reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

:-) odebrałam swojego synusia z przedszkola, dzisiaj dla mamy mial banana :) bo on owoców nie je ,niejadek jeden :wściekła/y:

No,ale patrze,ze coraz to mniej włosów mi wypada , to sie ciesze :-D, ale pryszczy takich dostałam ja pitole :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: takich bolacych w dodatku :no: mam nadzieje,ze to na dziewczynke wyskakują:-p:-D:tak:

reklama
Karola kciuki zaciśnięte.

A mnie Dziewczny dziś pogięło. Z braku objawów wpadłam w lekką panikę, doszłam do wniosku, że Bobo-testy są do d... i poszłam do apteki po Quick-Vue, któremu najbardziej ufam. Wróciłam do domu, siknęłam, wyszłam z toalety i myślałam, że się zastrzelę. Pustka. Jedna kreseczka. Oddałam test M i usiadłam załamana, wyrokując, że pewnie mam torbiel a nie Fasolkę. M popatrzył na mnie, potem znów na test. Quick-vue mówi o 3min do odczytania wyniku. No i... Pokazała się lekka kreseczka :-)

A mnie tak zastanawia, jak to jest. 4 testy. 4 o tej samej czułości 25. Na pierwszym kreseczka pojawiła się i w sumie szybko zniknęła. Na dwóch kolejnych pojawiły się i szybko ściemniały. Na 4, na tym któremu ufam najbardziej kreseczka pojawiła się nie odrazu, ale w odpowiednim czasie, ale jest bledziutka bardzo w porównaniu do tych z Bobo-testu. Początkowo myślałam sobie, że to dlatego, że ciąża jest wczesna, a test robiłam wieczorem więc stężenie HCG jest nieco mniejsze, bo rozrzedzone. No ale Bobo-testa jednego też robiłam w dzień, a drugiego rano i oba mimo różnych pór dnia pokazały kreski o takim samym natężeniu. Dziwne to wszystko...

Och... Niech urlop tego mojego gina już się skończy. Bo ustąpienie objawów mnie martwi. W maju było dokładnie tak samo...

Załączniki

• Zdjęcie046.jpg
    Zdjęcie046.jpg
    8,4 KB · Wyświetleń: 37
A mnie tak zastanawia, jak to jest. 4 testy. 4 o tej samej czułości 25. Na pierwszym kreseczka pojawiła się i w sumie szybko zniknęła. Na dwóch kolejnych pojawiły się i szybko ściemniały. Na 4, na tym któremu ufam najbardziej kreseczka pojawiła się nie odrazu, ale w odpowiednim czasie, ale jest bledziutka bardzo w porównaniu do tych z Bobo-testu. Początkowo myślałam sobie, że to dlatego, że ciąża jest wczesna, a test robiłam wieczorem więc stężenie HCG jest nieco mniejsze, bo rozrzedzone. No ale Bobo-testa jednego też robiłam w dzień, a drugiego rano i oba mimo różnych pór dnia pokazały kreski o takim samym natężeniu. Dziwne to wszystko....

Asiu dla mnie nieważne czy nasikasz na test czy na kafelki w łazience -dla mnie ważne żebyś rosła zdrowo:-D... jak to mówi mój S do mojej siostry pokazując na mój brzunio "widzisz co się dzieje jak się dużo kapusty najesz":-):-):-):-)

Karola jak na wizycie??

Dżizas ale ten czas leci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dziewczyny cieszcie się każdą chwilką i każdym dniem bo ja sama nie wiem kiedy to zleciało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam
Witojcie ja już od 6 na nogach i na kołach pojechałam zapisać teściową do gina:confused2:, dobrze ,że zostałam jak otworzą poczekalnie( bo miałam nie czekać) po ostatnim zachowaniu teściówki, bo okazało sie ,że mój gin poszedł po rozum do głowy i uruchomił telefoniczną rejestracje karteczka wisiała na gabinecie i tym sposobem już sie wygrzewam i popijam kawusie , z myślą ,że nigdy więcej wysiadywania w kolejce , na dodatek wyglądam jak bladus pospolitus bo sie pokłóciłam z M i to ostro powiedział mi coś bardzo przykrego i mam doła :-(.
Anetha trzymam kciuki za bete
Nie smutaj sie, faceci już tak mają że gadają głupoty:-(
Cześć :-)

