reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Melduje się wieczorkiem na chwilkę....
zajrzałam do lipcóweczek, ale nie mogę sobie tam zagrzać miejsca....one już wybierają imiona i polecają sobie stronki z mebelkami....a ja nawet nie wiem, czy moja kruszynka tak naprawdę tam jest cała i zdrowa...
Już troszkę mi dołek przeszedł, choć tak falami nawraca....dziś poleniuchowałam....i jutro też....i po jutrze, dopiero w czwartek do pracy-tylko jak tam wysiedzeć, jak w domku przy każdym bólu brzuszka natychniast się szłam położyć....
A więc...boli mnie troszkę brzuszek, ale tak tylko o sobie przypomina, no i mam taki specyficzny ból jakbym była solidnie uderzona, jak się poruszam to tak jakby mnie mięśnie brzucha bolały - czy to tak ma byc?
No i te upławy....poprostu czuje jak ze mnie leci...taka mleczna wydzielina, czasami lekko żółtawa, aż mi głupio bo sobie ciągle do majtek zaglądam!

No i dziś mnie zaczał pobolewać ząbek ( leczony, zaplombowany!) trochę mnie zdenerwował...muszę się umówić do dent., ale to już po wizycie u gina, jak się uspokoje....
Czy myślicie, że jakby mnie tak w nocy zaczął łupać ( bo w ciągu dnia to spoko nie jest źle) to połóweczke apapu mogłabym wziąść?

Trochę ndrobiłam....tak o sobie;-)....jutro postaram się nadrobić trochę Waszą produkcję.....

Całuski....słodkich snów!

Oj Kasia, Kasia....coś Ty zrobiła.....nie martw się....w końcu zdasz...obiecuje!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Kasia teraz to na pewno zdasz z zamkniętymi oczami :-D:-D
Ale ja na Twoim miejscu posłuchałabym Wróbelka i poczekała na większy brzuszek ;-);-);-)

na razie się nie przejmuję aczkolwiek troszkę mi było przykro bo te czerwone światło wyrosło jak z pod ziemi
teraz mnie troszkę brzuch boli i chyba się położe
jutro o 15 wizyta i nowe łóżeczko mi przywiozą
kochane gdybym się nie odezwała od razu po wizycie to wybaczcie
ale pewnie bede miec w domu kociol przez to łóżko
w każdym razie odezwe sie na pewno

Jestem po wizycie -nie nadrobię i tak do czwartku -póki S nie wróci do pracy.

U lekarza wyniki super -nie chciał robić usg ale jak mu powiedziałam że nie wyjdę bez badania -bo nie wiem gdzie ten malec się tam mieści to zrobił. Jak się położyłam i odsłoniłam brzuch to On na to " no faktycznie płaski":eek::eek::eek: Maluch ma 11,46 cm, zdjęcia niewyraźne bo fikał i skakał i jeszcze nie wiemy kto tam siedzi:-p 02.12 mam prenatalne i wizytę więc może wtedy się dowiemy -mam też zrobić glukozę z obciążeniem i resztę standardowych badań.

M
ówił jeszcze że ok 20tc mogą nasilić się bóle brzucha bo dziecko ma dużo siły i się rozpycha więc śmiało brać nospę (zwykłą x2 nim zacznie mocno ciągnąć) żeby macica nie była spięta i żeby dziecko miało łatwiej.

Było super... a czuć malucha to coś pięknego -mówię Wam dziewczyny nie wsłu****cie się na siłę bo ktoś na forum napisał że czuje w 13 czy 14 tc. To się po prostu czuje i wie się że to to -ja prawdziwe silne ruchy poczułam w sobotę (18tc) i nie da się nie wiedzieć że to maluch puka.... warto na to czekać.

Buźka laseczki

Agatka super, że z dzidzia wszystko ok, no i ze czujesz już ruchy :tak::tak:

Oh ja tez już bym chciała :sorry::sorry: U mnie niestety każdy dzień oddala, a nie przybliża staranka :-:)-( No, ale niestety życie nie zawsze idzie nam na rękę :confused2::confused2:

Spadam dziewczynki
Dobranoc

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane
Agatko - wszystko dobrze, widzisz, bardzo sie ciesze. No ciekawa jestem czy chłopak czy dziewczyna:-)
Kasiu - nie przejmuj sie , ja pierwszy raz też przejechałam na czerownym i za nic nie wiem skąd tam się wzięło :tak:Ale zdałam w czwartym miesiącu ciąży - za piątym razem.A teraz jeżdżę do pracy autkiem. I tobie się uda
Dziewczyny sorki że nie odpisze każdej.Ale wiedzcie ze jestem z Wami, jak sie nie odzywam to znaczy że nie mam co pisać bez zmian. A nie chce Was zasmucać zwoim marudzeniem

Kasiu przykro mi z powodu egzaminu...Jednak nie martw sie bo nastepnym razem napewno sie uda:-).Mnie Artur tez wysyla na prawko jak urodze a ja sie strasznie boje bo czuje,ze nie mam do tego powolania...

Agatko super,ze z dzidzia ok.Ja obstawiam chlopca:-)Co do ruchow to ja wariowalam bo naczytalam sie wlasnie o 13 i 14 tyg a ja poczulam po 20 tc.W kazdym razie u kazdego jest inaczej...

Milej nocki wszystkim zycze i dobranoc

reklama
Kochane mój mężuś już śpi bo wstaje o 4.00 a ja sobie siedzę i myślę o jutrzejszej wizycie i już nie mogę się doczekać jak zobaczę nasze maleństwo:-):-):-).
kasiu nie martw się zdasz następnym razem będzie dobrze:-):-)
pati myślisz że u nas dziewczynka:-):-) wiesz co ja też mam takie przeczucie:-):-) może się dowiemy jutro jak się nie odwróci dupcią:-):-).
agatko ekstra że wszystko jest dobrze. Niunia powiedz mi na czym te badania prenatalne polegają w 20tygodniu ciąży. To są te zwykłe czy te 3d bo się gubię.
wróbelku witaj fajnie że do nas zajrzałaś :-):-)
kochane zaraz uciekam bo brzusio mnie jakoś boli ale to dlatego że się rozciąga bo ciągnie jak diabli nawet jak się schyle.

Do góry