reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

No dzisiaj jakoś tak mi mdło, i ogólnie w ostatnich dniach było tak, że jadłam i mi smakowało i wszystko było ok, a po godzinie jakieś takie uczucie, że dla żołądka nie podoba się to co dostał. Otoczki wokół sutków duże, i w ostatnich tygodniach żyły na cyckach mi się bardziej pokazały. Ludzik dalej nie daje znaków życia, może na rocznicę nam prezenta zrobi i w końcu zapuka ;-)
Czyli taki dziwny etap, że spokój cisza.
Niby spodnie ciążowe noszę, ale łapię się na tym, że staram się ubierać tak, żeby brzucha nie było widać, czyli jakieś luźne swetry itp. A że ogólnie grubawa jestem to jak ktoś nie wie to pewnie myśli, że w święta przecholowałam z jedzeniem ;-)

A ja się cieszę że mi brzusio widać. Mieszkam w dość małej miejscowości, pracuję miedzy ludźmi więc dużo osób wie o moich przejściach z byłym mężem, próbach zajścia z nim w ciąże i o stracie maluszka. Więc teraz jak widząbrzusio to się do mnie uśmiechają i gratulują. A ja rosnę w dumę :-)

reklama
dziewczynki staram się nie stresować, dlatego rozplanowałam tak teraz czas do 14 że na szczęście udaje mi się trochę wyluzować,
KasikZ spokojnie dzidzia właśnie potrzebuje dużo nabiału więc jedzx na zdrowie, ja za to wcinam namiętnie ogórki, parówki, a nic innego jakoś mi nie chce przejść przez gardło, nudności mam cały czas, na szczęście wymioty rzadziej
Just za niedługo nie uda ci się brzusia ukryć :) a dzidzia zapuka pewnie do ciebie na dniach, bo to już u ciebie 18 tydzień się skończył :) Super

lecę obiadek robić, dziś zupka warzywna :)

Dziewczynki doradzicie mi coś dobrego do jedzonka na obiadek bo ja przez tą ciążę to chyba na wegetarianizm przejdę. Od początku nawet mięsa nie jem bo mi jakoś nie wchodzi a wiem że miesko i ryby powinnam jeść. A wogóle moje menu strasznie się "skurczyło" i praktycznie na nic nie mam ochoty.

Aga, a może podsmażona piers z kurczaka w kostkę, mrożonka "warzywa na patelnię" Hortexu plus makaron lub ryż? Szybko się robi, mrożonek jest kilka do wyboru

reklama
Ja sie witam :-):-):-)

chcę zrobić toxo, progesteron i TSH...to tak na poczatek....czy myslicie, że któreś z tych badań może mieć zafauszowany wynik ze względu na krótki czas po poronieniu....

Karolcia ja robiłam w drugim cyklu (czyli po pierwszej @) w 21 i progesteron miałam do bani -właśnie ze względu na poronienie....
tokso, cytomegalię, różyczkę -spokojnie rób
TSH lepiej zrobić z tymi tf3i4 czy jakoś tak -to Koti chyba wie
Progesteron może być zafałszowany... zresztą wszystkie hormony mogą....

Dziękuję za gratki i jeszcze tu się pochwalę
dziś w tej śnieżycy o 9 rano ZDAŁAM PRAWKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! powinno być z urzędu ważne na Grenlandii i obydwu biegunach bo hardcore był niezły;-) a jak powiedziałam S że zdałam to oznajmił "pewnie kruszynka pomagała mamusi":-p

Nie dam rady Was nadrobić babolki.... ale tęsknię i tulkam

Ostatnia edycja:
Do góry