reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

She no i jak można swoje kochane dziecko do tego stwora porównywać? Fakt, że nasze kochaneczki to są teraz takie jakieś dziwne, ale będą piękne różowiutkie :-D
Znowu zakupy??? :dry:

reklama
Już wiem...zadzwoniłam do medycyny pracy...i muszę mieć zaświadczenie o zdolności do pracy, żeby do nich przyjść....ale nie musi to być zaświadczenie od gina...tylko może być od rodzinnego!!!
(Nie wiem, czy tak jest wszędzie, ale ja pracuje w Urzędzie Miejskim...i tam, po 30 dniach zwolnienia trzeba iśc do medycyny pracy po zaświadczenie o zdolności do pracy.....)

A co do wizyty....to starałam się być opanowana....ale i tak mu wykrzyczałam, że 3 miesiące z trupkiem chodziłam a on mi wmawiał, że jest zdrowa ciąża.....

No tak państwówka. Ale kochana miej dla siebie litość i nie wracaj już do niego. Może jeszcze rodzinny na tydzień Ci da L4?
Karolcia kiedyś czytałam i jak przeczytałam 3 miesiące to pomyślałam, że jest z błędem i miało być 3 tygodnie :-(. Przecież to, że Ty jesteś wśród nas to jest jakiś cud i musi oznaczać, że masz coś do zrobienia jeszcze na tym świecie. Ja chodziłam 3 tygodnie z martwą ciążą i lekarz powiedział tydzień jeszcze max i na stół, bo za chwilę mnie nie będzie. A 3 miesiące ...:no:

Ja jak miałam wypadek, zasnęłam za kierownicą i zderzyłam się z tirem i przeżyłam to wtedy po raz pierwszy uwierzyłam A., że jestem w ciąży. No bo po co mój Anioł Stróż mnie ochronił, po to bym urodziła nasze dziecko, bym poczuła, co to jest być matką i z Tobą na pewno jest tak samo.

Ja jutro ide do swojego lekarza ze szpitala dostalam tylko 7 dni mam nadziej ze 21 dni mi wypisze bo punkt gdzie pracuje zmienia lokalizacje i teraz sie przeprowadzaja wiec musialabym to wszystko dzwigac teraz .chodze do niego prywatnie mysle ze nie bedzie robil problemow:shocked2:

Karolcia81 dzielna z Ciebie kobieta, a do psychologa to powinien ten gin się udac(a najlepiej psychiatry, co by go z zakładzie zamkniętym zamknęli). Co do badań, to w niektórych zakładach pracy tak jest(nie tylko państwowych), że po 30 dniach zwolnienia musisz miec zaświadczenie od lekarza medycyny pracy, ale już wszystko w tej kwestii wiesz.

A ja równo rok temu zobaczyłam II kreski na teście i była radośc mieszana z przerażeniem co dalej zrobimy(bo nie planowaliśmy). Następnego dnia miałam już zdjęcie mojego bąbelka i zdecydowanie zaczęła przeważac radośc i duma.... A teraz nie mam nic... Jak ten czas leci...

ja przed powrotem do pracy musiałam przedstawić zaświadczenie o zdolności do pracy od lekarza medycyny pracy, a ten z kolei chciał(chociaż wydaje mi sie ze mozna obejść akurat to)zaświadczenie o braku przeciwwskazań od lekarza który wystawiał zwolnienie

znalazłam na necie że pracownik podlega wówczas kontrolnym badaniom lekarskim

Ostatnia edycja:
witam :-)
13x13 jestem...jestem....tylko mniej pisze bo czytam was :baffled: i przezywam ;-)wiec nie wtracam swoich glupot :confused:
karolcia ja wlasnie na ligocie przezylam 1 zabieg i teraz porod...chyba nie moglam trafic lepiej pod wzgledem opieki...a co do lekarzy..to tak jak wszedzie-jedni ok a drudzy nie-ale ponoc to jes szpital z najlepszym sprzetem w okolicy...:tak:
lucyF ty mi tu prosze nie wymyslaj...jest ok i tak zostanie...idz do lekarza to sie dowiesz tego co my tu wszystkie piszemy-wszystko w porzadku :tak:
missiiss no normalnie cudenka robisz ;-) cierpliwosci i spokoju ci zycze...zeby @ sama przylazla :tak: a kazda wasza decyzja bedzie dobra...wy wiecie kiedy bedzie ten moment...moment na dzidzie ;-)
kaska...przytulam i czekam na wiesci
karola ciesze sie ze szyjka sie "zrobila" i zycze ci zebys po sciagnieciu szwu chodzila rowniutkie 40 tygodni z bobasem w srodku :-)
reszte dziewczyn sciskam bardzo bradzo mocno...
aaaa i jeszcze jedno mam dzis wyjatkowo dobry humor :-D K powiedzial ze jak lekarz powie ze ok juz ze mna to bedziemy sie seksic pod wzgledem dzidzi :confused: (bo teraz tak w uzbrojeniu choc czasem sie zdarzy spontan ;-)) a ja mu powiedzialam ze przeciez mowil ze teraz dopoki nie znajde pracy to nie chcial dzidzi a on na to:takim sposobem to chyba nigdy nie bedziemy mieli dziecka :-D;-) i to ze mysli o dziecku jakos mnie podnioslo :confused:

Karolcia ja bym zmieniła lekarza, co prawda nowy by Ci nie dał chyba zwolnienia, ale tego twojego za same teksty powinni pozbawić prawa wykonywania zawodu, a widzę po twoich postach, że to taki lekarz co się boi kontroli z zusu jak wystawia zwolnienie.
Ja już miałam takiego idiotę, co ciążę uznawał od 12 tygodnia, bęcwał jeden. Już w życiu do niego nie poszłam.

Ostatnia edycja:
Mojego byłego meza kuzynka chodziła z blizniakami w ciazy i jakos tak cos ja tknelo i poszla do gina i sie okazało,ze od 3 tyg chodzi z jenym trupkiem, od razu na stół ,cesarke i na szczescie,ze ten lekarz szybko wszystko zoorganizowal,bo powiedzial,ze to drugie tez by zmarło i ona nie daj boze. Masakra.

jejciu ale straszne rzeczy opowiadacie bbrrr:baffled:

she ja tez tylko majsterkowalam i tez glownie w garazu taty :-) tam najfajniejsze zabawki gwozdzie mlotki srobki i inne dziwne rzeczy :-)

reklama
Aniołki - a możesz mi powiedzieć jak tam się dostać do szpitala...gdzie zadzwonić i do kogo....i wogóle jakie są tam procedury przyjęcia, czy się płaci....i kogo możesz polecić? No i adres?

Dziewczyny odebrałam komplet kardiolipidowych :
a-kardiol. IgM 1,0 -ujemne
a-kardiol. IgG 0,9 -ujemne

ale o co chodzi z tym IgM i IgG?

Ostatnia edycja:
Do góry