechał upuścić sobie troszkę krwi???:confused:

JA! Dziś zrobiłam toxoplasmoze, cytomegalie i różyczkę...wszystko w 2 klasach....i jestem znowu z siebie dumna....wyniki jutro!!!
Nawet nie tak źle za wszystko zapłaciłam 120 zł....więc mam w dupie skierowania!
Nie wiem jak Wy, ale ja po czymś takim czuje sie wspaniale....kolejny krok do przodu....byle wyniki były dobre....ale wierzę, że będą...!

Cześc skarby.....

no i kto się zebrał z samego rana i pojechał upuścić sobie troszkę krwi???:confused:

JA! Dziś zrobiłam toxoplasmoze, cytomegalie i różyczkę...wszystko w 2 klasach....i jestem znowu z siebie dumna....wyniki jutro!!!
Nawet nie tak źle za wszystko zapłaciłam 120 zł....więc mam w dupie skierowania!
Nie wiem jak Wy, ale ja po czymś takim czuje sie wspaniale....kolejny krok do przodu....byle wyniki były dobre....ale wierzę, że będą...!
Karolcia - kolejny krok do przodu - super!!! A wyniki szybciutko masz, ja czekałam około 3 dni :zawstydzona/y: Dobrze, że tak działasz!!!! I mam nadzieję, że i te wyniki będę w porząsiu....
A mogę spytać........czy robiłaś bardziej inwazyjne badania? Typu budowa narządów rodnych, drożność jajowodów itp.itd. jest tego dużo.....:zawstydzona/y:

reklama
Karolcia - kolejny krok do przodu - super!!! A wyniki szybciutko masz, ja czekałam około 3 dni :zawstydzona/y: Dobrze, że tak działasz!!!! I mam nadzieję, że i te wyniki będę w porząsiu....
A mogę spytać........czy robiłaś bardziej inwazyjne badania? Typu budowa narządów rodnych, drożność jajowodów itp.itd. jest tego dużo.....:zawstydzona/y:
Powiem Ci tak.....nigdy na usg nie wychodziły mi żadne niepokojące sprawy, ostatnio na dopochwowym wyoglądali mnie bardzo dokładnie i wszystko ok. W ciążę zachodzę bez problemu, więc nie widzę sensu narażać szyjki i macicy na jakieś dodatkowe obciążenia związane z badaniami.....
A dlaczego pytasz? Chcesz się aż tak dokładnie przebadać? Jest taka konieczność?

Do góry