Witam,
Missiiss, wydaje mi się, że żaden odpowiedzialny lekarz nie podejmie się wyrokowania, które badania warto zrobić a których nie ma sensu bez obejrzenia wyników.
Dziwne tylko, że tych dwóch Twoich lekarzy z tych samych wyników całkiem co innego wnioskuje. Pewnie teraz dla Twojego własnego spokoju i tak nie ominie Cię zrobienie tych wszystkich badań. Ale później do prowadzenia ciąży to wybierz sobie z tych wszystkich lekarzy jednego i jego się trzymaj, bo jak będziesz próbowała chodzić do dwóch czy trzech to będziesz miałą mega mętlik w głowie.
Cappucino, witaj! wydaje mi się, że warto TSH powtórzyć, żeby sprawdzić, czy w ciąży nie zaszalała Ci tarczyca.
Aniołki, szkoda, że tyle tych dziadostw wyszło, ale dobrze, że jest jakiś trop i lekarz, który ma pomysł na rozwiązanie problemu. A 6 miesięcy minie szybciej niż Ci się to teraz wydaje ;-)
Daaa, super, że chlamydia ujemna :-)
A te dwa badania, których nie da się nigdzie zrobić, widać mają Cię ominąć i tyle :-)
A z przytulankami to na wyniki bym jednak poczekała, tak dla własnego spokoju. W następnym cyklu za to będzie jaka radocha z przytulanek w dni płodne :-)
Kaira, z wyników wychodzi, że przydał by Ci się jakiś porządny ginekolog-endokrynolog, czyli takie 2 w 1 co i na kobiecych sprawach się zna ale i hormonalne sprawy ma obcykane. Prawdopodobnie z tym wynikiem kardiolipinowych też coś trzeba zrobić, albo przynajmniej powtórzyć za jakiś czas.
Niucha, Motyl13, witajcie! (*) dla Waszych Maluszków
She, mam nadzieję, że wampiry były skuteczne i nie masz teraz sinych rączek, no i przede wszystkim, że bez odjazdów się obeszło ;-)
Lucy, pewnie po prostu jakieś zapalenie pęcherza Ci się przyplątało, zimno jest to łatwo o to. Albo domowymi sposobami się kuruj, albo od razu maszeruj do lekarza. Będzie dobrze :-)
Aga, może właśnie przy okazji sylwestra Julka się wypakuje, wykorzysta okazję, że obok szpitala będzicie ;-) Torby szpitalnej nie zapomnij zabrać ;-)