reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, czy którejś z Was pracodawca kazał dostarczyć zaświadczenie, że jest w ciąży? Bo sie dzisiaj o czymś takim dowiedziałam i mnie to zdziwiło, bo po co mu to???

amaoze do ochrony czy cos,a przede wszystkim to wtedy ci przysługuje odpoczynek w czasie pracy,cos tam takiego jest. No musisz przyniesc i juz.

reklama
Witam się!

Dziś cały dzień w domu siedzę, czytam na bieżąco ale nie miałam kiedy odpisać. Teraz moje rozrabiaki (siostrzeniec i siostrzenica) poszli do domu, a ja moge odpisać, póki K z pracy nie wróci:)

Aneczka_77 - ale Ci zazdroszczę, że możesz tak tanio sie obkupić..ja ogólnie nie lubie chodzić po sklepach!!!trudno uwierzyć , nie?:)Zresztą szczerze mówiąc nie bardzo mam kiedy, bo przez te dojazdy codzienne, to już wszystko pozamykane jak wracam..a w sobotę jeste taka padnieta, że o łażeniu po sklepach nie myślę..A Twój mąż ma super pomysł:)

agu_ska - fajniej brzmi Albin i wiewiórki:)

GosiaLew - a żebyś wiedziała jak mi się do mojej pracy chodzic nie chce..codziennie staczam walke dobra ze złem..wstac czy nie wstać-oto jest pytanie:)

missiiss1301
- ale jak to Twoja mama(rodzice) maja płacić za całe przyjęcie???Nawet za jej stronę?To co tamta ma wogóle do powiedzenia, jak ma kase to niech sprasza rodzinę i niech piją skoro tylko taki cel mają w życiu... A jak nie to niech zamknie pysk i się cieszy że wogóle przyjęcie Twoi rodzice chcą zrobić...po prostu brak słów!!!A co na to wszystko Twoja przyszła bratowa??????????????? A może warto jednak, żebys była przy tej rozmowie??Mam nadzieję że twoi beda nieugięci w tej kwestii. A kamplecik dla mnie przepiękny!!!:)Może to owulka:)A seksiku nigdy za wiele:)

She - mam nadzieję, że juz lepiej się czujesz?

Agatka
- niesamowite, ze takie maleństwo w brzuszku już tak na wszystko reaguje:)Nie jest to jakaś wielka opuchlizna, ale troszke widać..boli mnie też jakby przy migdałkach, ale juz sama nie wiem czy to przez to rwanie, czy co?Ale ogólnie to jest dobrze!:)Mam nadzieję ze do przyszłej środy się zagoi, bo mi z drugiej strony będzie rwać:)Jak byłam mama to u babci to była nedna z lepszych potraw, ew jeszcze chleb woda ze studni i cukier:)

Anetha81 - chyba każda z nas przechodzi taki okres..wiesz ja zaraz po zabiegu tez miałam wrażenie że się z moim K od siebie oddalamy..niby w jednym pokoju ale jakby oddzielnie, wogóle nie umielismy rozmawiac o tym co sie stało..bałam sie że oprócz dzieci trace też męża..myslę że potrzeba czasu..za świeze to wszystko..ale dasz(dacie rade) Jesteś silna, musimy walczyc o nasze szczęścia!!!

ewela28 - nie przesadzaj, kilka słodkich bułeczek jeszcze nikomu niez zaszkodziło:)

kasiawd - nie znam sie niestety zupelnie na wynikacch:(

karola322 - dobrze, że lekarka zadzwoniła do Ciebie, mam nadzieje że teraz mniej sie martwisz, mam tez nadzieję że wizyta w szpitalu nie będzie konieczna, ale jak bedzie bolało, to natychmiast do szpitala. Wasze zdrówko jest teraz najważniejsze, a wiadomo szpital dla nikogo nie jest fajny!Tez bym takie mleczko zjadła:)smaka mi narobiłaś:)Azupka napewno rewelacyjna Ci wyszła i męzusiowi bedzie bardzo smakować:)

lenna77 - miłego zbijania bąków!:)

aniolki - chyba żadna z nas nie lubi jak ktos obcy nam tam luka, ale nie ma wyjscia czasami!Może napisz na kartce wszystkie pytania, to przynajmniej nic Ci z głowy nie wyleci!

ola:* - masz rację dziś już mu nie odpuść:)I masz rację nic nie planuj, nie myśl o dniach płodnych, po prostu ciesz się chwilami bliskości:)

aga80 - ja niestety nie wiem, ale w necie mozna chyba gdzies znaleśc tłumaczenia, bo ja kiedys swojego wyniku szukałam

just79 - niektóre zakłady wymagają takiego zaswiadczenia, ja na swojej pierwszej wizycie takie otrzymałam, własnie jakby pracodowaca chciał!

