reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczynki postaram się nadrobić chociaż od ostatniego posta mojego:-p

Carri no widzę ze już jesteś codziennie:-) super:-D

Słodziutka a u Ciebie jak wizyta??

Karolcia81 myślę że zrobiłaś wszystkie badanka które były potrzebne:tak: bardzo konkretnie do tego podeszłaś i jak zrobisz różyczkę i cyto -to już wszystko. A Twojemu mężowi badaliście nasionka?? tak prawda?? gdzieś przegapiłam wyniki??:baffled:

Ilonka26 wrócisz do staranek, wrócisz do równowagi a my tu będziemy Cie wspierały na każdym kroku:tak: nie tak łatwo zrezygnować z maluszka pod serduszkiem przy takim wsparciu... teraz daj sobie czas, ale nie zamykaj się przed nami -wszystkie wiemy ile pomaga rozmowa, pisanie o uczuciach -nawet jeśli one są ciągle takie same, nawet jeśli nie znajdujemy różnorodnych słów -a tylko kilka zdań powtarzanych w kółko -my tu jesteśmy, wysłuchamy, przytulimy...

Kasikz
sposób na stres przed wizytą... no ja nie znalazłam do dziś -zawsze ściskam rękę S aż mu odcinam dopływ krwi:-p co do detektora... też o tym myślałam ale szmer mnie nie przekona że wszystko jest ok -a i tak nie chodziabym z detektorem przy brzuchu cały czas... co ile sprawdzać zeby być spokojnym??? nie ma takiego czasu... jak uważasz -ale to bez sensu

Asiu ja miałam przez brzuch -jak malec będzie skakał bardzo to może dla dokładniejszych pomiarów zrobić dopochwowo -ale ja tylko słyszałam ze tak można:tak:

Ewela28
przez brzuch, nie przesadzaj z tym magnezem na sucho

Wiolka jak bedzie dziś bolało to idź do lekarza niech zobaczy czy tam nie zaschło nic -dla niego to 30 sekund a lepiej nie zasuszyć tej dziury

Aneczka77 jak mknie Twój suwaczek -odliczam z Toba każdy kolejny dzień i ściskam kciuki:tak: a świstak...hmmm trzeba go było poszczuć psem to nie zdążyłby cienia zobaczyć:-)

Aga super:-D:-D:-D gratuluje zdrowej śpiącej królewny:-)

Ewcia3004
no nie wolno głaskać... hehehe... ale jak nikt nie widzi to się nie liczy:-) no cóż każda nastolatka wpada po wyskoku, na usg jeszcze i tak nic nie byłoby widać, a owu może się przesunąć jak chce... nie pomogę Ci w zaprzeczeniu:-p

Kaśka daj już odpocząć temu brzdącowi:tak: i już spokojnie daj mu się cieszyć. na szkole rodzenia z 10 chłopców 6 to Wojtek:baffled: R ma najlepsze podejście:-D:-D:-D Karol bardzo ładnie

Alutka to widzę fan klub Makowskiego na bb:-D

Sykwia'
no niech się zdarzy raz a dobrze:-p

Lilijanna ale trzymać rękę spokojnie można -dzidzia też to czuje:tak: badanie tylko między 11tc-13tc5dc. Robi sie usg i to tyle przy ryzyku z pomiarów robi się amniopunkcję

Agniesia82 tak możliwe bo owulację już mozesz mieć -to już jest normalny cykl:tak:

Agu ska
napina się macica... takie głaskanie ją stymuluje do pracy

LucyF czekam na dobre wieści no i suwaczek:tak:

Ufff muszę wstać bo mi dziecko żebra połamie:-p zaraz będę

reklama
Lilijanna szerokiej drogi dla męża..
Inna byłam dwa lata temu, inna rok... a teraz wszystko znów u mnie wyglada inaczej. Nie bierzcie mnie za "wariatkę" typu "zakonnica". Jestem normalną zwykła kobietą która odnalazła wiarę.
Choć wiem jak mnie odbierzecie.. bo sama jeszcze 2 lata temu pomyślałabym o kobiecie która tak się wypowiada na forum że spadła z chuśtawki, albo że jest jakąś zakąpleksioną "zakonnicą" tylko bez powołania :errr: Ale nie.. tak nie jest. Ale nie mnie już to oceniać