To najtrudniejszy pierwszy raz już za Tobą :-) brawo :-) teraz już będzie z górki

jak mi się dzisiaj nie chciało wstawać :shocked2:a do tego teraz to chce mi się spać a nie pracować:sorry:no ale jakoś trzeba przetrwać. Tak sobie myślę jaka to byłabym szczęśliwa, jakby za tydzień ginka wysłała mnie na tydzień zwolnienia, pomarzyć dobra rzecz ;-) Tak czy siak, pora zebrać się w sobie i szefostwo powiadomić o stanie spraw, bo jeszcze trochę a te moje wieczne wzdęcie może zacząć budzić ciekawość ;-)

miłego dnia :-)
Już dzisiaj nawet drugiego zrobiłam i się udało:-)Juz sobie troszu odpocznij masz racje.

hej laseczki
ło matko jaką masakrę przeszłam w nocy o 3.30 obudziła mnie zgaga i nudności chyba po tej wczorajszej wyżerce - nigdy więcej
zasnęłam dopiero o 6
zrobiłam sobie kawusie rozpuszczalną z mleczkiem może uda mi się wypić a jak nie to rozpaczać nie będę
zamierzam dziś umyc okno i firanki zawiesić ale czy się uda nie mam pojęcia
miłego dnia królewny
No rzeczywiście te okna to nie najlepszy pomysł.Zagoń M do roboty i tyle.
Czesc dziewczynki:-)
Ja wlasnie stalam-hihi.W koncu sobie pospalam.Milego dnia:-)
Śpij śpij bo już nie długo tego spania ci zostało
Dziewczyny, mam wrażenie, że lada moment dostanę @... Dziś 31dc... :-(
Nie denerwuj sie kochana ja wczoraj tak miałam. Póki co narazie nie ma. Nawet powtórzyłam testa popołudniu i wyszedł pozytywny. Będzie dobrze zobaczysz

Hahahahahaha
No to gadka o tym co nie możan w ciąży -dżizas -już mnie nie okrzyczycie bo za późno ale ja robiłam wszystko czego nie można:-p:-p:-p:-p

Myłam okna
Jadłam tatara i wątróbkę
Łaziłam po górach aż mi nogi odpadały
Przesuwałam biurka w pracy i szafki -bo mi przestrzeń życiowa zaczęła przeszkadzać -mało tego bolał mnie wtedy brzuch jak na @ i pomyślałam że jak @ ma przyjść to po takim wysiłku przyjdzie szybciej :szok::szok::szok::szok: dżizas ale ten mój mały uparciuch się trzymał maminej macicy:eek::eek::eek::eek::eek:
Tańczyłam na weselu i piłam wino:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:
Biegłam do autobusu

Więcej grzechów nie pamiętam............................... i w sumie chyba lepiej
Miałam chyba jakąś blokadę w głowie albo mózg mi odjęło -jak zwał tak zwał:-p
Oj Agatko podziwiam cie. Dobrze że chociaż przyznałaś sie sama:-)
Cieszę się, że znalazłam to forum.
Dzięki Wam choć czasami czuję się odrobinę lepiej.

Byliśmy wczoraj z K. na cmentarzu i ku...sy znów okradli Maciusia grobek:wściekła/y::-(
Miesiąc temu aniołka, a wczoraj mikołaja i także aniołka, którego postawiliśmy na 6 grudnia:-(
Ciekawe czego będzie brakować dzisiaj. Mam nadzieję, że reszta będzie, wczoraj były jeszcze 3 aniołki i bałwanek z kwiatami. Strasznie jest to smutne, że okradają Maleństwa:-(
Trzymaj się kochana. U mnie na cmentarzu na szczęście nic nie ginie i są takie kryształowe firgurki(od babć:-)) i aniołek i póki co wszystko stoi. Co za ludzie masakra, ahh
Witajcie kochane ja uciekam na wizytę zaraz trzymajcie kciuki mono:-):-):-).
Czekamy na wieści z wizyty

U mnie póki co w porządku. Brzuch pobolewa, wieczorami oczywiście jest ogromny:-)Piersi duże i chyba innych dziwnych rzeczy nie pamiętam. Chyba miałam taki posmak metaliczny przez chwilę w ustach.

Byłam dziś u internisty bo dalej mam problem z językiem i jest powiekszony. Internista nie wie o co chodzi:-(Z badań nic nie wynika. Mam jeszcze zrobić posiew moczu i kału. I tym sposobme mogę do ....Acchh

Buziaczki i pozdrowienia

Ostatnia edycja:
reklama
Z tego wszystkiego brzuch mnie zaczął boleć. I takie ciepło w nim czuję... Matko, ale człowiek potrafi być głupi... Sam na siebie stresy kręci... :szok: :wściekła/y: :growl:

Do góry