Ale sie rozpisałam:)

A ja dzis juz myslalam ze nie zrobie tych wyników, bo w jednej przychodni pobieraja tylko do 8 a ja byłam 8 po! a w drugim laboratorium akurat wczoraj i dzis nie pobierali ale jak pan zobaczył, że te badania miałam zrobić w okreslony dzień to sie zlitowal nade mna i mi pobrał! wyniki w poniedzialek. We wtorek ide do mojego gina na biocenoze pochwy, w srode wyrwe drugiego zeba, i chyba tyle z moich badan, pewnie jeszcze tylko endo, bedzie chciała powtorzyc tsh i ft4 czy trochę spadło...!Mam nadzieję ze wszytskie wyniki będa dobre!

Mój K znowu gdzieś poszedł, to moge z Wami posiedzieć:)Ma mi kupić mleczko, bo karola mi smaka narobiła:)

wiola zbratowo nie rozmawiam na ten temat ona w ogole malo rozmowna mlodsz ode mnie o dwa lata i w ogole jest dziwna jakas... mam nadzieje ze jakos brat przemowi tesciowej do rozsadku bo go tak opierdzielilam ze nie wnikam

juz skonczylam twoja druga opaske :) w poniedzialek wysle :)

ewela sama nic nie bede regulowala choc mam luteine w domu poczekam do tego 11 lutego zobaczymy a we wtorek jeszcze zadzwonie albo po wynikach z szyjki macicy jak pojade zawiezdz to si ezapytam

to jest twoj komplecik wiola ;-)

Załączniki

• wiolcia.jpg
    wiolcia.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 67
Cześc kochane.....

ja tez dziś zaliczyłam małe zakupki....ale głównie apteczne....i zdębiałam jak pani mnie podliczyła....a tylko taki domowy zapasik robiłam: nospa, stoperan, p. bólowe, nasenne, witaminki, theraflu, wit.c, ranigast, urosept......i tyle, a paragon na 200 zł dostałam!!!!

Karola - trzymaj się dziewczyno...i nie myśl o szpitalu....masz odpoczywać w domku i ładnie do 40 tygodnia Zuzię donosić!

Agata - a jak u Ciebie...odpoczywasz? Podniosła się trochę królewna, bo też miałaś jakieś problemy z jej spieszeniem sie na ten świat....zacisnij nogi i trzymaj....

Anetka - a jak Twoje badanka? zaczęłas już działać?

Aniołki - życzę dużo siły do walki.....masz w planach jakieś badania? informuj nas na bierząco.....może coś podpowiesz nam "honorowym dawcą krwi".....

Resztę przytulam i trzymam mocno kciuki.....a tak na marginesie szykują nam się na przyszły tydzień jakieś testowanka....bo już się pogubiłam w Waszych cyklach....?

A mojej @ jak nie było tak nie ma....a tak bym chciała, żeby się pojawiła jak jeszcze na zwolnieniu jestem....bo ta pierwsza po zabiegu cholera jest strasznie bolesna!

Ostatnia edycja:
Chciałam Wam jeszcze opowiedzieć co mój G ostatnio wymyślił :tak: Otóż dowiedział się on niedawno, że po polsku można o dziecku mówić "ono", jako że to słowo jest rodzaju nijakiego. Bardzo mu się to słówko spodobało i zaproponował, że jak będzie chłopiec to moglibyśmy dać mu tak na imię :-D W Stanach to by przeszło bez problemu, bo tutaj można nadawać dzieciom absolutnie dowolne imiona. W Polsce to jednak miałby ten nasz synek przechlapane :-D Wytłumaczyłam zatem G, że taka propozycja odpada, bo to nawet brzmiałoby jakbyśmy nie mieli szacunku do tego dziecka mówiąc do niego "ono". Musi zatem pomyśleć nad innym imieniem, chociaż i tak obstawiamy, że to dziewczynka ;-)