Kochana moja siostra należy do neokatechumenatu i nie twierdzę, że jest zakonnicą. Dziewczyna jest młoda, bawi się na dyskotekach, w pubach, karaoke, pije alkohol nie zawsze z umiarem :-p, a że w środę ma te swoje spotkania "neo" i dodatkowo w niedzielę ich msza trwa 2h zamiast 1h to jej sprawa. Ale to w jaki sposób nauczyła się myśleć i rozumować świat to jej. I widzę, że Ty działasz podobnie. A ludzie, z którymi ona się tam spotyka, to lekarze, prawnicy, bankowcy i krótko powiedziawszy same szychy, a niektórzy faceci jakie towary wow :szok:
Mój gin np. należy do Opus Dei i w środowisku jest znany z tym, że np. w domu z żoną modli się i za chwilę do niej mówi, sorka kochanie muszę wyjść coś się dzieje z pacjentką, a ona jeszcze o tym nie wie. I sprawdziło się nie raz :dry:

Witam
U mnie po staremu czekam na wyniki badan jutro podobno maja byc te p/c antykar
.She ciesze sie ze wszsystko dobrze.
Ja chcialam isc na tarota do takiej babeczki u nas w miescie,wczoraj z moim T rozmawiałam na ten temat i mowi ze ze moge cos zlego na siebie sciagnac .Ciekawi mnie to.
A dzisiaj w nocy same duchy mnie sie sniły mokra sie obudzialm
chyba juz głupieje:-D

Witam, ponieważ jestem po nocnej pracy od 21 wczoraj do 9.30 dnia dzisiejszego to nie zabawię tu długo. Kilka godzin snu by się przydało memu zmęczonemu organizmowi. qrcze gdybym wiedziała juz, że np jestem w cąży to bym się wymigała od tej nocki a tu trzeba było iśc, a naprawdę mi się nie chciało, ale jakoś poszło i jeszcze z moimi niesfornymi dziewczynami:-)

Gratuluję wszystkim ciężaróweczkom udanych wizyt wczoraj:-)

Lilijanna prenatalne robi się między 11 a 14tc. To badanie usg, w którym mierzy się przezierność karkową Malucha, sprawdza się długość kości nosowej i długość rdzeniowo-ciemieniową. Badanie nie boli. To zwykłe usg po prostu. Jeśli wyniki usg są niepokojące pacjentka kierowana jest na amniopunkcję (jak Kasia). Tyle ja wiem. Może ktoś napisze coś więcej.
A Ty jeszcze nie miałaś tego badania? U Ciebie to już po 14tc jest przecież wg suwaczka...

A to te badania :zawstydzona/y::baffled:, te to miałam i było ok. A ja miałam i dopochwowo za pierwszym razem i przez brzuch za drugim, jak musiałam powtórzyć badania, bo dzidzia za bardzo się ruszała.

A to Kasia Twój R. ma super podejście. Mi się nie podobają Mateusze i Szymony bo strasznie szeleszczą. Ja bym wybrała Wojtuś z tych imion.

Aż się rozplakalam .. :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Nie płacz:-( bo zaraz i ja się rozryczę ne wiem dlaczego....

Ja chcialam isc na tarota do takiej babeczki u nas w miescie,wczoraj z moim T rozmawiałam na ten temat i mowi ze ze moge cos zlego na siebie sciagnac .Ciekawi mnie to.

Ja byłam... po poronieniu byłam -nie wolno chodzić w ciąży -chciałam tylko wiedzieć ile mam zaczekać... może i jestem wariatką -ale usłyszałam że nie będe czekać i czekać nie muszę... tylko poszłam do poleconej babeczki a nie jakiejś cyganki -to nie był mój pierwszy raz... S w to nie wierzył ale uwierzył jak spełniło się wszystko co mam spisane na kartce

Witam, ponieważ jestem po nocnej pracy od 21 wczoraj do 9.30 dnia dzisiejszego to nie zabawię tu długo.

Ja nie wiem jak Ty nocki znosisz -ja po nocce spałam 2 dni:baffled: dlatego zmieniłam na 8h

Ja bym wybrała Wojtuś z tych imion.
Ale Wojtuś :-) Jak najbardziej.

No właśnie problem w tym że w tym roku Wojtuś się podoba każdemu:baffled:
A Mateusz to nie przypadkiem "dar od Boga" znaczy???

reklama
Do góry