reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam dziewczynki:happy2:
na razie plamienie nie wrocilo a wczoraj to bylo tylko troche, raz. pomyslalam ze poczekam do jutrzejszej wizyty i nie bede bic piany.a jutro sie okaze czy to w ogole ciaza, mam mnostwo kiepskich mysli i juz nie wiem jak sobie poradzic, wymyslilam nawet ciaze pozamaciczna:-( no normalnie wariacja

reklama
Witam
Lucyf bedzie wszystko dobrze nie martw sie
Kasiu trzymam kciuki za Ciebie musi byc dobrze.

Ja nie moge ostatnio spac caly czas mysle o tym wszystkim dlaczego ja.
Lezalam oszczedzalam sie ,mam kolezanke w pracy ktorea jest w ciazy i wszystkie okna pomyla i jest dobrze.
Nie wiem czy ciagle jestesmy wystawieni na proby.Moj M mowi ze to chyba dla nas taka proba nie wiem jak to juz tlumaczyc.
Milego dzionka zycze

na razie plamienie nie wrocilo a wczoraj to bylo tylko troche, raz. pomyslalam ze poczekam do jutrzejszej wizyty i nie bede bic piany.a jutro sie okaze czy to w ogole ciaza, mam mnostwo kiepskich mysli i juz nie wiem jak sobie poradzic, wymyslilam nawet ciaze pozamaciczna:-( no normalnie wariacja

Lucy- ty lepiej nie wymyślaj tylko spokojnie poczekaj do jutrzejszej wizyty, wierzę że wszystko będzie ok i jutro przekażesz nam jeszcze raz dobrą nowinę i wtedy pierwsza dam ci kopniaka za te pesymistyczne wizje. Głowa do góry a my tu wszystkie trzymamy kciuki za Ciebie!!!!!:tak:

hej babonki

koti slonce ty moje- ja nie potrafie nie byc pesymistka :sorry2: lepiej sie zdziwic na plus niz na minus....

w ogole postanowilam zajac sie na maxa tymi robotkami na szydelku i chyba na allegro wystawie dzisiaj jak skoncze czapeczke to wrzuce fote kompletu :-) musz przestac o tm wszystkim myslec i juz... w pooniedzialek odbiore tylko posiew oby byl jalowy i do jedenastego nawet nic nie mysle o dzieciach i o badaniach i wszystki musze sobie wbic do glowy ze mam to w nosie a szydelkowanie mi sporoczasu zajmuje wiec moze sie uda... chociaz nie wiem jak po nocach same dzieci, ciaze i lekarze mi sie snia :baffled: to zaczyna mnie juz wkurzac:no:
moze sie uda i moze sie wykluje cos na tych moich jajnikach

w gogole zimmera jak mi usg zrobil to naruysowal sobie moje jajniki i na lewym napisal "ok" a na prawym narysowal 4 kolka:confused::confused: to sa torbiele czy co ?? o co mu chodzilo co on tam narysowal :confused::confused:?????

aha i jeszcze mam jedna ogromna prosbe do was... jakby mi nie wyszlo z dzidziem teraz to prosze nie mowcie: a mowilysmy ci zebyscie poczekali :-:)-(

miissiiss nikt tu Ci tak nie powie, dziecko to nie wyjście do sklepu po bułki czy chleb, wtedy możemy Ci powiedzieć chleb zdrowszy, Ty wolisz bułki i wtedy może paść, a nie mówiłam. A dziecko to nie hop siup, sama wiesz ile wycierpiałaś po stracie Antosia, tyle badań, nóg rozkładanych przed lekarzami, to nie są proste decyzje to są decyzje przemyślane, wszystkie za i przeciw i Ty odrobiłaś zadanie domowe. A to, że troszkę tu Cię podpuszczamy, to tylko ze względu na Twoje dobro. Natomiast Ty już podjęłaś decyzję i tylko Ty ją możesz zmienić, ale naprawdę musiałabyś tego chcieć. A jaką byś decyzję nie podjęła to my jesteśmy z Tobą od początku do końca, a po 9 miesiącach jeszcze dalej ;-) Trochę namieszałam z tymi bułkami i chlebem, ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodziło :-p

smutno mi znowu, mój właśnie mi powiedział, że chciałby jak najszybciej znowu starania o dzidzę:-(, a ja wogóle jeszcze nawet nie moge myslec o tym, moze za pół roku....:zawstydzona/y: ale nie teraz, nie wiem jak mu to powiedzieć, co myslicie?
Kochana czas tak szybko leci, że dwa-trzy miesiące a się nie obejrzysz ani Ty ani Twój m. Najpierw pierwsza @, potem wizyta czy wszystko ok, powiedzieć, że lekarz kazał do drugiej @, a wtedy zobaczysz czy sama już będziesz gotowa. Mój A. potrzebował rok, a ja nie naciskałam, bo decyzje partnera trzeba szanować. Jak najbardziej polecam szczerą rozmowę, przecież on Cię kocha i nie pozwoli Cię skrzywdzić.

