reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

She sliczne kreseki.na pewno fasolka nie idz do lekarza zbyt wczesnie
U mnie te plamien na razie nie widac lykam ten duphaston zaczely mnie bolec bpiersi i mam straszne mdlosci czy to mozliwe ze od duphastonu?????
Pozdrawiam i zycze milego wieczorku

reklama
She sliczne kreseki.na pewno fasolka nie idz do lekarza zbyt wczesnie
U mnie te plamien na razie nie widac lykam ten duphaston zaczely mnie bolec bpiersi i mam straszne mdlosci czy to mozliwe ze od duphastonu?????
Pozdrawiam i zycze milego wieczorku

Anetha wiem, że za wczesny gin to niewskazane, ale... Ja wiem, że mam problem z wysokością progesteronu. Dlatego poroniłam w maju, bo Orzeszek nie mógł się zagnieździć. Teraz biorę duphaston 1x dziennie od 17dc do skutku. I nie wiem, czy nie powinnam pójść do gina choćby tylko na usg i wskazówkę, czy pozostać przy takim dawkowaniu jak dotąd, czy zwiększyć...

Pójdę w pon na betę. Po 2 dniach jeszcze raz. I będę musiała podjąć jakąś decyzję co do gina.

Ja po duphastonie nie miałam dotąd żadnych dolegliwości. Poza tym, że od 3 cykli po pierwszych tabletkach zawsze obowiązkowo jedna wizyta w wc kończy się plamieniem. Dosłownie jedna. Potem wszystko wraca do normy.

Ja tez dzisiaj zrobilam test zeby zobaczyc co sie dzije chora jestem:-)i mojemu zdziwieniu pokazla sie od razu 2 kreska na tescie tak gruba jak ja kontrolna mam nadzieje ze bedzie wszystko ok i 15 grudnia juz cos zobaczymy .a w poniedizlaek pojde na bete zobaczy czy duzo wzrosla

KasikZ serdecznie gratuluję
She słoneczko tobie też po cichutku gratuluję :) A sukienką na ślubie się nie przejmuj, zawsze idzie zmienić datę ślubu i wyjść za mąż przed urodzinami dzidzia, albo dopiero po :) Każda opcja jest dobra, gdy ludzie wiedzą czego chcą i się kochają :)
Agnieszka skoro brzuszek opada to dobry sygnał :) A strach przed porodem pewnie ma każda ciężarna, więc to normalne, grunt żeby nie wpadać w panike i słuchać komend położnej :)
miłego wieczorka

Ja 1 raz testowalam w 24 dc cyklu słaba kreseczka ledwo widoczna pozniej 25-26 lepiej widoczne kreseczki u lekarza bylam w 28 dc nie bylo jeszcze nic widac .Dziaj mam 30 dzien cyklu jest geuba kresczka ale ja sie dostalam takie niewielkie plamienia brazowe raczej sa na papierze nie ma ich na wkladce i dostalam duphston 3 razy dziennie i mam lezec dostalam l4 .Mam nadziej eze tym razem sie uda.U ciebie na pewno tez bedzie dobrze

She słoneczko tobie też po cichutku gratuluję :) A sukienką na ślubie się nie przejmuj, zawsze idzie zmienić datę ślubu i wyjść za mąż przed urodzinami dzidzia, albo dopiero po :) Każda opcja jest dobra, gdy ludzie wiedzą czego chcą i się kochają :)

No tak... Tylko my 1,5 miesiąca temu odwołaliśmy pierwszą datę ślubu. Nowe umowy już podpisane. Jak byśmy wyglądali znów dzwoniąc do fotografa, orkiestry, makijażystki i właściciela knajpy mówiąc, że lipiec też trzeba odwołać?

Ja 1 raz testowalam w 24 dc cyklu słaba kreseczka ledwo widoczna pozniej 25-26 lepiej widoczne kreseczki u lekarza bylam w 28 dc nie bylo jeszcze nic widac .Dziaj mam 30 dzien cyklu jest geuba kresczka ale ja sie dostalam takie niewielkie plamienia brazowe raczej sa na papierze nie ma ich na wkladce i dostalam duphston 3 razy dziennie i mam lezec dostalam l4 .Mam nadziej eze tym razem sie uda.U ciebie na pewno tez bedzie dobrze

No właśnie. 3x dziennie. Dlatego właśnie skłaniałabym się do wizyty u gina, by powiedział co z tabletkami. Tylko błagałabym go by nie badał mnie dowcipnie. Nawet jakby miał stwierdzić, że zwariowałam...

she gratulacje :-) u mnie tez odwolana data slubu kosielnego z sierpnia na kwiecien bo pod dzidziusia a ja chcialam w lutym ale rodzice mnie troche oszukali a trzeci rz nie bede odwolywac :-p tzn drugi raz bo raz juz mienialam date na sale orkiestre hehe ... bo chcialam juz zaciazyc po slubie a tak moze sie uda miesiac przed slubem :-) no a ty bys miala w lipcu juz spory ten bańdzioszek :-) gratulacje jeszcze raz!!!

reklama
she gratulacje :-) u mnie tez odwolana data slubu kosielnego z sierpnia na kwiecien bo pod dzidziusia a ja chcialam w lutym ale rodzice mnie troche oszukali a trzeci rz nie bede odwolywac :-p tzn drugi raz bo raz juz mienialam date na sale orkiestre hehe ... bo chcialam juz zaciazyc po slubie a tak moze sie uda miesiac przed slubem :-) no a ty bys miala w lipcu juz spory ten bańdzioszek :-) gratulacje jeszcze raz!!!

Nie dziękuję póki co...

No tak... Przy założeniu, że test się nie pomylił i że wszystko tym razem będzie ok, w lipcu będę w 8 m-cu... Rewelacja ;-)

Co do naszego ślubu. Miał być 24/10/09, ale 2 dni przed zginął w wypadku samochodowym brat mojego M. Nie wyobrażaliśmy sobie, że możemy postąpić inaczej niż odwołać...

Do góry