reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

dobra kochane ja ide lulac... ola to ty od stycznia jedziesz z koksem ?? :-) ja sie postaram tez jak wyniki beda ok to albo troche oszukam m albo go zbajeruje :-p a jak nie tobede musiala poczekac do lutego no ale najpierw musi byc ta wrdota @ chociaz jedna pipa glupia bbrrr

reklama
wiecie co ja wam chyba nie mowilam ze nadwrazliwa jestem i placzliwa i ze wszystko biore do siebie i wszytskim si edenerwuje,boje sie tego bo to zle,ciagle napiecie i niepokoj bez powodu:(
boje is eze to zle na niunie dzialalo:(
dzis np mimo iz nei ma mnie w odmu klotnia.moj M posprzatal a moj brat wpadl i nabalaganil,no i ojciec dzwonil z pretensjami ze przesadzil moj M,bo bylo czysto i takie tam,i z niczego afera a ja przzylam i plakalam.az moj M dzwonil do mego taty zeby sytuacje wyprostowac.zebym ja sie nei martwila i nei plakala,i glupota a to silniejsze ode mnie,biore do siebie i sie przejmuje, i dlatego nei wiem jak to bedzie w ciazy:(

Jasne Missiiss juz ci mowilam ze razem nam wyjdzie;) ja to w tym cyklu pewnie nie dam rady,moj m jutro przyjedzie ale to raczej nei plodne jeszcze,wiec okresu doczekam i dopiero potem jade z koksem;P
hehe ja tez zmykam spac

Dwa miesiące temu poroniłam w 7 tygodniu ciąży. teraz znowu sie staramy. Chciałam zapytać cz ciąża po poronieniu jest możliwa bez rzadnych komplikacji? Czytrzeba jakoś specjalnie uwazac? Bardzo pragne dziecka a jednoczesnie troche sie boję, że będę za bardzo sie wszystkim przejmowac i będe się wszystkiego bać.
Witam ja poroniłam zaledwie tydzień temu musze odczekac 3miesiace lekarz mi powiedział że góra trzy mama mi mówi że lepiej nawet rok,ale ja nie chce tyle czekać bo to wieczność.Będe sie starać w juz w marcu mam nadzieje że tym razrm się uda.:-)

Jeny, co za złośliwość losu. Właśnie zaraz idę na morfologię i mocz, więc muszę być na czczo. I tak jak od kilku dni rano nie miałam wcale apetytu tak teraz ssie mnie jak cholerka... :-( A tu jeszcze z godzinę trzeba będzie głodować... Oby się wbiły za pierwszym razem... Wstyd przyznać, ale idę z obstawą (z Mamą), bo czasem po kilku próbach pobrania krwi, kiedy do strzykawki leci tylko powietrze, mam lekki odjazd... Boję się chodzić sama. Zwłaszcza teraz. No i tak oto 31letnia baba pójdzie grzecznie z mamą... Jak za dawnych lat ;-) A zaraz potem do fryzjera...

Czesc dziewczyny
chwile mnie nie bylo no i normalnie wlosy mi sie zjezyly na glowie od tych wszystkich "wiadomosci" ostatnich:( to koszmar jakis jest u Karolci. dobrze ze juz wszystko ok.
a ja mialam zaczac teraz staranka ale mam jakies pieczenie w cewce moczowej (albo gdzies tam) i zaczynam widziec wszystko na czarno no i sie zastanawiam czy probowac teraz zajsc w ciaze czy lepiej nie. juz oczywiscie widze w sobie tabuny roznych bakterii i mysle ze jak znow zajde w ciaze to znow skonczy sie to tak jak oststnio:-(

Jeny, co za złośliwość losu. Właśnie zaraz idę na morfologię i mocz, więc muszę być na czczo. I tak jak od kilku dni rano nie miałam wcale apetytu tak teraz ssie mnie jak cholerka... :-( A tu jeszcze z godzinę trzeba będzie głodować... Oby się wbiły za pierwszym razem... Wstyd przyznać, ale idę z obstawą (z Mamą), bo czasem po kilku próbach pobrania krwi, kiedy do strzykawki leci tylko powietrze, mam lekki odjazd... Boję się chodzić sama. Zwłaszcza teraz. No i tak oto 31letnia baba pójdzie grzecznie z mamą... Jak za dawnych lat ;-) A zaraz potem do fryzjera...
Hej
heh
ja też z mamą albo z mężem na pobranie krwi...31 letnia baba :happy2:
pozdrawiam
życzę wszystkiego dobrego

Czesc dziewczyny
chwile mnie nie bylo no i normalnie wlosy mi sie zjezyly na glowie od tych wszystkich "wiadomosci" ostatnich:( to koszmar jakis jest u Karolci. dobrze ze juz wszystko ok.
a ja mialam zaczac teraz staranka ale mam jakies pieczenie w cewce moczowej (albo gdzies tam) i zaczynam widziec wszystko na czarno no i sie zastanawiam czy probowac teraz zajsc w ciaze czy lepiej nie. juz oczywiscie widze w sobie tabuny roznych bakterii i mysle ze jak znow zajde w ciaze to znow skonczy sie to tak jak oststnio:-(

ja osttanio mialam cos takiego .dzwonilam do gin i kazala kupic tamtum rose.szybko przeszlo.a i tak tydz plukalam na wszelki wypadek dwa razy dziennie rano i wieczorkiem,no i juz czysciutko jest.i to z tego co wiem lagodne jest wiec lepiej niz globule

