reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

witajcie
jestem swiezo po stracie maluszka (wczoraj mialam zabieg-lezeczkowania) - 8-9 tydzien.Ale cisna mi sie pytania: dlaczego ? Mam stwierdzone 2 guzki na tarczycy - 2 endo z Wroclawia kazali tylko obserwowac co pol roku. Na poczatku ciazy mialam robione tsh- w normie. Czy jednak te guzki moga miec zwiazaek z obumarciem ciazy ? jakie badania powinnam zrobic ?
bardzio wspolczuje :(( zapalam
[*] dla twojego aniolka...chyba gdzies tu na forum jest watek badania po poronieniu...a lekarze nic nie zalecaja?a jesli mozna wiedziec to podali ci jakas przyczyne tej straty?

reklama
Na górze jest "przyklejony" wątek badania po poronieniu. Sporo tego, ale warto zrobić chociaż podstawowe. Ja żałuję, że po pierwsze stracie w ogóle się nie przebadałam :zawstydzona/y:

Na tarczycy się nie znam, ale wczoraj (od str 7418) dziewczynki rozmawiały właśnie o problemach z tarczycą.

Wiolka tak zmieniłam suwaczek, bo ten z puzzlami, mimo że oryginalny w dziwny sposób obliczał tygodnie ciąży. Wg niego byłam w 5.9 tygodniu... Drażniło mnie to. Ten, który mam też pewnie jeszcze zmienię. Szukam czegoś ładniejszego, ale ciężko coś znaleźć. To dobrze, że potrafimy mówić o tym co nas spotkało. To lepsze niż kumulowanie tego w sobie. Teraz to widzę na swoim przykładzie.

Agnieszka dziękujemy za dotrzymanie słowa :-) Duża ta Twoja Córeczka :-) I dobrze! Ach... Następne będzie zdjęcie już samej Królewny we własnej osobie :-) Masz stracha? Mam nadzieję, że nie...

Daaa zdrowiej Kochana! Święta tuż tuż... Przeleż weekend, cobyś w świąteczny tydzień weszła pełna zdrowia.

Missiiss1301 superowe to łóżeczko. I nawet niedrogie. Bardzo mi się podoba :-)

Monisiowata przykro mi bardzo. Światełka dla Twojego Aniołka [*] [*] [*]

A ja Dziewczyny jestem zmarznięta i kompletnie nic mnie nie jest w stanie rozgrzać. Ani gruby polar, ani bliskość kaloryfera, ani gorąca malinowa herbata, ani pies leżący mi na stopach. Masakra jakaś...

she no faktycznie przerabane...zebys sie tylko nie rozchorowala...ale u mnie tez zimno jak ch..o..l..e...r...a!!mam wlaczone ogrzewanie a mimo to pizga jak nigdy :((

witaj
lekarz stwierdzil ze czasem tak sie dzieje i nie ma co szukac przyczyny, za 3 tygodnie mam wyniki histopat. ale lekarz mowil ze w 90% nic tam nie bedzie , bo to sa wady genetyczne, ale mnie to nie uspokaja chcialabym zrobic jakie badania zeby sie upewnic ze nie ma przyczyn z moje strony chce uniknac podobnej sytuacji np za rok...drugi raz chyba juz nie dalabym rade... Mam juz prawie 32 lata i musze sie spieszyc jezeli wogole jeszcze cos z tego wyjdzie....

monisiowata poczytaj watek o badaniach...

Na pewno warto zrobić cytomegalię, toxoplazmozę, wymazy, przeciwciała antykardiolipinowe, progesteron, prolaktynę, no i w Twoim przypadku dokładnie przebadać tarczycę.

A słowa lekarzy "tak się zdarza" słyszała każda z nas... Czy to było pierwsze, drugie, czy trzecie poronienie...

Dlatego nie pozostaje nam nic innego, jak walczyć o skierowania chociaż na część badań, a jesśli się nie uda, to robić je na własną rękę... Ja z NFZ miałam zbadaną tylko tarczycę...

Ostatnia edycja:
she no faktycznie przerabane...zebys sie tylko nie rozchorowala...ale u mnie tez zimno jak ch..o..l..e...r...a!!mam wlaczone ogrzewanie a mimo to pizga jak nigdy :((

Ja już jestem chora :-( Tzn. pociągająca... Najlepsze było jak zadzwoniła do mnie Mama i mówiła mi przez telefon co powinnam zażyć, żeby wrócić do zdrowia. Kiwałam głową, mówiłam "tak, tak" a i tak nie mogę się zastosować do jej rad :-) Koleżanki w pracy miały ze mnie ubaw jak słuchały naszej rozmowy... No ale cóż... Mama jeszcze nie jest świadoma, że zostanie babcią, więc... Radzi z serca :-)

witaj
lekarz stwierdzil ze czasem tak sie dzieje i nie ma co szukac przyczyny, za 3 tygodnie mam wyniki histopat. ale lekarz mowil ze w 90% nic tam nie bedzie , bo to sa wady genetyczne, ale mnie to nie uspokaja chcialabym zrobic jakie badania zeby sie upewnic ze nie ma przyczyn z moje strony chce uniknac podobnej sytuacji np za rok...drugi raz chyba juz nie dalabym rade... Mam juz prawie 32 lata i musze sie spieszyc jezeli wogole jeszcze cos z tego wyjdzie....

Ja w czerwcu 2010 też będę miała 32 lata. Od roku dopiero staram się o dziecko. Wcześniej nie spotkałam faceta, z którym dziecko chciałabym mieć. Gin też mnie pocieszał, że wiele kobiet roni w pierwszych tygodniach swoją pierwszą ciążę. Często nawet nie wiedzą, że w niej były. I że po takich poronieniach samoistnych kolejną bez problemu donoszą i po 9 m-cach cieszą się zdrowym dzidziusiem. A więc głowa do góry! :-)

Ostatnia edycja:
kochana nie zalamuj sie!!!bedziesz miala dziecko i nie wolno ci myslec ze nic z tego nie wyjdzie!!!ja jestem po dwoch poronieniach i porodzie przedwczesnym ciazy blizniaczej...nie mam na ziemii dziecka ale musze je wkoncu miec i zobaczysz ze to forum zmieni troszke twoje nastawienie,prawda dziewczyny???? :)))
idz na kontrole po pierwszym okresie i popros lekarza o badania...powiedz ze chcesz sie przebadac czy wszystko w porzadku...

dzieki za informacje
jak dojde do siebie po nowym roku mam kontrrolna wizyte u endokrynologa we wroku, on kiedys proponowal pobyt w szpitalu i zrobienie jakis badan - bo wspominalalm ze dlugo sie stramay o dzidie i nic, chyba znow z nim pogadam moze wezmie mnie na oddzial i zrobi komplet badan tych od hormonow, reszte zrobie prywatnie. nawet nie wiedzialam ze jest cos takiego jak przeciwciała antykardiolipinowe...dzieki wielkie , pozdrowionka dla wszystkich

reklama
hehe she biedna twoja mamuska sie produkowala na temat lekow a ty nie mozesz ich wziasc :sorry:
a ja jestem nieudacznik :no::wściekła/y: zamiast zgasic papierosa w popielniczce...to zgasilam go.....na serwetce i jeszcze dociskalam zeby sie dogasil :laugh2::eek: no i w mojej ulubionej zielonej serwetce mam gigantyczna dziure :szok::wściekła/y: dobrze ze stolika nie spalilam bo dopiero ma 4tygodnie :cool2:

Do góry