Chciałam Wam jeszcze opowiedzieć co mój G ostatnio wymyślił :tak: Otóż dowiedział się on niedawno, że po polsku można o dziecku mówić "ono", jako że to słowo jest rodzaju nijakiego. Bardzo mu się to słówko spodobało i zaproponował, że jak będzie chłopiec to moglibyśmy dać mu tak na imię :-D W Stanach to by przeszło bez problemu, bo tutaj można nadawać dzieciom absolutnie dowolne imiona. W Polsce to jednak miałby ten nasz synek przechlapane :-D Wytłumaczyłam zatem G, że taka propozycja odpada, bo to nawet brzmiałoby jakbyśmy nie mieli szacunku do tego dziecka mówiąc do niego "ono". Musi zatem pomyśleć nad innym imieniem, chociaż i tak obstawiamy, że to dziewczynka ;-)
:-D taki Ono Kowalski na przykład......to prawie jak OMO brzmi:-)

reklama
karola322 – nie powinno być Ci głupio, tutaj chodzi o Twoje zdrowie i zdrowie Twojego maleństwa. Karola co to zupki to ja jak mówię, że jest coś dobre, to słyszę, że jestem w ciąży i jestem niewiarygodna :-)
missiiss1301 – a ile brat ma lat?
She1978 – ale żeś się wpakowała z tą imprezą, upiecz tego torta, zadzwoń do Mamy z rana wołając o pomoc i basta, Mama się ucieszy, że może pomóc, a Tobie we dwie będzie raźniej i robota szybciej pójdzie :-p

Anetha81 – tak nie ma to jak pocieszanie na siłę, chyba gorsze jest tylko mówienie, że ktoś wie co przeżywasz nie przeżywszy tego. Trzymaj się i przykro mi, że drugi raz spotkało Cię nieszczęście, ale miej nadzieję, rodzicami będziecie, a Wasze Aniołki zaopiekują się i Wami i Waszą nową kruszynką jak przyjdzie na nią czas. I nie izolujecie się, to jest normalna reakcja.
13x13 – Agatka a wieczorem maleństwo na tatusia też reaguje jak dzikus? :dry:
ewela28 – widocznie dzidzia potrzebowała słodkości a Ty jej chcesz odmawiać dla dwóch kilo? Ewela 19 tydzień to Ci się właśnie skończył i wyślij koleżankę na księżyc. Czy Ty musisz mieć wokół siebie takich unerwiających ludzi? :no:

GosiaLew – Gosia a do tego Aparta mam nadzieję, że przez szybę wleźli, bo rolety my im robimy :-p
kasiawd – kurczę, ale mądre słowa w piątek wieczorem. Mam nadzieję, że lekarz sprawdzi i powie, że wszystko w porządku.
lena77 – czasem trzeba parę bąków zbić, by następnego dnia móc się troszkę poruszać
ola** - nie wiem, ale może warto sytuację wykorzystać ile się da. Łóżko łóżkiem, ale jeszcze jest podłoga, parapet, pralka, klatka schodowa, dach, winda i inne ciekawe miejsca :zawstydzona/y:

aniolki – ja do gina wchodzę z moim kalendarzem i jak otwieram stronę z dniem wizyty i on widzi ile tam wypunktowanych pytań to widzę, że chciałby już kolejną pacjentkę, może nawet taką ze sklerozą ;-)
just79- po to, że jak pójdziesz na L4 to będą inaczej rozliczać, po to że jak dostarczysz zaświadczenie to nie możesz siedzieć przy kompie dłużej niż 4h, po to żeby nie siedzieć w nadgodzinach i porach nocnych i tak dalej. Generalnie pracownik powinien poinformować pracodawcę o tym, że jest w ciąży i tyle. :-)
Aneczka_77 – kochana żałuj u nas jedzonko to jedzonko
wiolka_1982 – wiolka a jak już będziesz mieć taką wprawę z tym rwaniem to może za mnie pójdziesz też, zaledwie dwie ósemeczki :sorry2:
karolcia81 – też ostatnio takiego szoku dostałam w aptece, a kupowałam tylko leki na przeziębienie, podstawowe nic specjalnego :-(

No i na koniec chwilkę o sobie byłam dziś na badaniu genetycznym i udało się zrobić i dowidzieć więcej niż ostatnio i jest wszystko w porządeczku. Ludzik niestety tak się ruszał, że badanie troszkę trwało. Jak powiedziałam lekarzowi, że prosiłam ludzika, żeby był na badaniach grzeczny, to lekarz stwierdził, że dzidzia mamusi w ogóle nie słucha, a jak wspomniałam o moich mdłościach i rozmowach z kibelkiem to dodał, niedosyt że nie słucha to jeszcze mamusią dzidzia rządzi :-D:-D:-D

Do góry