Niech petardy zabłysną
wysoko na niebie,
niech Nowy Rok szczęściem .•*.
spłynie na Ciebie, .•*.
a los nigdy nie zostawi .•*..•*.
Cię w potrzebie. .•*..•*.
_¸.•*´¨)_________..*._____¸.•*.
___¸.•*._______.$____¸.•´¸.•*)
¸.•´¸.•*)______$_.$__.*.¸¸.•*´*
*.¸¸.•*´*_____.$__$____....*.
___...*.______$____$_____.$
____ $_____.$$$$$$$$$$__$__$
___$__$______$____$___$____$
__$____$_____$$$$$$__$______$
_$______$____$___ $_$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$___$$$$$$___$____$
__$____$_____$____$___$$$$$$
__$$$$$$_____$$$$$$___$____$
__$____$_______$$_¸.•*_$$$$$$
__$$$$$$_______¸.•*´¨)_$____$
__$____$_____¸.•¸.•.*.)__$$$$$$
__$$$$$$______*.¸¸..•*´*__.$$
____$$_¸.•*´¨)____¸.•*´¨)__$$
____$$___¸.•*___¸.•*______¸.•*
____$$¸.•´.•.*.)___¸.•´¸.•.*.)¸.•´.•.*
____$$*¸..•*,.*__*.¸¸..•*´*_*_
____$$...*.._______..*.._..*.¸¸..
Upojnego Sylwestra .•*.
oraz
pomyślności i szczęścia .•*.
w "Nowym 2010 Roku".*

Czesc dziewczynki:-)
She Ty sie nie przejmuj,ze musisz z kims isc...
Ja jak leczylam sie w przychodni endokrynologicznej jeszcze w Polsce to targalam zawsze mame...Potrafili mnie wysylac na badania krwi czesciej niz co miesiac i to byl dla mnie koszmar...
Ja mdlalam prawie zawsze a najlepsze jest to,ze czasem sie to dzialo dopiero po kilku dobrych minutach...
Bedac w ciazy tez sie tego balam bo zemdlec to nie fajne uczucie,ale jakos mi to przeszlo calkowicie:-)

reklama
Witam,

Missiiss, wydaje mi się, że żaden odpowiedzialny lekarz nie podejmie się wyrokowania, które badania warto zrobić a których nie ma sensu bez obejrzenia wyników.
Dziwne tylko, że tych dwóch Twoich lekarzy z tych samych wyników całkiem co innego wnioskuje. Pewnie teraz dla Twojego własnego spokoju i tak nie ominie Cię zrobienie tych wszystkich badań. Ale później do prowadzenia ciąży to wybierz sobie z tych wszystkich lekarzy jednego i jego się trzymaj, bo jak będziesz próbowała chodzić do dwóch czy trzech to będziesz miałą mega mętlik w głowie.

Cappucino, witaj! wydaje mi się, że warto TSH powtórzyć, żeby sprawdzić, czy w ciąży nie zaszalała Ci tarczyca.

Aniołki, szkoda, że tyle tych dziadostw wyszło, ale dobrze, że jest jakiś trop i lekarz, który ma pomysł na rozwiązanie problemu. A 6 miesięcy minie szybciej niż Ci się to teraz wydaje ;-)

Daaa, super, że chlamydia ujemna :-)
A te dwa badania, których nie da się nigdzie zrobić, widać mają Cię ominąć i tyle :-)
A z przytulankami to na wyniki bym jednak poczekała, tak dla własnego spokoju. W następnym cyklu za to będzie jaka radocha z przytulanek w dni płodne :-)

Kaira, z wyników wychodzi, że przydał by Ci się jakiś porządny ginekolog-endokrynolog, czyli takie 2 w 1 co i na kobiecych sprawach się zna ale i hormonalne sprawy ma obcykane. Prawdopodobnie z tym wynikiem kardiolipinowych też coś trzeba zrobić, albo przynajmniej powtórzyć za jakiś czas.

Niucha, Motyl13, witajcie! (*) dla Waszych Maluszków

She, mam nadzieję, że wampiry były skuteczne i nie masz teraz sinych rączek, no i przede wszystkim, że bez odjazdów się obeszło ;-)

Lucy, pewnie po prostu jakieś zapalenie pęcherza Ci się przyplątało, zimno jest to łatwo o to. Albo domowymi sposobami się kuruj, albo od razu maszeruj do lekarza. Będzie dobrze :-)

Aga, może właśnie przy okazji sylwestra Julka się wypakuje, wykorzysta okazję, że obok szpitala będzicie ;-) Torby szpitalnej nie zapomnij zabrać ;-)

Do góry