reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Asiu te normy z netu nic Ci nie dadzą -każde laboratorium ma swoje bo pracuje na innych odczynnikach -i dlatego trzeba pilnować żeby na wynikach były one zapisane. Według mnie to jest 5tc z tych wyników -czyli tyle od ostatniej @ i sie zgadza

Co do badania progesteronu -no ja właśnie pomyślałam że dałaś się trochę naciągnąć... bo Ty progesteron przyjmujesz sztucznie i nie ma szans żeby nie był w normie:no: ja w ciąży robiłam progesteron bo do 6tc nic nie przyjmowałam...

reklama
Agatko progesteron mam zrobiony 2x po to, by sprawdzić na jakim poziomie się utrzymuje i czy w ogóle się utrzymuje (nie może spadać). Dzięki temu będziemy wiedzieli czy przyjmowanie duphastonu najpierw do 2 kresek 1x1, a po 2 kreskach 2x1 jest wystarczające, czy może trzeba zwiększyć dawkę. Tak więc jak widzisz ma to swój sens.

Dzięki temu będziemy wiedzieli czy przyjmowanie duphastonu najpierw do 2 kresek 1x1, a po 2 kreskach 2x1 jest wystarczające, czy może trzeba zwiększyć dawkę. Tak więc jak widzisz ma to swój sens.

Oj Asiu kochanie ja rozumiem -tylko że ja bez tabsów miałam dobry progesteron a i tak je dostałam i to w ilości dla mnie zabójczej (4xdziennie)... i wszystko fajnie tylko żeby poziom był dobrze sprawdzony z tego co czytałam trzeba zrobić taką krzywą -czyli zmierzyć 3xdziennie w jakichś tam odstępach -bo progesteron lubi sobie skakać. I teraz badź tu mądrym. Po tabletkach nie będzie za niski bo po to się je bierze:tak:

A ja się Wam pochwalę -upiekłam biszkopcik:-D:-D:-D:-D z przepisu dla gamoni kulinarnych off course ale wyszło pachnąco:-D:-D
Biszkopt (przepis II)

dodam ze mam traumę związaną z pieczeniem -kiedyś do karpatki podchodziłam 6 razy a po całym dniu prób mama mnie uświadomiła ze piekarnik "kaput":confused2::confused2: więc to moje drugie ciacho w życiu i póki co nie oklapło -tfu tfu tfu

Teraz tylko masa owoce galaretka i jeeeeeeeeeeeeeedzenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oj Asiu kochanie ja rozumiem -tylko że ja bez tabsów miałam dobry progesteron a i tak je dostałam i to w ilości dla mnie zabójczej (4xdziennie)... i wszystko fajnie tylko żeby poziom był dobrze sprawdzony z tego co czytałam trzeba zrobić taką krzywą -czyli zmierzyć 3xdziennie w jakichś tam odstępach -bo progesteron lubi sobie skakać. I teraz badź tu mądrym. Po tabletkach nie będzie za niski bo po to się je bierze:tak:

A ja się Wam pochwalę -upiekłam biszkopcik:-D:-D:-D:-D z przepisu dla gamoni kulinarnych off course ale wyszło pachnąco:-D:-D
Biszkopt (przepis II)

dodam ze mam traumę związaną z pieczeniem -kiedyś do karpatki podchodziłam 6 razy a po całym dniu prób mama mnie uświadomiła ze piekarnik "kaput":confused2::confused2: więc to moje drugie ciacho w życiu i póki co nie oklapło -tfu tfu tfu

Teraz tylko masa owoce galaretka i jeeeeeeeeeeeeeedzenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja uwielbiam piec , a najbardziej szarlotkę po królewsku. Mnóstwo roboty ale efekt zarąbisty.
Rany boskie ale sobie smaka zrobiłam :szok::szok:

Ty masz traumę?? Ja jak piekłam pierwszy raz w życiu pączki na Tłusty Czwartek - zaraz po ślubie - to potem musiałam robić remont kuchni włącznie z wymianą mebli, firanek i klosza bo wszystko poszło z dymem. To dopiero trauma :))))

Ostatnia edycja:
Ja uwielbiam piec , a najbardziej szarlotkę po królewsku. Mnóstwo roboty ale efekt zarąbisty.
Rany boskie ale sobie smaka zrobiłam :szok::szok:

Ty masz traumę?? Ja jak piekłam pierwszy raz w życiu pączki na Tłusty Czwartek - zaraz po ślubie - to potem musiałam robić remont kuchni włącznie z wymianą mebli, firanek i klosza bo wszystko poszło z dymem. To dopiero trauma :))))

Buahahahahahaha noooo nieźle:-D:-D:-D:-D:-D:-D
a ja piec nie znoszę właśnie od tamtego momentu:no: a jakaś w ogóle szarlotka po królewsku:eek: jakiś kosmos

Oj Wy niedobre!!!:wściekła/y: mnie tu skręca z głodu, aż głowa boli a Wy tu o biszkoptach i szarlotkach piszecie :szok:
nic to widać po drodze do domu będę musiała po jakiś awaryjny prowiant wskoczyć ;-)

a o moim pierwszym cieście wiedzieliśmy tylko ja i mój pies :-D ciasto było spalone do okoła na centymetr, ale środek nam całkiem smakował.
potem kiedyś zachciało mi się ptysi, ale one już tylko dla psa smakowały ;-)

całe szczęście teraz lepiej już mi idzie :-)

hej kobitki
widzę że temat jedzenia a ja właśnie wróciłam z warzywniaka bo mi się zachcialo pomodorków tych malutkich koktajlowych
a teraz z innej beczki potrzebujemy 3 przedmioty znajdujące się w kuchni rodzaju nijakiego mamy na razie "sito"
pomóżcie nam lekcje odrobić

Buahahahahahaha noooo nieźle:-D:-D:-D:-D:-D:-D
a ja piec nie znoszę właśnie od tamtego momentu:no: a jakaś w ogóle szarlotka po królewsku:eek: jakiś kosmos
Akurat tak się złożyło że pożar był kilka dni przed moimi imieninami i mój wredny (były) mąż zamiast prezentu wręczył mi zestaw malarski do remontu kuchni.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i jeszcze brzydko mi powiedział zamiast złożyć życzenia:-:)-:)-(

reklama
Do góry