witam, szukam dziewczyn po zabiegu na polnej?bardzo prosze o odpowiedz prawdopodobnie czeka mie ten zabieg i chciałabym dowiedzieć sie wiecej na ten temat.
Jeżeli do tego czasu sama nie poronisz dostaniesz tabletki na wywołanie poronienia, w odstępstwie 24h, max 3 tabletki. Powinny pomóc, mi nie pomogły, więc zabieg na narkozie - trwał bardzo króciutko, następnego dnia Cię wypiszą. Nie wiem jak obsługa, bo ja miałam zabieg w Grodzisku robiony, ale koleżanki na Polnej i przeprowadzone w identyczny sposób. A na obsługę to one różną trafiały, jedne lepiej, drugie gorzej. Jak w każdym szpitalu.

Przestaniesz wymyślać i dzieciaka od samego początku denerwować? :no: Wierzymy, że jesteś w normalnej ciąży, potwierdź nam to tylko jutro.

Kasiu trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści.

Ewcia trzymam kciuki w US.

Ostatnia edycja:
liljana hehe wiem o co ci chodzilo z tymi bulkami wiem :tak:;-) dziekiuje ci... szczerze to ja bym chciala przestac o tym myslec i coraz bardziej chcialabym czekac na samoistny okres ale zeby byl samoistny okrest to musi byc owulacja a podejrzewam ze jak bede czekala na samoistny kres to przy owulacji wpadne.... i bym nie doczekala okresu... sama nie wiem juz co robic moze poprostu wywolac okres a pozniej czekac cierpliwie na jajeczkowanie samemu az sie zrobi... kurde ja normalnie czuje w sobie jakies takie apiecie i watpliwosci to jest strasznie meczące:no:

dzieki.. kurc ze wieadomoze chcialabym dobrze ... ale niezaleznie jaka odejme decyzje bede sie bala jak cholera :zawstydzona/y: kurcze gdybym miala chociaz 40 dniowe cykle tu cholera wie jakie one bed czasem 60 casem 80 pzeciez to idzie zwariowac :zawstydzona/y: jakas chyba skrzywiona jestem .... wiesz co boje sie najbardziej ze jak zajde w ciaze wczesniej niz jak tego chcial zimmer to pozniej bedzie na mnie wrzeszczal jak przyjde do niego prosic o pomoc :sorry2: le ja chybajednak zrobie tak ze okres wywolam jak sie tam nie ruszy nic do 11 tego a jajeczkowanie zostawie samo sobie nie bede zmuszac do wyklucia

podejrzewam ze to sie jeszcze wszytko moze u mnie mienic mam na mysli decyzje ale mam tez nadzieje ze bedzie dobrze

dziekuje dziewczyny ze jestescie ze mna!!!! wielka buzka dla was

kasia caly cza mysle o toie i trzyam kciuki obys przyniosla nam jaknajlepsze wiadomosci!! buziaki i przytulam :tak:

reklama
o rany Just u Ciebie juz 20 tydzien sie skonczyl - SZOK :szok::-)
No właśnie SZOK :-) ale u Ciebie jeszcze większy, bo dopiero co była połowa, a tu ani się obejrzysz i pora na rozpakowanie się będzie :-)
Just - śmignął Ci ten suwaczek - niewiem dlaczego ale twój mi leci jakoś najszybciej i jest dla mnie jakims wyznacznikiem - jak ja nie miałam jeszcze suwaczka - gratuluje połowy ciązy
Koti - a u Ciebie jeszcze tylko niecałe 8 tyg:szok:
Aguśka, Twój też tak śmiga, tylko po swoim jakoś tak tego nie widać ;-) Przecież u Ciebie też już II trymestr leci
fajnie by bylo ale cos czuje ze jednak czarna dupa znow bedzie... jakie smam takie przeczucie i to nie pierwsze i nie ostatnie pewnie....
aj, weź Ty może te swoje czarne przeczucia zapakuj i wyślij w kosmos albo wystaw na allegro:blink:

LucyF, wkręcanie sobie głupot łącznie z ciążą pozamaciczną itp., chyba każda choć przez chwilę przerobiła, ale NIE MA TO SENSU!!!
Trzymaj się :-)

Do góry